Roos: "Over de doden niets dan goeds. Maar aangezien de PvdA alleen nog maar terminaal is..."

Geen categoriejun 20 2017, 13:43
En dan gaat 'ie pas écht goed los.
In zijn nieuwe vlog (die hij eerder vandaag online zette) gaat Jan Roos op hilarische wijze los op de PvdA. Zoals altijd doet hij dat met gevoel voor humor, maar er is wel degelijk een serieuze ondertoon: er is een reden dat de PvdA de verkiezingen heeft verloren, en nee, die gaat niet alleen maar over stijl. De PvdA is gewoon een baggerpartij met baggerstandpunten en baggerleiders. Dat de sociaaldemocraten dat maar niet willen beseffen is precies waarom de PvdA op sterven na dood is.
"Mijn moeder zei altijd, 'over de doden niets dan goeds'," aldus Roos. "Maar aangezien de PvdA alleen nog maar terminaal is hoef ik me niet in te houden." En dus gaat hij los. "Vandaag komt de partij met de uitkomst van het zoveelste onderzoek over waarom die club zo enorm ruk is. U raadt het al: de partij is helemaal niet ruk, maar niet goed begrepen. Vandaag dat de sociaaldemocraten bij de vorige verkiezingen 29 zetels inleverden: u begreep het namelijk niet. Ze moeten het de volgende keer gewoon beter uitleggen."
Het advies van de man verantwoordelijk voor het onderzoek is dat de PvdA, I kid you not, "een brede volksbeweging moet worden." Je zou erom lachen als het niet zo ongelooflijk triest was. Roos:

"Dat is zoiets als de CEO van V&D die een week voor het faillissement oppert om nu toch eens iets online te gaan doen."

Of zoals ze in Amerika plegen te zeggen: too little, too late.
Komisch genoeg, maar we zijn er nog niet. De onderzoekers stellen namelijk ook dat de zogenaamde "netflexisering van de maatschappij" verantwoordelijk is voor de ondergang van de PvdA. De maatschappij krijgt dus de schuld van het ineenstorten van de partij. Misschien een idee hoor, maar als je als partij wilt overleven moet je je aanpassen aan maatschappelijke en sociale ontwikkelingen, niet andersom.
Roos zegt dan ook geheel terecht dat de PvdA hiermee feitelijk toegeeft dat het 2017 en de PvdA "hopeloos ouderwets." Sociaaldemocraten leven nog in de jaren 90, de rest van de maatschappij is al 27 jaar verder.
Hilarisch genoeg stelt het rapport ook nog even dat de PvdA "af moet van het beeld een klassieke bestuurderspartij" te zijn. Maar vervolgens wordt gesteld dat de partij wel weer moet meeregeren. Want ja, dat is natuurlijk hét ultieme bewijs dat je niet zomaar een baantjesclub bent van, voor en door bestuurders: dat je naar een historische nederlaag toch snel de mooiste banen voor jezelf opeist. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten