RTL Nieuws-journalist Jos Heymans gaat los: “Laf links heeft geen boodschap aan het landsbelang”

Oeps. Jos Heymans is boos. Heel boos.

Sterker nog, meneer de journalist is witheet van woede. De reden? Er komt waarschijnlijk een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Nu ben ik daar ook niet blij mee — omdat het feitelijk een linkse coalitie zal zijn — maar Heymans is om een heel andere reden gepikeerd. Hij vindt deze coalitie namelijk niet links genoeg.

Dat we nu een combinatie krijgen van deze vier partijen, een combinatie die niemands favoriet is, kun je de ChristenUnie niet kwalijk nemen. Ook de VVD, het CDA en D66 niet. GroenLinks, SP en PvdA hebben deze situatie gecreëerd door hun verantwoordelijkheid te ontlopen. Laf links heeft geen boodschap aan het landsbelang. Het scoort liever in de oppositie.

Een normaal mens is natuurlijk dankbaar dat die clubs ver van de macht blijven, maar bij het mediakartel denken ze daar — hoe kan het ook anders? — heel anders over. Heymans en co. vinden een coalitie zonder uitgesproken socialisten namelijk maar niks. En juist daarom is Heymans boos: de PvdA en de SP (en GroenLinks tot op zekere hoogte) hebben hem teleurgesteld. En dat is blijkbaar een politieke doodzonde.

Het zal wel. VVD-CDA-D66-ChristenUnie is bepaald geen coalitie om over naar huis te schrijven, maar het zou vele malen erger zijn als het kabinet compleet werd gemaakt door GroenLinks, SP of de bijna weggevaagde PvdA. Dat “landsbelang” waar Heymans het over heeft is er écht niet bij gediend dat één van die partijen meedoet. Het wordt al lastig genoeg om de economie met deze coalitie overeind te houden. Een socialistische partij erbij zou écht ons bankroet betekenen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. SlimK1nd

  We moeten nog maar zien dat de onderhandelingen met deze vier partijen lukken. Tot nu toe lukt helemaal niks en is het allemaal poppenkast.

 2. Ni28

  De roep om een communistische partij wordt steeds luider men is kennelijk zijn vrijheid beu. Deze mensen mogen van mij links gaan proeven in Cuba, Venezuela of een ander links paradijs. Ik haat mensen die een ander met ellende willen opzadelen maar zelf buiten schot blijven.

  1. Lex

   De roep om een communistische partij wordt steeds luider.

   Onder welke steen heb jij decennia gezeten.

   Het communisme is bijna uitgestorven nog een handje vol landen.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Communistische_staat

 3. Two Ravens Black Kettle

  Waarom wordt de brave Ras-Struisvogel Jos ‘ik slaap elke nacht met de policor bijbel onder mijn kussen- Heymans een journalist genoemd ?
  Josje Draaihals, een blikken PC-apparatus pur sang die -gedurende zijn groezelige loopbaan- erin geslaagd is nog nooit één relevante vraag te stellen. Chapeau !
  Een typische Nederlandse ‘journo’, volstrekt uitwisselbaar, als een pannenkoek opgerold met al die andere creaturen die zichzelf journo noemen in een geluidsdichte en geblindeerde cocon driewerf gegoten in drie ton ivoor.

  In een zindelijke samenleving zou Jos wellicht kunnen fungeren als een mislukte nar, of wellicht als de Maester van de Kwispedoor.

  In de huidige tijd fungeert hij als Vlijtige Zitter op de Stampvolle Doofpot.

  In Mexico worden echte journalisten afgemaakt, bijna dagelijks.
  Laten we de snotterige smurf Jos alstublieft niet met die helden vergelijken.

  1. Peter Selie

   +++++

  2. Ritter

   Het zijn geen echte journalisten meer maar (verkapte) activisten die zich voordoen als “journalisten”.

   Deze z.g “journalisten” hebben allemaal een eigen agenda die ze promoten.

   Veel van de z.g “journalisten” zijn dan ook o.a (verkapte) klimaat activisten en pro-EU activisten zoals ze ook pro-migratie activisten zijn.

 4. Ritter

  Veel “journalisten” zijn zeer ontevreden omdat ze ingezet hadden op een deelname van GroenLinks ( of desnoods PvdA)

  Maar dat gebeurt nu niet en ze zijn dus “boos”.

  Net als na de verkiezingswinst van de Republikein Karen Handel in de VS van de week.

  De media hadden zo gehoopt dat de Democraat Ossoff zou winnen (evenals Hollywood die veel geld in Ossoff hebben gestoken).

  Maar dat is dus niet gebeurt.

  Onderstaande foto van het CNN team bij het bekendmaken van de overwinning van Handel. Deze foto spreekt voor zich.

  ‘Sad CNN’ Meme Storms the Internet as Karen Handel Wins Georgia Special Election
  http://www.breitbart.com/big-journalism/2017/06/21/sad-cnn-meme-storms-the-internet-as-karen-handel-wins-the-election/

 5. Verlazques

  Ik heb in Nederland nog maar weinig verslaggevers (het zijn geen journalisten, want die doen onderzoek) gezien met een IQ hoger dan 90.

 6. nogmaals

  Henkiekuttekont heeft weer eens een domme reactie:
  In zijn eerste zin beweert hij iets dat hij niet kan aantonen, want zoiets kun je niet weten.
  In zijn tweede zin raakt hij volkomen verstrikt in zijn eigen onzin, want een partij afstraffen bij verkiezingen kun je alleen als je niet op een partij stemt, waarop je eerder wel hebt gestemd. (En dat klopt niet met zijn eerste zin !)

  1. nogmaals

   En voor de duidelijkheid:
   Ik gebruik bewust de benaming “henkiekuttekont” omdat deze trol recent een zeer debiele, onbeschofte belediging heeft geuit aan het adres van CMSuijkerbuijk.
   En dat terwijl de heer Suijkerbuijk altijd goed geargumenteerde reacties geeft, die hij, in tegenstelling tot Henkiekuttekont c.s., met zijn eigen naam ondertekent.

 7. Ali Yas

  Driek: “dat je eerst de PvdA met een desastreuze verkiezingsuitslag afstraft voor de verantwoordelijkheid die men nam”

  Een giller, Hendriekus! De PvdA zag kans om met een ongekend aantal rooie mannen op het pluche neer te zijgen en greep die met beide handen aan. Nu heeft de partij weer het verdiende aantal. Niks dramatisch, geen straf, gewoon de loop der dingen.

  1. Gratjeb

   Teken aan de wand, als linkse partijen meeregeren worden ze afgestraft bij de volgende verkiezingen, bij de rechtse partijen gebeurt dat veel minder, nou vooruit de VVD verloor een paar zetels maar bleven de grootste, kun je van D66 of PvdA niet zeggen!

 8. HaZ

  Off topic:
  ——————————————————————————
  Henk Kamp: ‘Vluchtelingen zijn bedreiging voor NL’.
  Typisch politiek. Pas als je afzwaait, kun je vrijuit spreken en zeggen hoe je d’r écht over denkt. Henkie Kamp, vvd-minister van Groningse Bevingsboringen & Gratis Navigatie-dvd’tjes, sloeg vanmiddag bij WNL Radio wat piketpaaltjes grenspaaltjes over het (totale gebrek aan vvd-) migratiebeleid.Minder, minder, minder, wil meneer Kamp d’r graag binnen zien komen.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/weldenkende_bewoordingen_en_een_gezonde_ethiek_van_de_minister.html

 9. Kodi

  RTL = Sponsored by Soros. Gaat er een lampje branden?

 10. Verlazques

  RTL, Rumoerige Teleurgestelde Lamzakken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.