Nederland alcohol-land: negen minderjarigen opgenomen met alcoholvergiftiging bij TT Assen

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er maar liefst 9 jongeren met alcoholvergiftiging opgenomen in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. De kinderen — ze waren allemaal jonger dan 16 jaar oud — waren naar het TT-festival in de Drentse hoofdstad geweest.

Dat bericht het Algemeen Dagblad.

Aan apotheker in het ziekenhuis zegt dat het om precies negen gevallen gaat, maar de woordvoerder van het ziekenhuis houdt het op “circa negen.” Volgens diezelfde woordvoerder zijn dat er (significant) meer dan normaal.

Dat er een groot evenement in de stad aan de gang is, verklaart de sterke stijging. ,,We laten hen meestal één nacht hun roes in het ziekenhuis uitslapen. De dag erna volgt een gesprek met een kinderarts en de ouders. Deze jongeren hadden behoorlijk veel gedronken, ze lagen niet in coma. Uit voorzorg zijn ze opgenomen.”

Hoewel je zou denken dat het om een groep vrienden en vriendinnen gaat is dat niet zo: de zwaar dronken jongeren kwamen één voor één binnen druppelen. De meeste kids werden binnen gebracht door de politie of “omstanders.” Dus niet eens door papa en mama, van wie je toch zou denken dat ze er bij zouden zijn om hun kroost in de gaten te houden en meteen ook even een gezellige familiedag te hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Mees

    “een gezellige familiedag”
    Michael heeft duidelijk geen pubers en kletst onzin, het is de TT nacht en houd dan maar eens een puber van 15 in de gaten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.