Omtzigt en collega Van Toorenburg woedend op Zweden: Stockholm ontkent berichten over nieuwe identiteit jihadisten

Welles, nietes. 

CDA’ers Pieter Omtzigt en Madeleine van Toorenburg vinden het ongekend dat Zweden teruggekeerde jihadisten stiekem een nieuwe, geheime identiteit geeft zodat ze ‘een tweede kans’ op een ‘normaal leven’ kunnen hebben. In gewone mensentaal noemen we dat natuurlijk: knettergek. Dat vinden de twee christendemocraten ook. Daarom hebben ze Kamervragen ingediend aan onze eigen regering. Of die even kan uitleggen wat er precies gaande is in het meest gestoorde land van Scandinavië.

Blijkbaar vinden ze dat zelfs geschift in Zweden, wat toch echt dé politiekcorrecte heilstaat is van Europa, want het was een Zweedse krant die dit nieuws ademloos naar buiten bracht… en de Zweedse regering is nu naar buiten gekomen om te ontkennen dat het verhaal klopt. Nou ja, ontkennen

De Zweedse ambassade en de Nederlandse NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) stellen dat het zeker geen Zweeds of Nederlands beleid is om teruggekeerde jihadisten een andere identiteit te geven. Wel is er in Zweden een beschermingsprogramma voor belangrijke getuigen in strafzaken.  Zij kunnen een nieuwe identiteit krijgen als hun veiligheid in het geding is. Dat is mogelijk ook gebeurd met een of meer teruggekeerde jihadist.

Zo kan het natuurlijk ook: je zorgt er gewoon voor dat die jihadisten ‘getuigen’ over de vele misdaden van ISIS — en dus van zichzelf — en vervolgens kun je ze een nieuwe identiteit geven in je getuigenbeschermingsprogramma. Slim hoor. Alleen wel een beetje jammer dat die mensen daardoor alsnog een enorm gevaar vormen voor Zweden én voor de rest van de EU.

En dat is niet alles. In Zweden kunnen mensen namelijk ook een aanvraag indienen voor een “beschermde identiteit.” Dit houdt in dat hun gegevens dan afgeschermd worden in openbaar te raadplegen registers. Ze kunnen dan dus gaan en staan waar ze willen zonder dat buurtgenoten weten wie ze zijn. Toch vervelend als je je buurt graag veilig wilt houden.

Omtzigt is dan ook bepaald niet tevreden met de uitleg van Zweden:

CDA-kamerlid Omtizgt is niet tevreden met de Zweedse uitleg. ,,In Zweden kun je dus gemakkelijk je naam veranderen en zo sporen heel veel moeilijker maken”, stelt hij in een tweet.

Dat is inderdaad een groot probleem. Maar wat wil de Nederlandse overheid daar aan doen? Denkt Omtzigt nou werkelijk dat Rutte ook maar een beetje van plan is om in te grijpen? Misschien dat we dan toch maar eens een goed gesprek moeten hebben met het CDA-Kamerlid; Rutte kan zich namelijk alleen maar druk maken om zijn eigen carriere. Al het andere — en ieder ander — zal hem een worst wezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. HaZ

  Omtzigt toont zich, wederom, van goeie wil om zaken aan het licht te brengen en te ontmaskeren.Wat ik niet begrijp is dat die man nauwelijks steun ondervind van zijn eigen partij, het CDA. Het blijft een roepende in de woestijn, lijkt het wel. Ik heb soms het idee dat Omtzigt dit doet voor….Omtzigt. ik hoop dat ik er naast zit, maar frappant blijft het wel.

  1. Ali Yas

   Misschien kan Omtzigt asiel aanvragen bij het FvD. Bij de volgende verkiezingen kunnen ze daar wel wat stevige lijstvulling gebruiken.

   1. Kodi

    Zo is het maar net. Pieter Omzigt verdient een betere politieke werkgever dan Christenen Dienen Allah.

 2. HW

  En deze nieuwe Zweden kunnen dan vrij reizen in Europa.
  En D66ers ontvangen ze met open armen.

  GRENZEN DICHT

 3. Sniper666

  Dat noemen wij een juridisch rookgordijn en vervolgens een kluitje in het riet. Het is toch onbeschoft allemaal?

 4. Sniper666

  Zit ik zo eens op de EU site te bladeren, kom ik ene Annelies Moors van UvA tegen die blijkbaar 5 ton in euro’s kreeg om onderzoek te doen naar ‘islam en mode’. SORRY???

  –> http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=WQ&reference=E-2017-000250&format=XML&language=NL

  Waar kan ik zo’n budget aanvraag indienen (en krijgen) voor een het maken van een onzin rapport?

 5. Ruud562

  “Rutte kan zich namelijk alleen maar druk maken om zijn eigen carriere. Al het andere — en ieder ander — zal hem een worst wezen.”

  Ach Michael, niet alleen Rutte, maar ook zéker een Pechtold met zijn partij, idem een Asscher, een Buma, een Klaver, ach kan het hele zooitje wel opnoemen dat verantwoordelijk is én zal worden voor de vele ellende die ons nog staat te wachten!

  Maar wat voor die lui vast staat: een Wilders en een Baudet passen niet in hun gedachtegang c.q. beleid, neen, die zijn te ‘populistisch’, die komen namelijk alleen met harde feiten op tafel, en d a t kan niet!

 6. Ngatimoto

  Dit is toch niet moeilijk te begrijpen?
  U weet toch of zou het MOETEN weten dat de Zweden de grootste collaborateurs waren in de Tweede Wereld Oorlog?
  https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/nieuws/3415/zweden-was-niet-neutraal-in-tweede-wereldoorlog.html

  De Zweden zijn net Nederlanders. Net als Omtzigt en Van Toorenburg. Hun CDA wil niet met de PVV in zee. Daar durven die twee niets tegen te doen in de fractie. Als ze het wel doen dan heeft het geen resultaat. Ze zitten nog steeds bij het CDA dus accepteren de gang van zaken. Het CDA huisvest ook een moslim in de Tweede Kamer.
  Daar zit de hele fractie iedere dag mee aan tafel.
  Blaffen tegen de Zweden durven ze wel maar zelf in de fractie tanden laten zien en bijten is er niet bij.

 7. Ruud562

  “De Zweedse ambassade en de Nederlandse NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) stellen dat het zeker geen Zweeds of Nederlands beleid is om teruggekeerde jihadisten een andere identiteit te geven. Wel is er in Zweden een beschermingsprogramma voor belangrijke getuigen in strafzaken.  Zij kunnen een nieuwe identiteit krijgen als hun veiligheid in het geding is. Dat is mogelijk ook gebeurd met een of meer teruggekeerde jihadist.”

  En zo worden dus ook vanuit en vrijwel zeker door politiek Nederland aangestuurd, feiten en waarheden zeer bewust onder het tapijt geschoven!! Anders verdwijnt het sprookje van de multiculti helemaal, anders moet er onder andere wéér een rapport komen waarin staat dat men moslims met hun afwijkend gedrag niet moet! En die waarheid is zoooooo ergguhhh!

 8. Pjotter

  In Europa en wereldwijd lopen vele roepende in de woestijn inclusief moslims, maar zeker Europese volksvertegenwoordigers (Brussel) zal het worst zijn tot de bom barst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.