Nog een integriteitskwestie bij de VVD! Henk Kamp is aangeklaagd

Geen categoriejun 02 2017, 10:00
Ze blijven maar komen, die integriteitskwesties bij de VVD. Was het laatst nog Henry Keizer, nu is het bewindsman Henk Kamp. Dit keer gaat het over vermeende giften die Henk Kamp heeft ontvangen van Audi-importeur Pon.
Twee ex-medewerkers van defensie hebben Kamp aangeklaagd, omdat ze het oneerlijk vinden dat zij ontslagen zijn vanwege corruptieverdenkingen en de VVD'er nog mag rondlopen alsof er niets gebeurd is. Het ontslagen duo wordt verdacht van integriteitsschendingen door het ontvangen van giften, terwijl Henk Kamp net zo goed giften kreeg in bepaalde vormen en dan ook nog eens van hetzelfde bedrag. Het duo is woedend om deze ongelijke behandeling.
Het gaat hier om bijvoorbeeld korting op banden of het niet rekenen van de installatie van een carkit toen Kamp nog bewindsman bij Defensie was. Je kan natuurlijk denken dat het allemaal maar gezeik is zonder goede reden, maar voor elke 'gift' moet verantwoording worden genomen. Dat geldt niet alleen voor simpele medewerkers, maar ook voor de hoogste bazen. Het is dus goed te begrijpen dat ze dit aankaarten, anders kunnen bewindslieden zonder slag of stoot overal mee wegkomen.
De zaak wordt behandeld door een organisatie bij defensie die gaat over integriteitsklachten. Wie leidt die organisatie eigenlijk? Oh ja, Claire Zalm, dochter van voormalig VVD-bewindsman Gerrit Zalm! Toch weer zo toevallig eigenlijk allemaal. Over integriteit gesproken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten