De wereld vergaat: Trump haalt definitief een streep door het Klimaatverdrag

Geen categoriejun 02 2017, 9:00
Natuurlijk, de titel is sarcastisch bedoeld. Men wordt vandaag wakker en merkt dat alle hetze tegen de Amerikaanse president Trump gisteravond niet heeft geleid tot het einde der tijden. Het leek daar wel op. Een paar bedreigingen van Juncker, Obama en Macron hebben er niet voor gezorgd dat Trump toch maar door ging met het Globale Klimaatplan. Nee, zelfs Elon Musk, de voorman van Tesla kon het niet laten om te gaan dreigen met opstappen als adviseur van de regering van the Donald.
De Verenigde Staten stappen definitief uit de Klimaatgroep. Is dat erg? Volgens veel mensen wel. Sterker nog, als je wat nuance probeert aan te brengen in de discussie, dan wordt je uitgelachen of ben je een 'Klimaatontkenner'. Ben je dan wel helemaal lekker bij je bolletje? Het 'klimaat ontkennen doet niemand. Het gaat erom of het probleem goed geanalyseerd is en of de oplossingen die aangedragen zijn in het Klimaatverdrag wel gaan werken. Dat doen ze dus niet.
Zelfs al moeten we de klimaatreligieuzen geloven, dan is er nog steeds voor hen een stip aan de horizon. The Donald heeft namelijk in zijn speech gezegd dat hij het huidige verdrag wil heronderhandelen, of een heel nieuw verdrag wil dat de Verenigde Staten 'niet onevenredig benadeelt'. Tja, of men het daar mee eens moet zijn is nog maar de vraag, maar het houdt de deur naar een globaal Klimaatverdrag nog wel open. De Europese gutmenschen zien zo heronderhandeling niet zitten. Blokkeren ze zelf weer heel de boel.
Alle heisa en kommer en kwel is dus voor niets. Niemand moet zich mee laten slepen en maar meegaan in het bijna fundamentalistisch denken over klimaatverandering. De hedendaagse vervanging voor religie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten