PvdA gebruikt machtspositie: leraren krijgen hogere loon of er komt geen begroting

De PvdA wil een punt maken en ook nog eens daarbij media-aandacht. Zolang de PvdA in het demissionaire kabinet zit, kan het op onderwerpen die gevoelig liggen, dwarszitten. Dat doet Lodewijk Asscher nu ook en gaat voor de wagen van de VVD liggen door hogere salarissen voor leraren te eisen.

Het is nogal een onderwerp. Er wordt meer geïnvesteerd in het onderwijs, maar er is bonje tussen leraren. De leraren van de basisscholen krijgen minder betaald dan de leraren van de middelbare scholen. Het scheelt een paar honderd euro, maar al jaren heeft het onderwijs last van onderontwikkelde investeringen vanuit de overheid.

Of de overheid überhaupt het onderwijs moet financieren is een andere vraag, maar er zijn nogal gevoeligheden betreffende de hoogte van het salaris. Het lijkt alsof de ene docent minder doet dan de ander, of dat er een kwalitatief verschil is tussen de docenten van het primaire onderwijs en het voortgezet onderwijs.

De PvdA wil dus de begroting blokkeren voor 2018 als er geen verhoging van de salaris van de docenten bij zit. Zolang de toekomstige potentiële coalitie van VVD-CDA-D66-ChristenUnie er niet uit komt, zal de kans groter worden dan de PvdA in de ministersvergadering tegen het voorstel kan stemmen en zo een zwaar middel inzet. Met de onderhandelingen weet je het nooit hoe lang het zal duren, dus dit is een zwaar middel waarmee de PvdA haar positie gebruikt om dit af te dwingen en een trieste Prinsjesdag kan veroorzaken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Kogelbert

  Goede zaak, de onderwijssalarissen dienen te worden verhoogd. Het is tragisch dat de PvdA hiervoor nog de machtsvraag moet stellen.

  1. Sniper666

   Niet reageren op deze PvdAllah trol.

   1. corfo

    @ Sniper666.
    Wat een walgelijke man, die Asscher.
    Hij heeft járen de tijd gehad om wat aan die salarissen te doen, maar liet dat na, nu ’t op macht aankomt, staat die vent vooraan.
    Natuurlijk zijn er bepaalde kleine mensjes die áchter zo’n man blijven staan, althans op papier, maar dat gebeurt gewoon uit “balorigheid, kinderlijkheid en onwetendheid”.

    1. Sniper666

     @ corfo

     We hebben exact dezelfde gedachte. De Asscher appel valt niet ver van de verraad boom.

 2. HaZ

  Voor mij mogen die basisschool leraren best wel een betere beloning ontvangen. Het is
  vervolgens de minachting aan diezelfde leerkrachten van iemand als Asscher om daar politiek een slaatje uit proberen te slaan.Denkt hij nu echt daarmee nieuwe PvdA stemmers te trekken. Asscher: je partij ligt op zijn gat, deal with it !

  1. Kogelbert

   De PvdA heeft zichzelf de afgelopen jaren opgeblazen om dit land door de economische crisis te loodsen. Mag ze nu eindelijk iets van haar idealen waarmaken?

   1. Sniper666

    Mond dicht trol, jij hebt een cordon sanitair aan je broek.

   2. corfo

    Dit landje is mede-opgeblazen door PvdA.
    Haar idealen zijn verdwenen, komen ook niet meer terug, ’t is gedaan met de PvdArmoe.

    1. Sniper666

     Ja ze zijn down and out. Weggevaagd.

    2. Kogelbert

     Nee hoor, dit land staat er beter voor dan welk land in Europa dan ook. Dat is mede de verdienste van het vorige Kabinet waar de PvdA deel van uitmaakte.

     1. Sniper666

      Mond houden, jij hebt straf. Cordon sanitrol weet je nog wel?

     2. Kogelbert

      Je bent zielig, Sniper.

     3. Roughwood

      Tuurlijk joh. Veiligheid en justitie? Klerezooi. Onderwijs? Klerezooi. Defensie? Klerezooi. Zorg? Klerezooi. Volkshuisvesting? Klerezooi. Wet DBA? Ook zo’n succesnummer. En kom nou niet met de goedkope lulsmoes dat het allemaal de schuld van die Rutteclub is. Wanneer je eerst de boel naar de bliksem hebt bezuinigd moet je je achteraf kapot schamen als je vol trots staat rond te bazuinen dat het allemaal zo geweldig gaat. Je moet het volk eens vragen of ze dit gevoel delen. Maar ja, zo gaat dat met plucheplakkers die alleen bezig zijn om over de ruggen van het electoraat hun carrière uit te stippelen!

     4. Sniper666

      @ Roughwood

      Kogelbert is beroeps islam-NSB-er en wegkijker. Verloren zaak.

    3. Kodi

     De PvdA geeft liever ons belastinggeld aan asieleisers welke ons € 36.000 per asieleiser per jaar kosten. Al deze miljarden die hierbij verdampen in het niets kan je niet meer in de zorg of in het onderwijs investeren.

 3. Sniper666

  Zielepoot Asscher heeft in de rit van de laatste 4 jaar geen reet gedaan. Plotseling schrikt hij wakker.. Ohoh even wat verkiezingsretoriek brallen dat zullen de docenten wel waarderen… Wat een waardeloze kwal zeg!

 4. Guus Geluk

  Jammer dat het zo moet, maar als de PvdA slaagt in deze opzet, is dat goed voor de leerkrachten.

  1. swetsnek

   Gaat wel weer over MIJN geld he uitzuiger .De leraren op de basisschool verdienen genoeg de heren en dames van het voorgezet verdienen veel te veel dat is de kwestie
   €6250 bruto .Driekart van Nederland mocht willen aan dat bedrag te komen

   1. Sniper666

    Precies, de PvdAllah is een kei in het uitdelen van andermans geld. Het geld dat ze met dwang uit je zak klopt onder het mom dat het sociaal is. Vuile 340p94eo8drgxegv8efi^$876q3!!!!

    1. swetsnek

     hahaha Sniper666 rustig jong want de pvda ja in kleine letters lol die krijgen toch niks voor elkaar dat is hun in al die jaren nog niet gelukt hahaha

  2. Kodi

   De PvdA heeft al deze gouden bergen die ze beloven al in veelvouden van veelvouden laten verdampen in het niets door hun gulheid met asiel. Kosten: € 36.000 per asieleiser per jaar. En hoeveel bedragen deze verdampingen? Miljarden, miljarden en nog eens miljarden waarvan ons belastinggeld op is. En wiens schuld is het dat dat geld op is? Dat is niet de schuld van het volk, want het volk heeft nooit om die ons vijandig gezinde invasie gevraagd. Integendeel! Het is de PvdA zelf die als ware zij maatschappelijke Mengeles ons belastinggeld hebben aangewend voor de tsunamie aan asieleisers welke ons alleen maar geld kosten en waar we alleen maar ellende voor terug krijgen. Het is de PvdA zelf die de verkeerde prioriteiten heeft gesteld. Dus laat de PvdA nu even niet aan komen kakken met veel beloven, want dat zal slechts enkel de dwaas in vreugde doen leven. En zoals je weet: Prediker zag het al als een ware visionair zijn tijd ver vooruit juist > De geest van de dwaas keert naar links.

 5. Ni28

  Misschien forceren zij nog het val van de kabinet en daarbij nieuwe verkiezingen. Door hun standpunten hopen zij op een snelle ommekeer.

 6. Two Ravens Black Kettle

  CORRUPTE STAATSMEDIA ZOJUIST GEERT WILDERS GECENSUREERD !!!

  WEL GROEN LINKS/VVD (ETC) EN DE ANDERE TERREUR-OEPS-IK-BEDOEL-LONE-WOLVES-ALLEMAAL-DE-SCHULD-VAN-MENSEN-DIE-ONSCHULDIG-ZIJN AAN HET WOORD

  Dat noemen ze diversiteit van opinie.
  En
  Progressie.

  Dit debat is zinloos
  Gecastreerd door de Staatsmedia (Doofpot en Excommuniceert en Draaihalst U mee ?)
  Zoals ze al veertig jaar doen

  Ver-bij-ste-rend

  Fuck the PO !!

  1. Kogelbert

   En wie hier een touw aan kan vastknopen komt in aanmerking voor een vliegtuig.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Debat inzake terreur
    Waar de Staatsmedia besloot om de PVV monddood te maken
    Precies op het moment dat de Geert Wilders zijn verhaal hield ging het beeld (effectief) op zwart
    En niet de eerste keer

    Zum kotsen
    U jubelt het toe
    Wees trots.
    Dat zullen alle werknemers/ambtenaren van de Staatsmedia ongetwijfeld ook zijn.
    Dat noemen ze; ‘Journalistiek’.
    Strakke pantalon
    Vochtig van zelfingenomenheid

    ps.
    Ik gebruik uw deerniswekkende opening maar omdat Michael en Tim in deze te traag zijn naar mijn smaak.
    Tisnieanders

    1. corfo

     @ T.R. Black Kettle.
     Dit landje is één grote treurnis geworden, onder aanvoering van VVD, D66, CDA én pvda.
     De man die het meest ageert tegen terreur en de veroorzakers daarvan, dhr. Wilders, wordt genegeerd; ik denk dat hij teveel waarheid spreekt en daar kan de z.g. “gevestigde orde” niet tegen !
     De “gevestigde orde” bestaat in feite niet eens, ze noemen zichzelf zo, evenals “motorblok/bruggenbouwers”, te belachelijk voor woorden.

  2. Peter Selie

   +++++

 7. Duckday

  Eerst heeft hij alles kapot gemaakt En nu dit Ongeloofwaardig is deze man ook die partij PVDA moet snel uit de kieslijst verdwijnen

  1. Kogelbert

   Wat heeft Asscher dan kapot gemaakt?

   1. Kodi

    Asscher misleidt Nederland nog even snel in de Volkskrant: ‘Als ik nu win doe ik wél wat ik beloof hoor!’
    http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/asscher-misleidt-nederland-nog-even-snel-in-de-volkskrant-als-ik-nu-win-doe-ik-wel-wat-ik-beloof-hoor/

    Wie gelooft Asscher nog?

  2. L. De Groot

   Doe is even rustig zeg, Asscher is niet de beste, klopt helemaal…
   Maar ik kan niets bedenken dat hij letterlijk noch figuurlijk heeft kapotgemaakt. Hoogstens de “IK-ZEUR/ZEIK-NIET-EN-DOE-EEN-OPLEIDING-EN-GA-WERKEN-MORAAL…

   Wat een debiele uitspraken kom je toch tegen…

   1. Kodi

    Een partij welke zich Partij van de Arbeid noemt moet zich dan maar eens achter de oren gaan krabben waarom juist werkend Nederland deze partij massaal de rug toe heeft gekeerd. Arrogante regenten welke menen dat werkend Nederland bestaat uit schatplichtige belastingonderdanen voor hun eigen Gutmensch hobbies kunnen door middel van een kiezersafrekening ooit wel een keer worden geconfronteerd dat er aan hun Gutmensch hobbies geen enkele maatschappelijke behoefte is. Logisch, want het sorteert ook geen enkel maatschappelijk rendement. En afwaardering is geen maatschappelijk rendement.

    1. Sniper666

     @ Kodi

     Onze huis neuroloog heer L. de Groot is hem reeds gesmeerd…

     1. corfo

      @ Sniper666.
      L. de Groot is gedwongen opgenomen in een inrichting voor zwaar dementerenden, erg jammer, maar onvermijdelijk, er kwam geen begrijpelijk woord meer uit die figuur.

  3. Kodi

   Asschers spoor van mislukkingen: steeds net op tijd vertrokken
   http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/article/2016/12/asschers-spoor-van-mislukkingen-2726798W/

   Lodewijk Asscher is dus een omgekeerde Midas. Alles wat hij aanraakt verandert op den duur in stront.

  4. Kodi

   Als Asscher vindt dat leerkrachten meer geld moeten hebben, dan had zijn partijgenote Jet Bussemaker dat de afgelopen vier jaar kunnen regelen. Nu de rol van de PvdA is uitgespeeld en de oppositie wacht maakt Asscher weer de klassieke fout van de PvdA door zaken te beloven die men zelf in de regering niet waar maakt.

   1. Sniper666

    @ Kodi

    Eens. De PvdAllah schiet meteen weer in de bekende rol, sigaren-uitdelen-op-kosten-belastingbetaler.

 8. Kodi

  Heeft Lodewijkje zitten te slapen in de periode van vijf jaar dat hij vice-premier in een regering was? En hij had het ook nog tot onderhandelpunt in de formatie kunnen maken, maar de PvdA paste voor regeringsverantwoordelijkheid.

 9. Ni28

  Volgens Rutte hebben zij 4 jaar samen zo fijn gewerkt. Echt waar?

  1. Kodi

   Hun fijne samenwerken; Ons prijskaartje. Niet zo gek dat deze regeringscoalitie een kiezersafrekening groot 37 van de eens 79 zetels gepresenteerd kreeg. Best wel ironisch, want ze gaan zo prat op hun cordon sanitair waarmee zij hun plekje in de politiek correcte comfort zone meenden veilig te kunnen blijven stellen, edoch de kiezers sloten een kiezerscordon sanitaire om hen heen, groot 37 zetels verlies. En dat verlies hebben ze beide meer dan verdiend.

 10. Bes Tolen

  De PvdA en in het bijzonder Asscher weet dat ze hun aanhang kunnen paaien door hogere salarissen te geven. Uit ’s lands schatkist uiteraard. Terwijl de PvdA en juist Asscher de mensen, die in de marktsector werken, in het bijzonder zij die tot zzp’er zijn veroordeeld, zijn afgevallen.
  Maar die basisschoolleraren en wat er nog meer rondhangt aan betaalde krachten verdienen gerekend hun opleiding en werk genoeg. Waren vroeger die groepen politiek gemêleerd, tegenwoordig is het vrijwel allemaal heel links. Dat door de communistische machtsovername in de vakbond. Eerder ABOP (aangevuld met een bond zoals NGL) later AOB. Die communisten werden later PvdA. Dat is een generatie geleden. Maar het vertrouwen vanuit een groot deel van de maatschappij in het basisonderwijs is laag. Geschaad zijn de personen, die in het onderwijs werken. Dat moet in de eerste plaats worden aangepakt. Waarom is duidelijk. Op de gangbare politieke indoctrinatie.

 11. Sniper666

  Dit is ook wel een aardig stuk springstof.

  Beleid ECB kost Nederlandse pensioenfondsen €140 miljard. Kabinet doet niets!

  Kijk PvdAllah “bekwaam bestuurder” (bron GG) Dijsselbloem eens lekker ongeïnteresseerd doen of het hem niets aangaat.

  http://daskapital.nl/2017/06/beleid_ecb_kost_nederlandse_pe.html

  Impliciet lees je dus dat de rente nog een lange tijd laag zal blijven, omdat die vanwege misplaatste verplichte EU/ECB solidariteit met de zuidelijke ramplanden eenvoudigweg niet omhoog KAN. Of zie ik dat verkeerd?

  Wat kost dat QE programma nu eigenlijk als geheel? De ECB drukt geld als water en accepteert er waardeloos bankpapier voor terug. De waarde van ons geld verwaterd zonder aanwas (=rente). We verarmen dus op grote schaal? Ik zeg Nexit!

 12. joost2

  Asscher, de man die de pvda nog verder naar beneden haalt en wellicht over een paar jaar niet eens meer bestaat.

  Draaikont Asscher, eerst voor nu tegen.

  Totaal ongeschikt als politieke man, mislukt in Amsterdam, mislukt onder Rutte.

  1. Kogelbert

   Ben je ook tegen het verhogen van de salarissen van onderwijspersoneel?

   1. Sniper666

    Negeer de trol.

  1. Sniper666

   Negeer de trol.

 13. HW

  Asscher: De laatste stuiptrekkingen van een dood paard.

  1. corfo

   @ HW.
   Nadat die Asscher als wethouder vluchtte uit Amsterdam en in de 2de Kamer terecht kwam, bleek plots dat in Amsterdam miljoenen euro’s waren verdwenen onder zijn “bewind”. De wereld zou te klein zijn geweest ware dit gebeurd onder het “bewind” van een PVV’er of SP’er.
   Nóóit hebben wij gehoord waar die miljoenen zijn gebleven ! Typisch staaltje pvda “politiek”.

   1. HW

    Daarom was de PvdA tot voor kort alles machtig in Amsterdam.
    Helaas hebben die idioten van D66 het stokje overgenomen, maar de PvdA is daar in ieder geval uitgekakt. Op naar het volgende slachtoffer (D66)

   2. Kogelbert

    Asscher vluchtte niet weg uit Amsterdam, zielig demagoogje.

   3. HW

    Je hebt volkomen gelijk en Bert weet dit blijkbaar ook, want hij reageert alsof hij gestoken wordt.
    Die linksen jagen graag anderen op de kast, maar als ze zelf aan de beurt zijn beginnen ze te schelden.
    Doorgaan, want zo zie je hun ware gezicht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.