De wereld vergaat: Trump haalt definitief een streep door het Klimaatverdrag

De wereld vergaat: Trump haalt definitief een streep door het Klimaatverdrag

Natuurlijk, de titel is sarcastisch bedoeld. Men wordt vandaag wakker en merkt dat alle hetze tegen de Amerikaanse president Trump gisteravond niet heeft geleid tot het einde der tijden. Het leek daar wel op. Een paar bedreigingen van Juncker, Obama en Macron hebben er niet voor gezorgd dat Trump toch maar door ging met het Globale Klimaatplan. Nee, zelfs Elon Musk, de voorman van Tesla kon het niet laten om te gaan dreigen met opstappen als adviseur van de regering van the Donald.

De Verenigde Staten stappen definitief uit de Klimaatgroep. Is dat erg? Volgens veel mensen wel. Sterker nog, als je wat nuance probeert aan te brengen in de discussie, dan wordt je uitgelachen of ben je een 'Klimaatontkenner'. Ben je dan wel helemaal lekker bij je bolletje? Het 'klimaat ontkennen doet niemand. Het gaat erom of het probleem goed geanalyseerd is en of de oplossingen die aangedragen zijn in het Klimaatverdrag wel gaan werken. Dat doen ze dus niet.

Zelfs al moeten we de klimaatreligieuzen geloven, dan is er nog steeds voor hen een stip aan de horizon. The Donald heeft namelijk in zijn speech gezegd dat hij het huidige verdrag wil heronderhandelen, of een heel nieuw verdrag wil dat de Verenigde Staten 'niet onevenredig benadeelt'. Tja, of men het daar mee eens moet zijn is nog maar de vraag, maar het houdt de deur naar een globaal Klimaatverdrag nog wel open. De Europese gutmenschen zien zo heronderhandeling niet zitten. Blokkeren ze zelf weer heel de boel.

Alle heisa en kommer en kwel is dus voor niets. Niemand moet zich mee laten slepen en maar meegaan in het bijna fundamentalistisch denken over klimaatverandering. De hedendaagse vervanging voor religie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties