Islamitisch vasten betekent rellen: gemeenten staan machteloos

Islamitisch vasten betekent rellen: gemeenten staan machteloos

Ze worden ook wel 'ramadanvandalen' genoemd. Moslims die tijdens de ramadan helemaal 'loco' gaan en dus allemaal spullen gaan afbreken. Niets zegt beter 'vasten en vrede' als lekker alles vandaliseren.

Het erge is dat gemeenten gewoon niets kunnen doen. 'Veel kan je niet doen. Behalve de pakkans vergroten' zegt de directeur van het Centrum voor Openbare orde en Veiligheid, Jan Brouwer. Daar sta je dan, machteloos als de buurt vernield wordt zodra ze de moskeeën verlaten.

Er wordt veel gedaan door moskeeën en moslims om de buurt te informeren en te 'adviseren' over de ramadan en alles wat erbij komt kijken. Informatiepamfletten worden in buurten door de brievenbussen gestrooid om aan te geven dat het allemaal gaat om 'saamhorigheid'. Ook waarschuwen sommige pamfletten voor rondhangende jeugd op de late uurtjes, omdat ze dan weer mogen eten en actief worden.

Voor zover de 'saamhorigheid' en het 'reinigen van de ziel' door de ramadan. Afgelopen week kwam er ook een idee van een aantal Christenen om Pinksteren om te ruilen met het Suikerfeest. Het is verre van een goed idee om dit soort ideeën serieus te nemen als er tijdens ramadan een stijging is in het vandalisme door moslims. Laten ze eerst eens even leren wat 'saamhorigheid' echt is, namelijk met je vingers afblijven van iemand anders zijn eigendom.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties