Rutte geeft niet op: "Als PvdA en VVD niet samen in kabinet door zouden kunnen had u dat wel gemerkt"

Geen categoriejun 30 2017, 17:00
Ah, meneer lijkt een beetje geïrriteerd te zijn.
Wat leuk! Mark Rutte is toch een beetje gepikeerd dat de PvdA opeens het hoofd in de nek gooit wat salarissen voor leraren betreft. Nou hebben die mensen natuurlijk niets te eisen -- ze hebben al zoveel vrije dagen dat ze God dagelijks op hun blote knietjes zouden moeten danken dat ze genoeg verdienen om voor zichzelf te zorgen -- maar de PvdA denkt daar, helaas, weer eens heel anders over. De sociaaldemocraten hebben immers nog nooit een beroepsgroep gezien waarvan ze vinden dat die niet recht op meer heeft.
Aangezien de VVD daar publiekelijk anders over zegt te denken vragen journalisten zich natuurlijk af wat dit voor de toekomst van het demissionaire kabinet betekent. Wordt het demissionair-demissionair?
Rutte vind dat, gek genoeg, geen leuke vragen. En dus reageert hij zo:
https://twitter.com/edwinvanderaa76/status/880766544883724288
Hij weigert te zeggen of de onderwijsrel besproken is in de ministerraad? En wie denkt Rutte precies dat hij is. Het zal hem verbazen maar hij en zijn vrienden zijn er om óns, het volk, te dienen. Niet andersom. Als journalisten vragen hebben over dit soort toch wel belangrijke onderwerpen dient hij daar dus antwoord op te geven, zeker als steeds meer mensen het gevoel hebben dat het weleens bijzonder chaotisch kon worden in de politiek.
Zo wordt het einde van Rutte II opeens dus nog bijzonder spannend. Als de VVD namelijk niet akkoord gaat met het verhogen van lerarensalarissen wil Asscher zijn handtekening niet zetten onder de begroting eind augustus. Dat is toch een beetje lastig als er dan nog geen nieuwe coalitie is.
Met andere woorden, zoals vanouds gijzelt de PvdA haar coalitiepartner weer eens. Rutte kan dan wel boos worden op journalisten die hem daar vragen over stellen, maar eigenlijk is dit toch echt zijn eigen schuld. Hij had immers beter moeten weten dan in een coalitie te stappen met de huichelaars van de PvdA. Die club is nooit te vertrouwen geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten