Opkomst Frankrijk lager dan ooit: het enthousiasme van de media is ver te zoeken

Al weken horen we van het mediakartel dat Fransen heel, heel, heel enthousiast zijn over Emmanuel Macron en zijn partij La République en Marche! Jawel, er is sprake van een soort van eurofiele revolutie in Frankrijk! Ze kunnen daar geen genoeg krijgen van Macron en zijn eurofilie! Het gaat de goede kant op! Wat een beleving!

En dan lees je vandaag, op de belissende dag van de parlementsverkiezingen, dit:

https://twitter.com/woukevscherrenb/status/876462165544366080

Natuurlijk wordt het Front National er weer met de haren bijgesleept (in een poging om dit laagterecord af te schuiven op Le Pen), maar feit is dat als Macron ook maar iets van het enthousiasme had aangewakkerd waar de media het steeds over hebben de cijfers veel, veel, veel beter zouden zijn.

Het ‘enthousiasme’ komt dus niet van het Franse volk, maar van het mediakartel.

Mooi, wéér een linkse mythe die doorgeprikt is. Op naar het volgende flauwekulverhaal van de eurofiele boven ons gestelden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Peter Selie

  Voor zo’n ex Rothschild-bankster zou ik ook niet uit mijn luie stoel komen, ze bekijken het maar daar in Frankrijk, Frankrijk is een prachtig mooi land, alleen jammer dat er Fransen wonen.

 2. Ni28

  Weer de kunstmatige enthousiasme van de eurofiele media.

 3. George Knight

  Het is niet de achterban van Macron die het af heeft laten weten, maar de achterban van de andere partijen. Met het enthousiasme voor Macron zit het dus wel goed. Maar niet met het enthousiasme voor de andere partijen.

  Dat is deels verklaarbaar omdat er met alle andere partijen wel iets aan de hand is. Bij het Front National is het nichtje Marion Le Pen-Maréchal uit onvrede (tijdelijk) uit de partij gestapt. Schadelijk voor de steun in het zuiden. En het FN herstelt nog van de smadelijke nederlaag in de presidentsverkiezingen die groter dan verwacht was.

  De socialistische partij en de rechtse Republikeinen moeten eveneens nog van de schrik bekomen dat ze weggevaagd zijn bij de presidentsverkiezingen. Daarbij zijn vele parlementsleden overgelopen naar de partij LREM van Macron. Zodat er gaten in de vertegenwoordiging zijn gevallen en kiezers ineens de vertrouwde namen bij de vertrouwde partijden misten. Die verwarring en die demotivatie binnen partijen heeft negatief gewerkt op de opkomst.

  Als de exit-polls kloppen dan behaalt Macron met zijn partij LREM meer dan 60% van de zetels in het parlement. Dat is omgerekend naar de Tweede Kamer meer dan 90 zetels. Onvoorstelbaar. Een uitstekend resultaat. Nu zijn er in Nederland 4 partijen nodig om boven de 75 zetels te komen.

  De Fransen zijn verkiezingsmoe. Twee rondes om de president te kiezen, twee rondes voor het parlement en in de herfst twee rondes voor de senaat. Het is veel in één jaar.

  Met de legitimiteit van Macron zit het wel goed. Hij werd in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen bij een opkomt van 74,56% verkozen door 66,1% van de stemmen. Dat betekent dat van alle kiesgerechtigden zo’n 49,5% op hem heeft gestemd. Ter vergelijking, Donald Trump kreeg bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2016 zo’n 27% van de kiesgerechtigde Amerikanen achter zich. Dat is liefst 22,5% minder voor Trump in vergelijking met Macron.

 4. Sniper666

  Het Franse land zit rotsvast. Benieuwd of die macaron er verandering in weet te brengen. Nous verrons.

 5. Guus Geluk

  Ik weet niet welke media Michael leest. De afgelopen weken hoorde ik vooral dat de mensen in Frankrijk hun vertrouwen in de politiek kwijt zijn. Macron brengt vernieuwing in de vastgeroeste kanalen van de “oude” politiek.

  Wellicht is de artikelschrijver gewoon chagrijnig over Macrons overwinning.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.