Nederlandse piloten die ISIS bombardeerden worden nu onderzocht door het OM. Stank voor dank!

Dit is echt compleet van de zotten.

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Het is een harde, maar ijzeren wet die nu eenmaal altijd geldt in (en boven) conflictgebieden. In de strijd tegen ISIS in Syrië en Irak is het helaas niet anders. Uiteraard doen westerse defensie-apparaten er alles aan om te zorgen dat er zo min mogelijk burgerslachtoffers vallen, maar uiteindelijk kan het niet in alle gevallen voorkomen worden. Ongelukken gebeuren, helaas.

Ons idealistische en naïeve Openbaar Ministerie terug in Nederland denkt daar anders over. Die overweegt nu doodleuk om een viertal piloten voor de rechter te slepen, omdat er bij bombardementen van dit kwartet een aantal burgerdoden zijn gevallen. Het OM “onderzoekt” nu de zaken:

“Het Openbaar Ministerie onderzoekt in vier gevallen of Nederlandse militairen buiten hun boekje zijn gegaan tijdens bombardementen op IS in Irak en Syrië, waarbij een onbekend aantal burgerslachtoffers is gevallen. Het OM bevestigt de vier feitenonderzoeken na vragen van de NOS. Tot nu toe waren er slechts twee onderzoeken bekend.

Doel van een feitenonderzoek is om te achterhalen of er strafbare feiten zijn gepleegd door militairen, waarna er een strafrechtelijk onderzoek zou kunnen worden gestart.”

Jongens, dit is toch volslagen idioot? Deze mensen hebben gewoon hun werk gedaan, voor volk en vaderland. Ze weer in Nederland te onthalen met een strafrechtelijk onderzoek is echt het tegenovergestelde van het warme welkom dat we deze helden van de luchtmacht moeten geven.

Sterker nog: wat is dit voor sterk staaltje ‘weg met ons’ dat we onze eigen militairen op deze manier door de modder halen? Ik hoop dat het OM zich realiseert dat deze zelfde Luchtmacht-piloten ons ook dienen te beschermen in het geval van oorlog. Ik zou dus willen opperen een beetje zuinig op te zijn, en ze niet te behandelen als oud vuil. Zodoende hoop ik dat het Openbaar Ministerie de zaken tegen hen snel zal seponeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. poldi

  Waar gehakt wordt vallen spaanders.
  Deze belachelijke actie van het OM is ingegeven uit een zgn politiek correct standpunt want er leven zo’n 1 miljoen booslims in ons land.

  1. corfo

   poldi.
   Het OM is erg blij met dat onderzoek, immers zij houden alsdan geen tijd over om het corrupte gedrag van Henk Kamp te onderzoeken !

 2. Ni28

  Onze defensie is al knudde en nu worden militairen nog vervolgd voor het schieten op de vijand. Beter de hele defensie opdoeken want dan kunt je nooit in de fout gaan. En onze justitie apparaat op krankzinnigheid controleren. Maar wie moet dat doen, hebben wij nog normaal denkende mensen?

 3. Seneca

  De gevechtshandelingen zijn in opdracht van de minister van defensie (Hennis) uitgevoerd. Deze opdracht is door haar gegeven na het ‘groene licht’ in de 2e kamer. Als het OM denkt er goed aan te doen om een onderzoek te starten, dan dient in de eerste plaats de 2e kamer en de minister van defensie aan een onderzoek te worden onderworpen. Een tweede mogelijkheid zou zijn, om voordat de gevechtshandelingen plaats vinden, een officier dan wel minister van justitie dan wel diens staatssecretaris met een parachute te droppen en via de radio, de piloten te instrueren waar zij hun doelen op dienen te richten. Door deze procedure te volgen, zullen de piloten geen problemen meer ondervinden en met een beetje geluk zijn wij gelijk verlost van de top van justitie waaronder de heer Bart Nieuwenhuizen. Kunnen zij gelijk aan de lijve ondervinden hoe het is om van nabij kennis te maken met de ideologie van de ‘vrede’.

 4. Marija

  Volkomen van de pot gepleurd zeggen wij dan in Rotterdam.

 5. Ritter

  Het OM is een PvdA bolwerk; dus niet verrassend.

 6. HW

  De 2. Kamer en de regering zou door het OM gedaagd moeten worden, want zij gaven toestemming voor de handelingen van de luchtmachtpiloten.
  Deze piloten hebben het ook niet voor het uitzoeken en degenen die toestemming gaven om deze handelingen te verrichten moeten dan ook net zo gedaagd worden als de neus, die opdracht gaf tot moord.
  Dit is te gek voor woorden. Men wist dat dit ging gebeuren en zoekt nu naar een zondebok.
  Bij een volgende uitzending sturen we de machthebbers en de ambtenaren van het OM zelf op pad naar het oorlogsgebied en laten zij het lekker uitvechten.

 7. van Urk

  De slechtheid van de overheid en zijn overheidsinstellingen. Het volk gebruiken voor hun eigen politieke hobby,s om ze daarna tegelijkertijd te naaien als het opeens mis gaat. Dit kakvolk (vooral de VVD laatste tijd) zullen nooit de schuld naar zichzelf gaan wijzen of excuses aanbieden aan het volk. Nee daarvoor moeten hardwerkende onschuldigen in dienst van het land voor berecht gaan worden.

 8. nick

  Te verbijsterend voor woorden!!
  De wereld op zijn kop, tekenend voor het verval van het volslagen doorgeslagen OM en de handelingen van Justitie en denkwijze van deze instanties.

  Tegen dit soort idiotie en incompetentie moeten wij als bevolking protesteren en eisen dat die malloten die dit verzinnen juist afgestraft worden.

 9. Sniper666

  Doek de luchtmacht ook maar op. De politiek besluit dat de luchtmacht missies boven Syrië uit moet voeren. Doet de luchtmacht dat braaf met ouwe gammele zooi. Bij een paar missies vallen er een paar bommen naast, en wie krijgt de blame? De chauffeur (=piloot)…. Volstrekt belachelijk natuurlijk.

 10. RS

  en die ISIS strijders, die ongetwijfeld ook mensen hebben vermoord of wat ook worden hier in Nederland vertroeteld en gepamperd ? Foei, dat mag je niet weer doen…………
  Kan me nog vaak herinneren van Erik O. die had geschoten in Bosnie , die werd ook veroordeeld.

 11. Lambertus

  In Engeland zetten de piloten van de Royal Air force , De groeten uit Manchester’ op de bommen, zonder dat daar maar iets negatiefs over gezegd wordt.
  In Nederland hebben Deugmensjes ons hele leger kapot gemaakt, en gaan we onze piloten op de korrel nemen of er toevallig niet een moslimburger te veel omgekomen is.
  Een vreselijk land zijn we geworden, en dat is onze eigen schuld!
  Wij blijven gewoon op Deugpartijen stemmen, en gaan dan weer zeuren in plaats van iets te doen!

 12. toetssteen

  Vier vraagtekens op 1800 missies. Geen spat bewijs overigens, alles hear say.
  Overigens, hoe wil het OM ginds gaan onderzoeken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.