Sylvana Simons gebruikt aanslag bij Britse moskee om islamistisch extremisme onder het tapijt te vegen

Geen categoriejun 20 2017, 12:00
Natuurlijk. Want één rechtsextremistische gek is een prima reden om te ontkennen dat er iets als 'islamistisch extremisme' bestaat. Toch?
Je zou denken dat iedereen het er tegenwoordig wel over eens dat radicaal-islamitisch terrorisme een serieus probleem is. Helaas, dan ben je even vergeten dat er ook nog mensen zijn als Sylvana Simons. Mevrouw de betweter promoot vandaag namelijk dit Volkskrant-artikel op haar Facebook-pagina. De belangrijkste zin? "Hoe noem je een witte aanslagpleger, een christenterrorist? Een atheïstische terrorist?"
Vervolgens is de boodschap, aldus de volgers van Sylvana (die net zo politiekcorrect zijn als zijzelf):
Screen Shot 2017-06-20 at 11.17.51
Het zal Sylvana, haar fans, en Volkskrant-columnist Patrick van IJzendoorn verbazen, maar we benoemen het specifieke soort terrorist op basis van zijn of haar overtuigingen. Dus: islamistisch-extremistische terroristen worden zo genoemd omdat ze terrorisme plegen uit naam van de Radicale Islam. De aanslagpleger van gisteren deed dat niet uit naam van het atheïsme of vanwege christelijke denkbeelden. Hij deed dat omdat hij een rechtsextremistische islamofoob is. Hij is dus een rechtsextremistische terrorist.
En ja, dat benoemen we wel degelijk omdat het belangrijk is om terroristen te begrijpen. Anders kunnen we ze namelijk niet bestrijden. Met alleen maar "terroristen" kom je niet zo ver. Hoe ga je "terrorisme" de oorlog verklaren? Terrorisme is een strategie, geen ideologie. Je kunt een strategie niet verslaan; een ideologie wél.
Sylvana en haar vrienden willen dat niet begrijpen want het betekent dat ze hun politieke correctheid in de prullenbak moeten gooien. En dat willen ze ten koste van alles voorkomen. Dát is namelijk hún ideologie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten