Roos: “Over de doden niets dan goeds. Maar aangezien de PvdA alleen nog maar terminaal is…”

En dan gaat ‘ie pas écht goed los.

In zijn nieuwe vlog (die hij eerder vandaag online zette) gaat Jan Roos op hilarische wijze los op de PvdA. Zoals altijd doet hij dat met gevoel voor humor, maar er is wel degelijk een serieuze ondertoon: er is een reden dat de PvdA de verkiezingen heeft verloren, en nee, die gaat niet alleen maar over stijl. De PvdA is gewoon een baggerpartij met baggerstandpunten en baggerleiders. Dat de sociaaldemocraten dat maar niet willen beseffen is precies waarom de PvdA op sterven na dood is.

“Mijn moeder zei altijd, ‘over de doden niets dan goeds’,” aldus Roos. “Maar aangezien de PvdA alleen nog maar terminaal is hoef ik me niet in te houden.” En dus gaat hij los. “Vandaag komt de partij met de uitkomst van het zoveelste onderzoek over waarom die club zo enorm ruk is. U raadt het al: de partij is helemaal niet ruk, maar niet goed begrepen. Vandaag dat de sociaaldemocraten bij de vorige verkiezingen 29 zetels inleverden: u begreep het namelijk niet. Ze moeten het de volgende keer gewoon beter uitleggen.”

Het advies van de man verantwoordelijk voor het onderzoek is dat de PvdA, I kid you not, “een brede volksbeweging moet worden.” Je zou erom lachen als het niet zo ongelooflijk triest was. Roos:

“Dat is zoiets als de CEO van V&D die een week voor het faillissement oppert om nu toch eens iets online te gaan doen.”

Of zoals ze in Amerika plegen te zeggen: too little, too late.

Komisch genoeg, maar we zijn er nog niet. De onderzoekers stellen namelijk ook dat de zogenaamde “netflexisering van de maatschappij” verantwoordelijk is voor de ondergang van de PvdA. De maatschappij krijgt dus de schuld van het ineenstorten van de partij. Misschien een idee hoor, maar als je als partij wilt overleven moet je je aanpassen aan maatschappelijke en sociale ontwikkelingen, niet andersom.

Roos zegt dan ook geheel terecht dat de PvdA hiermee feitelijk toegeeft dat het 2017 en de PvdA “hopeloos ouderwets.” Sociaaldemocraten leven nog in de jaren 90, de rest van de maatschappij is al 27 jaar verder.

Hilarisch genoeg stelt het rapport ook nog even dat de PvdA “af moet van het beeld een klassieke bestuurderspartij” te zijn. Maar vervolgens wordt gesteld dat de partij wel weer moet meeregeren. Want ja, dat is natuurlijk hét ultieme bewijs dat je niet zomaar een baantjesclub bent van, voor en door bestuurders: dat je naar een historische nederlaag toch snel de mooiste banen voor jezelf opeist. Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Hendriekus

  Met de woede over de PvdA is net zoiets wonderlijks aan de hand als met de woede van Trump op de Democraten. Ook al verliezen ze de verkiezingen in het hoofd van Trump en de PvdA-haters blijven ze altijd de winnaar.

  1. Sniper666

   @ standaardtrol

   Wie zegt dat de meeste mensen woedend zijn op de PvdAllaahh? Dream on Wimpie.

   1. Hendriekus

    Waarom wordt er dan zo geobsedeerd over gesproken, Snipper?

    1. Sniper666

     @ standaardtrol

     Lees uw eigen zin nou eens.. Als er één geobsedeerd is en dol op de PvdAllaahh is u het wel. Bij u kan deze rooie club geen kwaad doen! Altijd maar deze partij verdedigen, kap er toch eens mee.

 2. Robert Leiden

  Zegt de man die met zijn wereldwijsheid de kiesdrempel niet wist te halen.

  1. corfo

   @ Robert Leiden.
   Zou het met u eens kunnen zijn, ware het niet dat er “gevestigde politici” los rondlopen die grotere waanzin hebben uitgebraakt

   1. Robert Leiden

    Inderdaad, Wilders met zijn PVV is daarmee een mooi voorbeeld van.

  2. Marija

   wat n onzin.
   Met zijn referendum had hij gelijk mar werd de vloer mee aangeveegd.
   Zijn tv debat met denk, werd ook gemanipuleerd.
   Jan is boos dat zie je, m.i. terecht.

   1. Marija

    mijn bericht is gericht aan Leiden.

   2. Robert Leiden

    Ha ha Marija.
    Zie deze link vanaf 10.00 min. Jan Roos bakt er helemaal niets van.
    https://www.youtube.com/watch?v=InrFww06N6I
    Dat Denk een debat afzegt is heel jammer, maar dan moet je voor en na het debat kunnen overtuigen met een aansprekende lijsttrekker en een goed programma. Daar heb je Denk helemaal niet voor nodig.
    VNL heeft het niet gehaald door de tekortkomingen van Jan Roos.
    Kan hij nu boos zijn en verdrietig, maar dan is het erg kinderachtig om dan stoere taal over een andere partij uit te slaan.
    VNL is overleden.

    1. IJscoman

     Robert Leiden is duidelijk ook een getraumatiseerde PvdA’er die het aanstaande overlijden van zijn partij niet kan bevatten. Kop op Robert, na woede en ongeloof volgt altijd acceptatie. Klampt je daar maar aan vast.

     1. Hendriekus

      Een aandoenlijke combinatie van stropop en ad hominem.
      IJscoman is duidelijk geen hoogvlieger in het debat.

    2. Beukman

     @Robert
     Genant om te zien. Niet alleen blijkt dat Roos niet weet waar hij eigenlijk campagne tegen voert, hij naait zijn aanhang ook nog eens in het pak met zijn onkennis.
     Laat dit voor eeuwig op youtube blijven staan.

 3. Skippybal1

  Tsja….Jan was niet zo goed in politiek, een stukje schrijven is ook niet zijn ding.

  Volgende keer gewoon 100 regels “de PvdA is kut” zal wellicht meer effect sorteren dan dit baggerstukje

 4. Marija

  links wordt nooit wakker, laat maar doodbloeden.

 5. Guus Geluk

  De PvdA is enkel gekrompen door toedoen van andere (linkse) partijen, te weten D66 en GroenLinks. De sociaaldemocraten zijn over het algemeen behoudend en hopelijk groeit deze partij over vier jaar weer. De irrelevante clubjes als DENK, PvdD, 50PLUS, enzovoort, kunnen we er dan direct uitkegelen. Minder. Versnippering.

  1. Sniper666

   @ GG

   Weer dezelfde Pavlov reflex Guus? Het ligt niet aan de PvdA, maar aan alle anderen!

   Dat de PvdA de tijd niet verstaat komt niet in je hoofd op hè? Guuske, de PvdA is een fossiel. Doe je bril eens op man.

   1. Guus Geluk

    De PvdA is een rode octupus, die is geëxplodeerd en van welke de brokstukken zijn overgewaaid naar andere linkse partijen.

 6. Hendriekus

  Of de PvdA politiek terminaal is valt te twisten maar niet over het feit dat Jan Roos politiek dood is.

  Waar haalt die fluim de brutaliteit vandaan om op deze manier te keer te gaan?

  1. Floris

   En waar haal jij de brutaliteit vandaan om hier steeds terug te komen nadat je weggetrapt bent, vieze trol?

   Dit blog is eigendom van Van der Galien. Hij heeft je verbannen. Jij respecteert dat niet. Je pleegt huisvredebreuk.

   Als er iemand hier een fluim is ben jij het wel. Alleen is dat nog een veel te vriendelijk kwalificatie voor jou.

   1. Hendriekus

    Floris probeert me er weer bij te lappen. Wat is het toch een aandoenlijk NSB-ertje.

    1. Sniper666

     @ standaardtrol

     U is hier de islam-NSB-er! En u is daarbij i.d.d. totaal respectloos naar deze blogomgeving.

     1. Hendriekus

      En ik ook van jou, Snipper.

    2. Floris

     Je hebt de rode kaart gehad en dus moet je van het veld. Hoe haal je het in je arrogante kop om jezelf boven de regels van het spel te stellen?

     Donder gewoon op en kom nooit meer terug. Bijna iedereen hier kotst van jou.

  2. Sniper666

   @ heer van der Galien

   Standaardtrol Isolde Wim Hutten heeft i.d.d. weinig respect voor uw blog. Kan de nick “Hendriekus” ook met het grofvuil mee?

   1. Skippybal1

    Kom op sniper, lijkt me een teken van zwakte dat je de baas himself aanroept.

    Kun je ze niet aan?

    1. IJscoman

     Dat Skippybal ook een trol is, werd gisteren al door anderen geconstateerd. Lijkt me geheel terecht.

     1. Hendriekus

      Ijscoman, Snipper en Floris hebben het lastig in de inhoudelijke discussie en daarom proberen ze opponenten die het hen moeilijk maken te verlinken en zeuren ze bij de redactie om een ban.
      Het is jammer dat de redactie daar gehoor aan geeft, de werkelijke trollen zijn ze namelijk zelf.

      Wonderlijk is ook dat deze oude mannen zich niet kapot schamen.

     2. Floris

      Het is in ieder geval een vervelend ventje die er genoegen in schept anderen op neerbuigende wijze toe te spreken. Dat is inderdaad een onhebbelijkheid waar bijna alle trollen mee behept zijn.

     3. Beukman

      @IJs
      Sniper toont hier regelmatig trollengedrag. Ga ik hem er dan maar bijlappen? Zeker niet. Ik vind dat onnoemelijk kinderachtig, en een zwaktebod bovendien.
      Als iedereen nou gewoon eens kapte met die achterlijke trol-aanwijzerij, dan zou het hier een stuk leuker worden.

     4. Floris

      “Ijscoman, Snipper en Floris hebben het lastig in de inhoudelijke discussie”
      —————————————————–
      Wim keert de boel weer eens om. Tja, een narcist kan natuurlijk niet toegeven dat hij het zelf erg moeilijk heeft om zich staande te houden.

      Wim probeert vooral de moralist uit te hangen, maar hij begrijpt niet dat iemand die hier tegen de wil van de eigenaar blijft komen, een stukje onfatsoen waar de honden geen brood van lusten, helemaal niet in de positie is om te moraliseren. Deze psychopaat is alle schaamte voorbij.

     5. Hendriekus

      Ja, Beukman, dat is de goede kwalificatie: het is onnoemelijk kinderachtig.

     6. Hendriekus

      Toen ik dezer dagen Floris er op wees dat het willen opsluiten van alle Nederlandse moslims in interneringskampen in afwachting van hun gedwongen deportatie een schandalig immoreel voorstel was meende hij dat ik niet zo de moraalridder moest uithangen. Vervolgens legde hij uit waarom dit beleid weliswaar praktisch moeilijk uitvoerbaar maar noodzakelijk was.
      Het is bijna onmogelijk bij dit soort levensgevaarlijke waanzin niet aan de Wannseeconferentie te denken. Daar zaten types als Floris ook na te denken over de zeer moeilijke maar in hun ogen hoogstnoodzakelijke operatie het Avondland (een term die Floris de laatste tijd, niet toevallig ook regelmatig gebruikt) te verlossen van het Jodenprpbleem.

      Ik ben dan toch maar liever een moraalridder.

      Floris zal zich wellicht verweren met de constatering dat ik me aan een Godwin schuldig maak en me voorts wentel in het Gurmenschlichkeitssyndroom.

     7. Floris

      @ Beukman, niemand lapt Skippybal er bij. Maar Wim heeft al vele keren de rode kaart gehad doch blijft hier desondanks terugkomen. Dat jij, ook al een moraalridder van de buitencategorie dat niet expliciet afkeurt, zelfs die psychopaat de hand boven het hoofd blijft houden, vertelt mij dat ook jij helemaal niet in de positie bent om te moraliseren. Je maakt jezelf op die manier volkomen ongeloofwaardig.

     8. Floris

      “Toen ik dezer dagen Floris er op wees dat het willen opsluiten van alle Nederlandse moslims bla bla bla”
      ————————————————–
      Ik heb gesteld dat als er een keuze gemaakt moet worden tussen de ondergang van Europa en het het verwijderen van de islam uit Europa ik voor het laatste zou kiezen. Ik stelde jou de vraag wat jij zou kiezen maar daar kwam geen antwoord op. Daar was je te laf voor.

     9. Hendriekus

      Gurmenschlichkeitssyndroom = Gutmenschlichkeitssyndroom

     10. Ali Yas

      Het vervelende van Brouwenstein t/m Hendriekus is dat hij er een sardonisch genoegen in schept anderen de grond in te trappen, in de hoop daarmee een reactie te krijgen die hij vervolgens, hoog te paard gezeten, kan afkeuren. Deze man doet hier (en overal elders) meer kwaad dan goed. En dan druk ik me voorzichtig uit,

      Ik begrijp dat Michael deze beroeps-forumverzieker om technische redenen niet goed geblokkeerd krijgt. We kunnen blijkbaar weinig anders doen dan signaleren welke nickname de trol nu weer gebruikt. Overigens zou ik ervoor willen pleiten zijn verdedigers, met name Beukman, óók aan te pakken. De één-tweetjes tussen deze “good cop” en “bad cop” zijn tenenkrommend.

     11. Beukman

      @Floris op #33
      Ik heb sterk de indruk dat het jullie vooral gaat om het feit Standaard niet de “juiste” standpunten inneemt. Mensen die wél de “juiste” standpunten hebben, worden hier nooit voor trol uitgemaakt, ook niet als ze dit overduidelijk wel zijn. Zet dat je niet aan het denken?

      Gewoon ophouden met dat trol naming gedoe. Als je geen zin hebt om met Standaard in discussie te gaan, doe dat dan niet, in plaats van hier de politieman uit te hangen. Negeren is de volwassen manier om ermee om te gaan. Ikzelf negeer hier ook 2 of 3 personen omdat ik aan hen geen energie wil verspillen.

     12. Beukman

      @Hendriekus op #32
      Als je nou eens gewoon niet eindeloos door bleef gaan met proberen je gelijk te halen, dat zou al een stuk helpen. Je kan dingen ook laten rusten, wist je dat?

     13. Beukman

      @Ali op #36
      Natuurlijk moet reageerder die het opneemt voor een andere reageerder die jou de baas is keihard worden aangepakt, dat spreekt voor zich. Jongen, wat laat jij jezelf in de kaart kijken, zwakke persoon..

     14. Beukman

      @IJsco op #26
      Natuurlijk is Skippy een trol. Hij verkondigt immers een dwaalleer.
      Ga liever gewoon eens met hem in discussie ipv de zeloot uit te hangen. Óf negeer de man.

     15. Floris

      “Ik heb sterk de indruk dat het jullie vooral gaat om het feit Standaard niet de “juiste” standpunten inneemt.”
      ————————————————-
      Nee Beukman. Jij neemt ongeveer dezelfde standpunten in en met jou heb ik geen probleem.

      Waarom niet? Omdat jij wél respect toont voor je gesprekspartners. Dat is het enige waar het om gaat.

      Wat ik je verwijt is dat je een blinde vlek hebt voor wat Ali Yas zeer accuraat omschreef als “zijn sardonische genoegen om anderen de grond in te trappen”.

      Ik heb je niet gehoord over het feit dat hij terug blijft komen ondanks z’n rode kaarten. Dat vindt je dus kennelijk wel okee.

     16. Floris

      “@Ali op #36
      Natuurlijk moet reageerder die het opneemt voor een andere reageerder die jou de baas is keihard worden aangepakt, dat spreekt voor zich. Jongen, wat laat jij jezelf in de kaart kijken, zwakke persoon..”
      —————————————————-
      Ga je nu ook nog mee in die megalomane onzin van Wim dat hij anderen de baas is in de discussie?

      Je praat peop, Beukman. Ali Yas is een veel sterkere debater dan Wimpie en blijft altijd netjes. Weinigen doen hem dat na, ook ik niet want ik ben niet altijd beleefd. Ali wel.

     17. Hendriekus

      Floris meent dat we voor de keuze staan voor de verwijdering van de moslims uit Europa of de ondergang van Europa.
      Dat is een krankzinnig demagogische en zelfs misdadige voorstelling van zaken. Die keuze ligt helemaal niet voor. Dat is een absurde fantasie, vergelijkbaar met de fantasie van de nazi’s dat het Avondland ten onder zou gaan als we de Joden niet preventief ruimen.

      Floris presenteert eerst dit volstrekt irrationele dilemma om vervolgens op basis ervan te verdedigen dat we moslims in kampen moeten opsluiten van waaruit ze onder dwang moeten worden gedeporteerd.

      Ben ik hier nu werkelijk de enige die dit levensgevaarlijke en doodzieke demagogie vind?

     18. Ali Yas

      Hendriekus (de zoveelste nick van de beruchte forumtrol) gaat weer helemaal los op een andere forummer die hij nu zelfs sympathie voor nazipraktijken probeert aan te wrijven. Onnodig te zeggen, maar ik zeg het toch maar weer, dat dit geen enkel redelijk doel dient. Dit valt ruimschoots binnen de definities van laster. Inhoudelijk ga ik op zijn totaal doorgeschoten ‘analyse’ maar niet in, ik hoop dat elke lezer zelf wel inziet wat de waarde hiervan is.

     19. Hendriekus

      Ali Yas gaat er inhoudelijk inderdaad niet op in en laat nadrukkelijk in het midden of hij de hier veelvuldig gedane voorstellen moslims vanwege hun geloofsovertuiging op te sluiten in kampen op te sluiten en te deporteren onderschrijft of niet. Als je daarin geen stelling neemt ontbeer je moreel kompas en dat was hetgeen hier te bewijzen viel.

     20. Hendriekus

      “Overigens zou ik ervoor willen pleiten zijn verdedigers, met name Beukman, óók aan te pakken.”

      Ali Yas laat zich pijnlijk in de kaarten kijken. Hij bepleit andersdenkenden collectief te bannen. Uiteraard beschouwt hij zichzelf niet als een fascist.

     21. Ali Yas

      “Ali Yas gaat er inhoudelijk inderdaad niet op in en laat nadrukkelijk in het midden…”

      Ik laat helemaal niks in het midden, ‘Hendriekus’, maar ik speel de spelletjes waarvan jij alleen de regels bepaalt niet mee. Daar komt bij dat ik je, met je schandalige verdachtmakingen, niet wijzer wil maken dan je verdient.

     22. Floris

      “Floris meent dat we voor de keuze staan voor de verwijdering van de moslims uit Europa of de ondergang van Europa.
      Dat is een krankzinnig demagogische en zelfs misdadige voorstelling van zaken. Die keuze ligt helemaal niet voor.”
      —————————————————
      Weet je wat misdadig is, stinkende trol?

      Al die wegkijkerij en net doen alsof het allemaal wel meevalt.

      Heb je kinderen? Zo ja, dan zullen ze je over 20-30 jaar vervloeken.

 7. Bes Tolen

  De PvdA heeft begin tachtiger jaren al de foute keuze gemaakt. Als het al een keuze was want veel wat in een politieke partij gebeurt, is het werk van drammers, list en bedrog waaronder van in een partij samenwerkende groepjes. Zo werd het volk al in de tachtiger jaren verraden. Pax en Christi en zulke verwante christelijke stichtingen, bolwerken van doorwrocht christelijk extremistisch humaan geachte opvattingen zonder de maatschappelijke gevolgen te kunnen en te willen overzien. En dan het de PvdA binnen lopen van oud communisten en aanverwant nadat dezen eerst binnen NVV de onderwijzersbond afdeling Amsterdam hadden veroverd en vervolgens landelijk en zelfs daarna het Nederlands Genootschap van Leraren. Ja, de oud communisten gingen de hele vakcentrale beheersen. [Mooie overstap voor oud communisten en aanverwant naar bijvoorbeeld ministerschap of staatssecretaris, burgemeesters van grote steden en commissariaten van grote bedrijven. Dat laatste namens de werknemers dat wel. Net als in de Sovjet Unie liepen ook hier de communisten binnen. Ginds miljardair, hier miljonair]. Kenmerk van alle kongsi’s was wel dat ze elkaar wisten te vinden en ook nog alle zwaar te subsidiëren clubs wat immigranten betreft. (Hoe rijk zijn die ondertussen?). Je zag ook de voorrang aan ”buitenlanders” gegeven om in de Tweede Kamer te komen. Waar hoognodige deskundigheid van anderen, bijvoorbeeld op financieel, economisch en fiscaal gebied, werd geweerd. Het was tenenkrommend. PvdA volkspartij? Wie is er nog zo gek daarin te geloven? Nee, PvdA kan nog best wat zetels terug winnen van met name Groen Links maar dan houdt het wel zo’n beetje op. De algehele ondergang is ook best mogelijk, namelijk als nog traditionele kiezers in de gaten krijgen dat ze met links door die massa immigratie heel slecht uit zijn en ook de maatschappij volledig wordt ondermijnd. In dat geval zal de beste overstap die naar de PVV te zijn. Wat ze eerder niet aandurfden.
  Oh ja, die oud Groen Linksers, die in de huidige PvdA op veel onderwerpen de dienst uit maken met hun blijkbaar ook door de VVD toegestane politiek, bijvoorbeeld als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap? [Wetenschap in plaats van Wetenschappen is toevallig marxistisch beter. Of niet toevallig?].

 8. Bes Tolen

  Sorry. Pax en Christi moet uiteraard zijn Pax Christi.

 9. Ecoshaarlem

  Jan Roos (ik heb niet op hem gestemd) hij is gepiepeld in het bijzonder door Rutte met leugens en gedraai, o.a ten aanzien van het gehouden referendum, en daarom heeft hij al het recht om zijn mening te geven.
  Al die P.vd.A leden zouden zich eens af moeten vragen hoe het gekomen is dat na de laatste verkiezing de PvdA nog slechts een splinter partijtje is.
  Zij hebben Kok gehad door hen de hemel ingeschreven, maar na zijn aftreden heeft hij zijn zakken gevuld, of wil iemand dat nog ontkennen en zo kan ik nog een heleboel andere namen opnoemen, niet de leden waren belangrijk en werd naar geluisterd, nee de baantjes en het grote geld en op een bepaald moment laat de kiezer zich niet meer beduffelen en zie hier het resultaat

 10. Kodi

  Sinds verkiezingsverlies kampt PvdA met groeiende geldproblemen

  De financiële problemen van de Partij van de Arbeid stapelen zich op. De bijdrage van het rijk gaat fors omlaag door het zetelverlies bij de verkiezingen, en door een fout in het boekhoudsysteem zijn honderden betalingen niet geïnd.

  Dat meldt RTL Nieuws maandag. De partij moet zelfs werknemers ontslaan om te bezuinigen. PvdA ging van 38 naar 9 zetels in de Tweede Kamer. Dat betekent niet alleen dat de rijksbijdrage vanaf begin volgende maand wordt verlaagd, maar ook dat er veel minder Kamerleden een deel van hun salaris afdragen aan de partij.

  Problemen met administratiesysteem

  Sinds 2009 dragen verkozen volksvertegenwoordigers zo’n 5,5 procent van hun salaris af aan de partij. Hoewel de afdrachtregeling een stuk minder lucratief is dan die van de SP, waar politici niet meer verdienen dan een modaal inkomen, draagt elk Kamerlid toch zo’n 5.000 euro per jaar bij aan de partijkas.

  Daarnaast kampt de partij met problemen met een nieuw administratiesysteem. De invoering van het systeem verloopt verre van vlekkeloos. Daarom zijn veel betalingen nog niet geïnd. Het contributiegeld van veel leden staat nog niet op de PvdA-rekening en ook de afdracht van een aantal politici is nog niet geïnd. Om welke bedragen het gaat wil de partij niet zeggen.

  Mes in personeelsbestand

  Na de verkiezingen is crisis uitgebroken bij de PvdA. Voorzitter Hans Spekman moest het veld ruimen, en zal in oktober aftreden. Door de bezuinigingen zal hij niet de enige PvdA’er zijn die de deur wordt gewezen. Tientallen medewerkers op het partijbureau en in de Kamer zouden hun baan kwijtraken.

  Al voor de verkiezingen kwam aan het licht dat veel grote politieke partijen, waaronder naast de PvdA ook CDA en VVD, met geldproblemen zitten. Omdat het ledenaantal afneemt, loopt de partijkas langzaam leeg. Daarnaast wordt ook de subsidie minder omdat de partijen minder leden hebben, en omdat de subsidie aan politieke partijen is verlaagd als bezuinigingsmaatregel.

  http://www.elsevierweekblad.nl/economie/achtergrond/2017/06/sinds-verkiezingsverlies-kampt-pvda-met-groeiende-geldproblemen-515472/

 11. Horizon

  Die Roos toch. Eigenhandig ervoor gezorgd zijn eigen partij te hebben omgebracht en door zijn eigen inzet ook snel is opgeheven na de .. No One Wants You .. uitslag, heeft commentaar op de PVDA dat deze langzaam ter zielen gaat. Hij is er zeker jaloers op het feit dat hij er persoonlijk voorelkaar heeft gebokst veel kiezers te verliezen en daardoor zijn partij er toe gedwongen werdt er snel ermee te stoppen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.