Opper-eurofiel Schulz likt zijn vingers af bij de Britse verkiezingsuitslag: ‘Ik ga snel met Corbyn afspreken!’

In het Verenigd Koninkrijk heerst chaos nadat geen enkele partij verrassend genoeg een meerderheid wist te behalen bij de verkiezingen, maar aan de andere kant van het Kanaal kunnen linkse politici hun geluk niet op.

2016 was met afstand het afschuwelijkste jaar voor eurofielen: Donald ‘Europa moet zichzelf leren te verdedigen’ Trump kwam aan de macht en het Verenigd Koninkrijk besloot als eerste land ooit uit de Europese Unie te stappen. Nee, het was geen fijne tijd om eurofiel te zijn, dus weten ze niet hoe hard ze vandaag moeten juichen bij het zien van de uitslag van de Britse verkiezingen.

Hoewel de Britten vorig jaar namelijk overduidelijk zeiden dat ze genoeg hadden van de Europese Unie en daar geen deel meer van willen zijn, bestaan er zowaar nog steeds politici die het niet zo nauw nemen met de wil van het volk. En nee, dan heb ik het deze keer niet eens over Mark Rutte of Sybrand Buma: ook in andere landen spugen ze graag op de mening van de kiezer. Hoewel er vorig jaar helemaal geen parlementaire meerderheid was voor een Brexit, besloten de meeste politici daar het toch maar te accepteren, met uitzondering van de Liberal Democrats – zeg maar het Britse D66 – en de Schotse nationalisten, die dan maar liever uit de unie met Engeland stappen.

Het hardste roepen echter de mensen die helemaal geen recht van spreken hebben in de hele zaak: eurofielen in de rest van Europa. Vooraan staat Martin Schulz, de Duitse sociaaldemocraat die samen met onze eigen Frans Timmermans de grootste eurofiel die de wereld ‘rijk’ is te noemen valt. Hij was erg bedroefd toen de Britten besloten tot de scheiding met ‘zijn’ Europa, en nu men daar volgens links ‘tegen een harde Brexit heeft gestemd’ wil hij snel een ontmoeting hebben met de man die zo’n zachtere Brexit wel ziet zitten, Labour-bobo Jeremy Corbyn:

Hoewel Corbyn al heeft aangegeven wél het referendum te willen respecteren, weet je natuurlijk nooit wat er zou gebeuren als hij ook daadwerkelijk aan de macht zou komen. De Brexit helemaal van de baan schuiven ligt niet in de lijn der verwachtingen, maar een erg softe Brexit waarin vrijwel niets verandert, is zeker denkbaar. Martin Schulz heeft ongetwijfeld nog geweldige ideeën om zo’n nep-Brexit vorm te geven, en kan niet wachten om zijn Britse collega daarmee te indoctrineren.

Gelukkig is de kans dat dat gebeurt niet bepaald groot: hoewel Corbyn heeft aangegeven desnoods een minderheidsregering te willen vormen, is het veel waarschijnlijker dat de Conservatives, met of zonder Theresa May, een coalitie smeden met de Noord-Ierse DUP. Eerst zien en dan geloven echter, want je weet maar nooit hoe een eurofiele haas een koe vangt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ni28

  Twee socialistische duivels spreken met elkaar af in de hoop de wereld te regeren. Soort zoekt soort. Helaas zijn er nog genoeg mensen om in te trappen. Ik had de Engelsen hoger staan moet ik eerlijk zijn.

 2. Kodi

  Horen wij na de Bondsdagverkiezingen nog iets van Martin Schulz?

  1. Sniper666

   @ Kodi

   Ja denk het wel. Hij heeft vast al een EU vangnet ergens.

   1. corfo

    @ Kodi.
    Naast het hebben van een EU-vangnet hebben dat soort graaiers veelal héél goed voor zichzelf gezorgd (kijk bijv. naar “mevr.”Annie Schreier-Pierik, Timmermans, Verhofstadt, van Baalen en meer van dergelijk gespuis). Zij bewonen géén rijtjeshuis, hoeven zichzelf niet te “bewapenen” om zich veilig te voelen (zoals veel burgers wel moeten doen) die EU-graaiers wórden beveiligd, op ónze kosten, zodat ónze beveiliging is verdwenen. ’t Betreft eigenlijk tuig van de richel, ál die EU-figuurtjes.

    1. Sniper666

     @ corfo

     100% eens. Wat kunnen we er tegen doen? Is er een anti-EU verzetsgroep?

     1. corfo

      Sniper666.
      Ja, wat kun je er tegen doen. In ieder geval stemmen op een politieke partij die anti-EU is, en verder de reaguurders op deze site NIET voor “vol” aanzien, zij kletsen uit hun ongewassen nekken.

 3. Guus Geluk

  Zoals Geert en Thiery hun vingers aflikten bij de overwinning van Donald Trump?

  1. DutchDropveter

   Gelukkig heeft mevrouw May al een partner gevonden (Democratische Unionistische Partij ) in de vorm van gedoogsteun. Met andere woorden die harde brexit komt er!

   Als er iemand zijn vingers aflikte gister avond waren dat die achterlijke verslaggevers bij Sky en CNN, lekker neutraal ook..

   1. Guus Geluk

    Ja. Voor CNN, NPO, SKY en al de niet-Trumpianen was het gisteren een feestdag. ’s Middags ging Comey los in een verklaring voor de senaatscommissie, waarbij Trump mooi in zijn hemd werd gezet, en ’s avonds ging rechts in het Verenigd Koninkrijk af als een gieter.

    Maar ik heb alleen genoten van Comey.

    1. DutchDropveter

     ik vond de brexit nacht vermakelijker 😉
     Die gigantische zure koppen van de msm is het helemaal waard!

     Wat betreft Trump 85% fake en gestuurd nieuws de overige 15% kan ik er niet eens meer uit filteren dus ik neem al het nieuws rondom en over Trump met twee vrachtwagens himalaya zout 😉

     1. Guus Geluk

      Bij de NPO staat 2016 bekend als het nieuwe rampjaar: het volk redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos.

      Ik heb gisteren de verklaring van Comey rechtstreeks bekeken via het internet. Over het algemeen bevat deze voldoende informatie om het handelen van Trump ter discussie te stellen.

   2. Guus Geluk

    Overigens vind ik het een goede zaak dat DUP gaat gedogen. Hopelijk krijgen ze wat conservatiefs uit May getrokken.

 4. corfo

  Dat Schulz z’n vingers reeds aflikt, lijkt mij een beetje voorbarig. Het gevecht om op een nette manier uit de EU te stappen wordt de Engelsen door o.a. Korsakov Juncker, Tusk, Timmermans en nog enkele EU-dictators, moedwillig erg moeilijk gemaakt om te voorkomen dat andere landen de Engelsen gaan volgen. Om die reden wordt er ook vreselijk veel haast gemaakt met de oprichting van een EU-leger, als men daar éénmaal in zit, kan men nóg moeilijker uit de EU stappen. Het handelen van de EU-“leiders” in deze Brexit zaak maakt duidelijk van welk allooi die “leiders” zijn; alleen denkend aan hun eigen positie, portemonnee en “macht”, weg met die troep !

  1. Sniper666

   @ corfo

   Ben erg benieuwd hoe de financiële afwikkeling tussen de EU en UK zal gaan.

   1. corfo

    Sniper666.
    Ben ik ook wel (een beetje) benieuwd naar. Het belangrijkste lijkt mij dat die ondemocratische EU een keer een toontje lager gaat zingen.

 5. Kees

  Als die Schulz pakweg 90 jaar geleden geboren was, en hij leefde nu nog, dan was dat zeker ergens onder een valse naam, in Zuid Amerika. Dat geldt trouwens voor heel wat figuren uit Brussel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.