David Davis: 'Het Verenigd Koninkrijk verlaat de EU hoe dan ook'

David Davis: 'Het Verenigd Koninkrijk verlaat de EU hoe dan ook'

Europa hoeft niet te denken dat er mogelijk 'nog iets in zit' met het Verenigd Koninkrijk.

Verschillende Europese leiders lieten de laatste tijd doorschermen dat er wat hen betreft nog tijd is voor de Britten koers te wijzigen en dus toch 'gewoon' lid te blijven van het megalomane Europese project. We citeren Emmanuel Macron bijvoorbeeld maar even voor de goede orde, die riep dat "de deur natuurlijk open blijft zolang de brexit-onderhandelingen niet zijn afgerond."

De eurofiele elites hebben weer hoop gekregen omdat Theresa May's Tories een minder indrukwekkend verkiezingsresultaat hebben behaald dan vooraf gedacht. Misschien dat ze zich toch bedenken! Yes, kunnen we de uitslag van het referendum dan toch lekker negeren?

Nou, de Britse Brexit-minister David Davis is daar heel duidelijk over: Brexit komt er hoe dan ook.

"Vertrekken geeft ons de mogelijkheid een prachtige nieuwe toekomst voor ons land te creëren. Een toekomst waar we onze eigen grenzen kunnen controleren, onze eigen wetten kunnen maken en kunnen doen wat onafhankelijke, soevereine staten doen."

En gelijk hebben ze. Brexit is in het belang van de Britten, net zoals een Nexit in het belang van Nederlanders is en Tsjexit in het belang van onze Tsjechische vrienden. De EU is veel te groot, te invloedrijk, te almachtig, en vooral te bemoeizuchtig geworden. Ieder lidstaat heeft de nationale soevereiniteit feitelijk al afgestaan -- let wel, zonder dat kiezers zich daar over hebben uitgesproken.

Geen wonder dus dat de Britten vasthouden aan de uitslag van het referendum en de EU hoe dan ook gaan verlaten. Geef ze eens ongelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties