Ongelooflijk! Alle bonnetjes van Annie Schreijer-Pierik zijn in de doofpot beland: “Ik heb ze weggegooid”

Annie Schreijer-Pierik is GEEN, ik herhaal GEEN, graaier. Echt niet. Crbos (bron: Wikimedia Commons).
Foto: Annie Schreijer-Pierik is GEEN, ik herhaal GEEN, graaier. Echt niet. Crbos (bron: Wikimedia Commons).

Zo! Die zit voorlopig safe. Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik heeft namelijk alle bonnetjes in de prullenbak gemieterd. Doei bewijs! 

Wij zitten er bovenop, bij DDS. Op 6 juni schreef onze Michael al hoogst verbaasd hoe deze arrogante graaidoos zichzelf en het partijbestuur tegensprak. Toen was namelijk al bekend dat Annie naar eigen zeggen ‘wel openheid zou willen geven’ maar dat Annie ‘niet meedoet aan dat bonnetjesgedoe.’ De minachting die daar vanaf straalt zeg, ongelooflijk. Dat het CDA helemaal klaar zou zijn met Annie is meer dan logisch.

Vandaag doet ze haar beklag weer in de Tubantia! Met een zielig verhaal over hoe het bonnetjesgedoe haar raakt gaat Annie kopje onder in zelfmedelijden. Probeert ze nu op het Twentse platteland nog wat medestanders te vinden? Dan is ze bij mij aan het verkeerde adres.

Maar het verhaal krijgt een andere wending. Annie lijkt er gewoon mee weg te komen binnen het CDA. Niemand minder (…) dan burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten heeft bemiddeld tussen het CDA en de graaiende politica. Hij zegt in de Tubantia:

“Ik heb Annie zelf gebeld. De beeldvorming van een zekere schimmigheid en gebrek aan transparantie was voor Annie en de partij niet goed.” Hofland twijfelt niet aan haar integriteit.

Dat laatste zinnetje is misschien wel het toppunt: “Hofland twijfelt niet aan haar integriteit.” Pardon, Arco Hofland? Op basis waarvan twijfel jij niet aan de integriteit van deze hautaine graaister? Moeten wij het normaal vinden dat Annie Schreijer-Pierik ‘toevallig’ alle bonnetjes nét vorige week heeft weggegooid? Hoe kun je je hand toch in zo’n wespennest steken als je zelf totaal niet weet waar het geld gebleven is? Maar die burgemeester van mij, die zit wel goed. Hij laat zich namelijk mooi gebruiken in het toneelstuk ‘Annie en het CDA’. Bemiddeling, laat me niet lachen. Het CDA wil deze kwestie gewoon in een diepe doofpot stoppen:

Maar als het goed is, behoort die onduidelijkheid tot het verleden als er een generiek controlestelsel komt. Tot die tijd zal ze de accountantsverklaring voortaan netjes afgeven. “Ik had kunnen blijven weigeren, ik vind niet dat me juridisch of moreel iets valt te verwijten. Ik houd ook geen geld over van die onkostenvergoeding. Het gaat echt op.”

Ja hoor. Daar zijn we erg blij mee natuurlijk. Niet dus. Het gaat om al het geld wat in de afgelopen jaren door je handen is gegaan, mevrouw Schreijer! En wat daar mee gebeurd is, zal niemand ooit weten. Want Annie heeft alle bonnetjes toevallig net vorige week in de kliko laten vallen:

Een controle met terugwerkende kracht is niet aan de orde geweest. Dat kan overigens niet meer, bekent Schreijer. “Ik heb al die bonnen net de afgelopen week weggegooid.”

Joe! Gewoon weggegooid. Haha. Wat een soap. En wat een afgang voor het CDA, Annie, Arco en de hele graaibende in Brussel die ook geen bonnetjesgedoe wil! De graaiende politica heeft dus overwogen te breken met het CDA. Had het gedaan Annie, dan waren we van je af geweest! En, Arco Hofland, heeft het een beetje verdiend, dit toneelstukje?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Wat een gedoe weer allemaal. Het blijkt dus weer meer op waarheid te berusten dan gedacht, dat veel tukkers het achter de ellebogen hebben. Die burgemeester die het allemaal rechtlult, Arco Hofland, mag ook wel eens goed onder de loep genomen worden. Straks blijkt het CDA nog even rot en corrupt te zijn als de VVD. Zijn we lekker mee…

  1.   

   hey jochie wel even opletten wat je zegt he

 2.   

  Hoeveel bewijzen hebben we nog nodig dat in onze ‘democratie’ kiezers niets anders zijn dan stemvee. En zoals dat gaat met echt vee bepaalt de eigenaar hoelang hij gebruik van het vee wil maken en wanneer dat gebruik ten einde is. Het vee wordt nooit iets gevraagd.

  Een keer in de vier jaar een rondje rood maken en hop, terug in je hok!

 3.   

  Het lijkt mij duidelijk dat mevrouw zich hierzelf mee beschuldigt. Waarom heeft ze de bonnetje weggegooid? Dat kan maar één reden hebben, ze heeft het geld in haar zak gestopt als aanvulling op haar salaris, zoals het een oostblokker niet zou misstaan. Tkent zij ook op vrijdagmorgen de presentielijst met haar koffer in de hand? Ja, ik heb echt gewerkt in de trein naar huis hoor, kijk maar naar mijn eerlijke calvinistische oogjes.

  1.   

   Oostblokker?

   1.   

    Ja het voormalige Oostblok, voormalig USSR gebied, achter het ijzeren gordijn, daar waar de EU parlementariers vandaan komen die nogal veel “onkosten” hebben en daar zeker geen verantwoording voor af willen leggen. Het soort dat agressief wordt als je er naar vraagt en dat er voor gezorgd heeft dat de pers hen nu niet meer lastig mag vallen in het parlementsgebouw.

    1.   

     Het Westen heeft het Oosten al lang ingehaald, beste buitenbeentje. Ik zou u daar meer over kunnen vertellen maar ik was meer benieuwd naar uw persoonlijke ervaringen.

     1.   

      @ Ni28: Ik vroeg u al eerder of u afkomstig bent van een Oost-Europees land (diverse keren zelfs) omdat ik aan uw Nederlands kan zien dat het niet uw moedertaal is.

      Om kort te gaan: ik respecteer Oost-Europeanen want die zijn slachtoffer geworden van de heerszucht van Stalin en hebben zelf nooit voor het communisme gekozen.

      Nu zijn ze wijzer dan de naïeve westerlingen die hun landen weggeven aan de moslims. Het was de Pool Jan Sobieski die Europa redde van de Ottomaanse invasie en wie weet gaat de geschiedenis zich herhalen.

 4.   

  Misschien moet Bas Haan er maar eens induiken. Bonnetjes schijnen altijd weer boven water te komen.

 5.   

  Zo n leuke boeren vrouw in de politiek. Paar jaar terug in de talkshows , hoe gewoon het allemaal kan. Het blijkt dus gewoon een type VVD graaier, meer is nooit vol. Weer iemand volledig door het ijs gezakt. Op naar de volgende…….

 6.   

  Ik heb de bonnetjes weggegooid dus ga ik vrijuit. Niet dus! Het is bewijsmateriaal. Als ik bij de belasting iets niet kan overleggen ga ik niet vrijuit in tegendeel. Dus een boete is op haar plaats en de positie ook. Maar vertel iets tegen een boerin. De klei adel laat zich niet graag commanderen. Wij zouden heel wat geld besparen als deze parasieten uit hun posten werden gezet.

 7.   

  Geen bonnetjes dan gewoon terug betalen toch moet ik ook bij de belasting .geen bonnetjes geen teruggaaf

 8.   

  Hoezo bonnetjes??
  Wij leven in een digitaal tijdperk, ik kan mij niet voorstellen dat mevrouw Schreijer Pierik alles contant heeft betaald. Alle info is te achterhalen.

 9.   

  Welke burger met een klein beetje boerenverstand heeft nog vertrouwen in deze politiek correcte lieden. De prioriteiten die ze stellen zijn geld, seks en macht met de seks zal het wel goed zitten want van de royale onkostenvergoeding huurt zij een klein legertje gigolo’s in.

 10.   

  Er wordt heel wat afgesjoemeld bij de EU. Onlangs nog door de PVV en het Front National, die gezamenlijk een halve ton zoek maakten en een veelvoud van dit bedrag verkeerd besteedden.

  Misschien moeten er gewoon een paar boekhouders worden aangesteld daar, die elk besteding van tevoren dienen goed te keuren. Het is immers nergens voor nodig dat iedereen steeds het maximum bedrag van 4300 euro krijgt uitgekeerd. Ik wed dat die boekhouders zichzelf met gemak terugverdienen.

  1.   

   @Beukman toegeven dat je vindt dat mevrouw Annie Schreijer Pierik sjoemeld is een hele openbaring hè

 11.   

  Beste Floris, als u zich de Praagse Lente kunt herinneren die heb ik bewust meegemaakt met al die korten vrijheid die zij bracht. Die lente werd helaas gevolgd door de zomer met de Sovjet invasie die de reden werd dat u mijn reacties leest. Ik heb het voordeel van het kunnen vergelijken en ik kan u verzekeren dat het linkse geluid hier niet anders is dan de linkse geluid daar was met het verschil dat hier de democratie nog steeds aanwezig is en daar binnen twee jaar na de WO2 volledig verdween. Men weet daar wat links brengt en hier weet men het nog niet. Althans in praktijk. En dat is gevaarlijk, ik wil dat niet voor de tweede keer meemaken.

  1.   

   Beste Ni28,

   Dat herinner ik mij heel goed, al was ik toen nog maar 10 jaar.

   Verder zijn wij het in bijna alles eens, zoals u weet. Helaas vinden NUTTIGE immigranten zoals u geen gewillig oor bij onze leiders. Ze luisteren liever naar de haatbaarden, de grootste vijanden van het westen (benevens de linkse landverraders uiteraard).

   1.   

    Net als nu de Iraanse Darya in België met haar waarschuwing die onze leiders vast niet zal bereiken omdat zij het veel beter weten. Het overbrengen van ervaringen gaat mank niet alleen bij kinderen.

    1.   

     Er zijn al zoveel ex-moslims die hebben gewaarschuwd. Ze zijn en blijven er doof voor.

     Het is niet alleen dom, het is MISDADIG.

     De huidige leiders verdienen geen beter lot dan het ancien regieme in de tijd van de Franse Revolutie.

 12.   

  Deze corrupte mevrouw moet ogenblikkelijk uit de politiek worden gehaald.

 13.   

  Zij heeft een andere uitleg voor integriteit, gewoon je bonnetjes weg gooien, kan men niets meer bewijzen en zonder bewijs geen onderzoek, gewoon graaien en er zijn er veel meer, die komen niet de kast uit !

 14.   

  De waan van de dag is nog altijd
  een stuk overtuigender
  dan de waan aller dagen!

  Bryan Adams – Homeland

  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!