Nog een integriteitskwestie bij de VVD! Henk Kamp is aangeklaagd

Ze blijven maar komen, die integriteitskwesties bij de VVD. Was het laatst nog Henry Keizer, nu is het bewindsman Henk Kamp. Dit keer gaat het over vermeende giften die Henk Kamp heeft ontvangen van Audi-importeur Pon. 

Twee ex-medewerkers van defensie hebben Kamp aangeklaagd, omdat ze het oneerlijk vinden dat zij ontslagen zijn vanwege corruptieverdenkingen en de VVD’er nog mag rondlopen alsof er niets gebeurd is. Het ontslagen duo wordt verdacht van integriteitsschendingen door het ontvangen van giften, terwijl Henk Kamp net zo goed giften kreeg in bepaalde vormen en dan ook nog eens van hetzelfde bedrag. Het duo is woedend om deze ongelijke behandeling.

Het gaat hier om bijvoorbeeld korting op banden of het niet rekenen van de installatie van een carkit toen Kamp nog bewindsman bij Defensie was. Je kan natuurlijk denken dat het allemaal maar gezeik is zonder goede reden, maar voor elke ‘gift’ moet verantwoording worden genomen. Dat geldt niet alleen voor simpele medewerkers, maar ook voor de hoogste bazen. Het is dus goed te begrijpen dat ze dit aankaarten, anders kunnen bewindslieden zonder slag of stoot overal mee wegkomen.

De zaak wordt behandeld door een organisatie bij defensie die gaat over integriteitsklachten. Wie leidt die organisatie eigenlijk? Oh ja, Claire Zalm, dochter van voormalig VVD-bewindsman Gerrit Zalm! Toch weer zo toevallig eigenlijk allemaal. Over integriteit gesproken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. HaZ

  Henk Kamp heeft, terwijl hij minister van Defensie was in 2006, ook korting gekregen van Pon. Hij kreeg na de apk-keuring van zijn privé-auto, een Audi uit Duitsland, twee gratis navigatiecd’s ter waarde van 250,42 euro.
  Volgens Nieuwsuur heeft justitie deze ‘aanwijzingen voor mogelijk strafbaar handelen door Kamp al die jaren genegeerd’. Hij is nooit als getuige of verdachte gehoord. Hoogleraar Staatsrecht Douwe Jan Elzinga noemt dit onjuist. ‘Het feit dat het OM die zaak ongezien laat lopen, dat is gewoon echt heel slecht.’ Hij vindt dat er ‘selectief met feiten’ is omgegaan in ‘zaken die vergelijkbaar’ zijn: ‘Als je ervoor kiest om de kwestie van Kamp te laten rusten omdat die zo klein is, dan is er maar één conclusie: dan zul je ook de kwestie met die ambtenaren moeten laten rusten.’
  De advocaten van de vervolgde ambtenaren noemen het oneerlijk dat lagere ambtenaren worden vervolgd en ontslagen, terwijl een minister voor vergelijkbare handelingen vrijuit gaat. ‘Het is natuurlijk heel opvallend dat mijn cliënt 236 euro wordt aangerekend, daarvoor ontslagen wordt en naar de strafrechter moet. Maar die 250 euro van Kamp, daar praat niemand over’, aldus advocaat Michael Ruperti tegen Nieuwsuur. ‘Het is meten met twee maten’, vindt advocaat Cees Korvinus. Hij wil Kamp alsnog horen als getuige.
  Bron: VK

  1. corfo

   HaZ.
   Kamp is al nét zo’n glibber als de overige VVD’ers; volkomen onbetrouwbaar ook nog.
   Stelletje graaiers !!

   1. HaZ

    Eens. Kamp’s eerste reactie op het nieuws van de verleende kortingen was : Ik heb geen idee waarom ik die korting heb gekregen en heb er ook niet naar gevraagd !
    Mr. Integriteit himself dus !

 2. Paaldanseres

  VVD = één grote, vuile, corrupte bende… #kots$

  1. Marija

   wie daar nog op gaat stemmen……………..
   en toch de grootste partij.
   Svp gauw verkiezingen.

   1. Paaldanseres

    Het moet er toch ooit eens van komen zou je denken… maar we hebben het schijnbaar nog altijd te goed, in dit door links geïndoctrineerde bananenland. Het word nu echt tijd dat het volk eens in opstand komt en opstaat tegen deze maffiabende en voor goed afrekent met die Haagse corrupte debielen.

    Maarja… zolang het corrupte mediakartel -met de NPO voorop- hun rotzooi over het volk kunnen blijven uitstrooien, zal dat wel een utopie blijven. De echte Nederlanders zijn kapot gebeukt door de “gutmensch” en zijn helaas verworden tot een ruggegraatloze en slaafs volkje voor de Europese elite. En dat is precies wat de elite wil. Het einde van Nederland zoals we dit ooit kenden, is in zicht… En geloof maar dat het pijn gaat doen…. in ALLE opzichten.

 3. poison

  Het word eens tijd om uit te zoeken hoe integer onze premier is.

  1. poison

   Hier lukt het wel, heel eigenaardig.

  2. DutchDropveter

   Zal je een stille hint geven hij zit daar niet omdat hij zo goed is maar omdat hij de juiste lijntjes heeft. Wat wil je als partij hebben? Dat de Media met je mee praat en niet gaat graven.

   Mark is een groot persoon binnen Unilever geweest (dat zegt natuurlijk helemaal niets) maar wat wel frapant is +60% van alle reclames binnen RTL komen van het Unilever concern. Hey en dan heb je invloed! Kijk alleen al naar de stijgende lijn van reclame van unilever de afgelopen 10 jaar! van circa 6 a 7 % naar 60% van alle advertentie inkomsten, hiermee ben je infeiten groot aandeelhouder en heb je te zeggen wat er gezegd wordt en wat niet.

   Keep on diggin!

   1. poison

    Tja, daar zeg je wat. Misschien dat iemand het interessant vind om uit te zoeken of er Unilever gelden naar de VVD kas stromen en zoja, is het dan legaal?

  3. poison

   En met Claire Zalm komt het allemaal goed. Een grote (corrupte) familie Die VVD heet.

 4. corfo

  Als nú nóg niet duidelijk is de VVD een criminele organisatie is, dan heet ik Sylvana S. !!!
  Die club holt van de ene crisis naar de volgende, maar Pinokkio weet nergens van, kijkt weg een gaat huilie-huilie doen bij Mutti Merkel. Wát een bende en dat durft zich “regering” te noemen. Oprotten die teringzooi !!!!

  1. garriet60

   nou doe er dan ook wat aan .?!CORFO

   1. corfo

    garriet60.
    Daar ben ik druk mee bezig, zelfs op zaterdag.

 5. Guus Geluk

  Nadat de krant vanmorgen het zoveelste Wilders-schandaal optekende, schrijft ze nu weer over een aangifte jegens Henk Kamp. Politiek = corruptie.

  1. DutchDropveter

   “Nadat de krant vanmorgen het zoveelste Wilders-schandaal optekende”

   Een mening hebben tegen woordig is al een schandaal! bel de kranten! oh wacht…

   1. Guus Geluk

    Blijkbaar wel.

 6. Ni28

  En deze corrupte VVD levert straks weer een nieuwe kabinet met een premier-leugenaar. Valt toch tegen van Kamp die met deze ministerschap zijn slechtste periode heeft gehad in zijn leven. Tot dan beschouwde ik hem als een van de betere figuren maar deze kabinet heeft meer kapot gemaakt dan men lief is. Ook de betere mensen.

 7. Ni28

  Wat Wilders betreft, de waarheid moet bestraft worden in een politiestaat in wording.

 8. HW

  VVD-ers moet je vertrouwen op basis van de blauwe oogjes, de politiek verlangt van iedereen transparantie in de wetenschap, dat onze maatschappij corrupt is.
  De bestaande macht wil iedereen onder de duim houden en iedereen mag van de politiek hetzelfde verwachten. Helaas is dit niet het geval, want politici zijn helemaal niet transparant.

  Het geld dat over de balk gesmeten wordt door politiek en de ambtenarij komt uiteindelijk voor een deel weer in de privé zakken van deze heren.
  Een grote oplichterij, het hele circus er omheen, een afleidingsmaneuver.
  Wat worden we allemaal te kak gezet en uitgebuit.

 9. RoodGevaar

  Het gaat hierbij om € 250,–.
  Lagere ambtenaren zijn daardoor hun baan kwijt geraakt.
  Minister (demissionair) Kamp werd aanvankelijk niet schuldig genoeg bevonden.
  Klasse-justitie toch maar niet toegepast, omdat er zoveel protest kwam.

 10. Klaas Ypema

  Bizar bericht. Bij de gemiddelde autoreclame in de media lijkt het of je altijd geld en allerlei accessoires toe krijgt en is het goed speuren naar wat je nou eigenlijk er voor betaalt. Ik wens de aangeklaagden veel succes.

 11. TheGrimReaper

  En dit zooitje VVD-graaiers mogen dit land ALWEER voor 4 jaar verder naar de verdommenis helpen. Het klopt inderdaad: Nederland is LETTERLIJK EN FIGUURLIJK een bananenrepubliek geworden…….

 12. Bes Tolen

  Als het waar is, dat een ambtenaar wegens een korting van € 236 op de aanschaf van een nieuwe personenauto wordt ontslagen dan is niet de ambtenaar fout maar degenen, die de ambtenaar ontslaan en zo ook het openbaar ministerie. Die zijn dan geen knip voor de neus waard. Maar we kunnen dat niet zo maar geloven. Eerst meer feiten weten. Wat is er werkelijk loos?

  Zelf heb ik weet van onderzochte zaken. Van vroeger dus. Verdachtmakingen bleken vaak aantoonbaar onjuist, leidden naar een heel andere dader etc. Wel moet ik stellen dat de beste onderzoekers door de overheid (lieden hoog in de organisatie maar die weinig kennis van zaken hadden en nog eigenwijs ook) zwaar onvoldoende gewaardeerd werden. Die onderzoekers, een ”smal” aantal, hielden het niet vol. Vertrekken als je het niet naar je zin hebt, toch? Zo zat en zit de overheid in elkaar, helaas.

 13. garriet60

  maar ja ?? hij heet geen GEERT WILDERS he hij mag alles geert mag niks geen uitlatingen hebben zo als RUTTE over het gezegde van pleur op nu wordt geert weer aan geklaagd door een ander land om dat ze daar weer iets gehoord hebben dat ze in het verkeerde keelgat is geschoten het wordt van kwaad tot erger . en als wij de ? NEDERLANDSE burgers hier niets aan ondernemen !~ heet dit land over een wijl MOSNEDLAND

 14. Babaji538

  Ik zit er niet op te wachten, om na 500 jaar
  eerherstel of enige vorm van, ons falend Nederlanders,
  spijtbetuiging te mógen, ontvangen.
  Er komt een verbod om mijn werk te mogen uitgeven.
  Er komt een verbod om mijn geboortedatum (of sterfdag)
  te doen herinneren.
  Amen, Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.