Rutte heeft er zin in: “We zien uit naar de gesprekken” met ChristenUnie, D66 en CDA

Ah ja, natuurlijk. Hij kan namelijk weer een kabinet leiden. En daar gaat het meneer de nepliberaal om.

Oh, oh, oh, wat is hij toch weer ongelooflijk blij. Jawel, Mark Rutte ziet de formatie opeens weer helemaal zitten:

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie (CU) gaan onderhandelen over de vorming van een kabinet. Dat maakte VVD-leider Mark Rutte vrijdagavond bekend na een eerste gesprek van de vier partijen met informateur Herman Tjeenk Willink op het Binnenhof.

“We hebben vastgesteld dat we uitzien naar de gesprekken,” aldus Rutte. Vervolgens legde hij uit dat hij ervan uitgaat dat het “goed” komt met deze vier partijen. Vanaf woensdag zal de informatie officieel een formatie worden. Dinsdag dient Tjeenk Willink een verslag in, de dag erna debatteert de Kamer erover, en dan is het raak: op naar het kabinet Rutte III.

Het blijft apart om Rutte in actie te zien. Het maakt deze man werkelijk niet uit met wie hij zaken moet doen, welke punten hij moet weggeven, wie hij voor zich moet inwinnen. Zolang hij zich premier van Nederland mag noemen vindt hij alles best. ChristenUnie of GroenLinks. Het zijn twee totaal verschillende partijen, maar boeien! Als het maar ‘lukt.’

Daarmee is Rutte natuurlijk wel dé belichaming van ‘de Nederlandse politicus.’ In Nederland compromisland is het hebben van principes een obstakel, niet een kracht. Geen wonder dus dat de leiders van de grote partijen uiteindelijk ruggengraatloze en principeloze figuren blijken te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Guus Geluk

  Rutte zou hoe dan ook functioneren als de nieuwe minister-president van Nederland. Daar ligt het niet aan. Het gaat er de premier om dat er spoedig weer een efficiënt landsbestuur op poten staat. Daarbij is het inderdaad toe te juichen dat er nieuwe onderhandelingen gaan plaatsvinden.

  De onderhandelingen met Klaver zijn vastgelopen op het onderwerp “Migratie” en ik denk dat Rutte zelf wist dat Klaver en consorten klimaatgekkies zijn. Het is juist een goede zaak dat Rutte de stekker uit die onderhandelingen heeft getrokken.

  Premier Rutte is een bekwaam minister-president. Hij weet hoe hij mensen kan verenigen. De onderhandelingen met de CU, hebben dus zeker kans van slagen.

  1. DutchDropveter

   Hij zou een perfect CEO zijn voor unilver of iets dergelijks maar een Minister Predident is het gewoon weg niet. Je hoort namelijk een volksvertegenwoordiger te zijn iets wat hij totaal niet is.

   – Verkiezings beloften
   – Referenda
   – Kritische media veroordelen (ipv er iets mee doen)
   – Beschermen van de nederlandse waarden en normen
   – Enkel oog voor wat Brussel vind alsof het een beter orgaan is.
   – Het blijven uitsluiten van de tweede partij (ga uberhaupt eens praten)
   – Groenlinks zien als een serieuze optie (#volksvertegenwoordiger)
   – Men kiest rechts met krijgt semi links
   – Volkert van der G zou levenslang vastzitten
   – Geen geld meer naar de grieken
   – Geen steun meer voor extra kapitaal aan de ECB

   En ondertussen staan we per hoofd het hoogst in het krijt bij andere lidstaten, zo hoog zelfs dat de Duitsers denken meer te zeggen te hebben?!

   En dan macron waar Rutte en Merkel het mee eens waren “Lidstaten moeten hun verplichtingen nakomen”

   Nou Frankrijk wanneer gaan jullie je eens aan die 2% norm houden betreffende staatsschuld? Ow wacht Macron is links en kan enkel geld uitgeven met de portemonee van een ander.

   1. Guus Geluk

    -Verkiezings beloften
    >>Op de één of andere manier stoort het PVV-volk zich aan de duizend euro van Rutte, maar gaat volkomen akkoord met het gebroken breekpunt van Wilders (AOW-leeftijd). Bovendien waren het doelstellingen. Geen enkele politicus kan al haar verkiezingsbeloftes ten uitvoer brengen.
    – Referenda
    >>Het is voorts volkomen legitiem een referendum, in het naar Rutte meent landsbelang, te negeren. Het was immers een raadgevend referendum.
    – Beschermen van de nederlandse waarden en normen
    >>Hij doet niet anders.
    – Het blijven uitsluiten van de tweede partij (ga uberhaupt eens praten)
    >>Waarom wilde Wilders dan ook niet praten? Hij heeft een VVD met Rutte eens categorisch uitgesloten. Toen heb ik niemand gehoord.
    – Groenlinks zien als een serieuze optie (#volksvertegenwoordiger)
    >>De onderhandelingen zijn vastgelopen op het thema Migratie. Dit kan enkel betekenen dat Rutte zijn rug heeft rechtgehouden.
    – Volkert van der G zou levenslang vastzitten.
    >>Van der Graaf heeft zijn straf uitgezeten en daar kan zelfs de minister-president van Nederland niets aan veranderen.

    1. Guus Geluk

     Dat geldt evenzeer voor jouw bijdragen, Hendriekus. Inhoudelijk van aard.

    2. DutchDropveter

     Zeg guus dat je een aantal van deze punten niet waar kan maken kan ik als burger nog volledig in komen. Maar ze allemaal aan je laarslappen maakt je gewoon een zeer ongeschikt politicus.

     En dan ga ik even tegen je lijstje in want er staan onwaarheden in;

     “Het is voorts volkomen legitiem een referendum, in het naar Rutte meent landsbelang, te negeren. Het was immers een raadgevend referendum.”
     Dat is niet het lands belang maar EU belang iets waar we in 2005 ook al overgestemd hebben namelijk het lissbonverdrag. En toen bestond het raadgevend referendum geen eens dus dit is een opstapeling van ondemocratische besluiten met een scheve verhouding is resultaat.

     Beschermen van de nederlandse waarden en normen
     Heb jij heb gehoord over AZC’s, Sinterklaas en zwarte piet of bijvoorbeeld zijn geweldige kerst groeten die er nooit waren maar wel de ramadan? Juist hij doet niet anders was het toch? een man van het Volk Kucht!

     “Waarom wilde Wilders dan ook niet praten? Hij heeft een VVD met Rutte eens categorisch uitgesloten. Toen heb ik niemand gehoord.” Klopt en wel om alle redenen die hier worden opgesomd dat maakt rutte de meest ongewenste vervolksvertegenwoordiger omdat hij geen volk vertegenwoordigd.

     “De onderhandelingen zijn vastgelopen op het thema Migratie. Dit kan enkel betekenen dat Rutte zijn rug heeft rechtgehouden.”
     Rug recht gehouden waar staat dat dan? Wikipedia? want hij heeft gigantisch veel toegegeven als zelfs het CDA zegt dat dit tot de meest linkse kabinetten van de EU behoort. Nou dan ben je als Rechts VVD toch echt op je knieën gegaan.

     “Van der Graaf heeft zijn straf uitgezeten en daar kan zelfs de minister-president van Nederland niets aan veranderen.”
     Heeft hij niet hij is voorwaardelijk vrij. en heeft 2/3 van zijn straf uitgezeten dat wil dus niet zeggen dat hij zijn straf heeft uitgezeten. Dus met andere woorden Mark had dit samen met de koning kunnen tegen houden en doet dit dus niet. Holle woorden en geen ruggegraat.

     Guus je kan roepen wat je wil wat mark doet druist tegen elke vorm van democratie in. En jij staat te juichen waarom verhuis niet niet naar een land als noord korea? iedereen mooi onderdrukt gek gemaakt met propaganda en als je niet luisterd ruimen we je op? Want door dit kromme gedrag recht te ben je gewoon een behoorlijk communistisch persoon. (iets wat overigens ook niet bij de VVD past)

     1. Guus Geluk

      Rutte acht het van het grootste belang om met Oekraïne samen te werken, gezien de geopolitieke consequenties met betrekking tot Rusland. Iedere minister-president heeft het recht een referendum te negeren. Daar kun jij hoog en laag over springen, maar dat is gewoon een feit. Punt. Rutte heeft op geen enkele wijze ongrondwettelijk gehandeld.

      Over Sinterklaas: Rutte heeft herhaaldelijk aangegeven dat de kleur van de Pieterbaas een maatschappelijk debat is, niet een politieke discussie. En de vluchtelingenstroom was in 2015 op z’n hoogst. De minister-president heeft in die tijd een deal gesloten met Turkije, waarmee hij de migratiestroom wist terug te dringen. Hoezo Rutte komt niet op voor onze normen en waarden?

      Rutte is niet de meest ongeschikte volksvertegenwoordiger, Wilders is de meest ongeschikte volksvertegenwoordiger. Dat begrijpt Rutte ook.

      Hoe had Mark Rutte dit tegen kunnen houden? Er is een trias politica, een scheiding der machten. Een regeringsleider kan zich niet bemoeien met de rechtbank. Communistisch persoon? Welnee.

     2. Guus Geluk

      Hendriekus,

      De Raad van State schreef in een rapport over referenda:

      http://www.volkskrant.nl/politiek/pas-op-met-referenda-ze-ondermijnen-de-democratie-waarschuwt-de-raad-van-state~a4483704/

      Ondoordachte invoering van referenda en andere oprukkende vormen van directe ‘volksdemocratie’ ondermijnt vroeg of laat de werking van de Nederlandse vertegenwoordigende democratie en de rechtsstaat.

      Daar is eigenlijk alles wel mee gezegd.

     3. DutchDropveter

      Guus toch;

      Rutte acht het belang om de toegangswegen voor rusland naar grote zeeën compleet dicht te houden door oa Oekraïne te laten kiezen tussen rusland en de EU. En dat sta jij weer toe te juichen. Weet wel dat Rusland economisch zwak wordt gehouden door elke uitweg naar een zee pot dicht te houden.

      Over normen en waarden? Zijn Twitter groet naar de moslims? oke dat is een dingetje. Maar vervolgens GEEN mening hebben over sinterklaar dat kun je niet recht praten. Ga dan ook niet op de Minpres account beginnen over de ramadan.

      Wat betreft Turkije deal dat is de meest hypocriete deal ooit! we laten ons gek maken door een dictator die dreigt de spreekwoordelijke sluizen open te zetten. Dit terwijl wij juist de EU hebben opgericht om tegen dit soort prutsers op te treden dan wel neit een boycot in te zetten. Vergeet niet dat 30% van alle kledingstoffen uit Turkijen komen. Waarom kan dit wel bij Rusland en niet bij Turkije?

      Dit is je persoonlijke mening gebasseerd op onjuistheden;
      “Rutte is niet de meest ongeschikte volksvertegenwoordiger, Wilders is de meest ongeschikte volksvertegenwoordiger. Dat begrijpt Rutte ook.”

      “Hoe had Mark Rutte dit tegen kunnen houden? Er is een trias politica, een scheiding der machten. Een regeringsleider kan zich niet bemoeien met de rechtbank. Communistisch persoon? Welnee.”
      Ja Mark had het vervroegt vrijlaten kunnen voorkomen samen met de minister die er toen over ging (allang gevlogen) en samen met de koning er is nog geen vinger uit te steken om je belofte waar te maken.

      Met andere woorden hoezo landsbelang? Om over de feiten die worden genegeerd te zwijgen.

      Zoals; http://2.bp.blogspot.com/-N0ST5UA8FGo/ULN8d8xgV8I/AAAAAAAAB0w/_pAh5akWxTA/s1600/zxa1c1.jpg (Femke halsema met de vrouw van Volkert (NA het de moord!)

      Of de foto welke ik even niet zo snel kan vinden dat Halsema samen met de avdvocaat van Volkert is uit eten (vlak voor een hoorzitting)

      Je mag zeggen wat je wil Guus maar jij bent gewoon behoorlijk achterlijk en blind gemaakt door de MSM media.

     4. DutchDropveter

      Oh Guus hier een draadje;
      https://twitter.com/Blondemevrouw1/status/860872118837415936
      Even betrouwbaar als Wikipedia dus in jou geval 100% waarheid.

     5. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      In de eerste plaats is het ook jouw mening dat Rutte de meest ongeschikte volksvertegenwoordiger is en dat het daarom terecht is dat Wilders hem uitsloot. Ik vind Geert de meest ongeschikte volksvertegenwoordiger en daarom begrijp ik het dat Rutte hem uitsloot.

      De Turkijedeal is gesloten om de migratiestroom in te dammen. Zie je nu dat Rutte het behoud van Nederland op het oog heeft? Zou een man van open grenzen zo’n deal sluiten? Nee. En Rutte heeft met Zwarte Piet altijd de boot afgehouden: terecht, want een minister-president zou het volk niet moeten manen welke kleur de Pieterbaas op 5 december draagt.

    3. loritta

     Nou, de heer Rutte heeft nog geen één verkiezingsbelofte waar gemaakt, dus dat zal hij weer gaan doen.
     Zijn hobby is “verbreken van verkiezingsbeloftes!!!!”

  2. Seneca

   @guusje
   Het is niet Rutte geweest die ‘de stekker er uit heeft getrokken’, neen, het was GL zelf m.n. Klaver die door de communisten, pacifisten, politieke radicalen en pedofielen is teruggefloten. Rutte maakt het geen barst uit, als hij maar min.pr. kan blijven opdat hij straks eurocommissaris wordt met een salarisje van ettelijke tonnen plus de nodige ‘onkostenvergoeding’.

   1. Guus Geluk

    Seneca,

    Rutte werd op 15 maart 2017 met 33 de grootste partij van Nederland. Natuurlijk wordt hij dan minister-president, dat hoef je niet te willen, dat mandaat heb je. Het is daarom ook zo’n non-argument en enkel bedacht om Rutte zwart te maken. Mark Rutte zoekt coalitiepartners, teneinde de regering aan de praat te krijgen. GroenLinks was in dit geval een partij die het motorblok aan een meerderheid zou helpen.

    Dat de onderhandelingen met GroenLinks zijn vastgelopen, is een teken dat Rutte uit is op een restrictief immigratiebeleid. Daartoe wilde hij een deal sluiten met Noord-Afrikaanse landen. Je hebt gelijk dat Klaver is teruggefloten, maar Rutte zou niet hebben geweken van zijn standpunt: strenger immigratiebeleid.

    1. DutchDropveter

     Hij is de grootste dus de democratie is 100% uitgevoerd.
     man man man man jij moet echt gaan opletten als je zo goed vetrouwend bent.

     Voor je het nog niet wist; Mark komt van unilever af afgelopen 10 jaar is het budget binnen RTL nederland vn 6% naar 65% gestegen! Wie veel betaald heeft wat te zeggen he, RTL-z, RTL-nieuws, Emo-tv alles kunnen ze sturen
     Daarnaast heeft hij als grootste partij de NOS toch behoorlijk in de tang.

     Nou over valse berichtgeving gesproken. Iedereen weet dat FRONTEX mensen ophaalt aan de kust. Wordt nergens gezegd waarom niet?
     maar +-5% is vluchteling overal word gesproken over vluchtelingen hoe kan dat dan?

     de Mol mag het rechtse telegraaf op de een of andere manier niet overnemen van de familie Puijenbroek (welke hun geld hebben verdiend met jawel voorgetrokken worden door familie en zo giga orders voor defensie binnen te slepen).

     En graaf eens in het Mediahuis deze lui zijn allemaal verbonden met Guy verhofstad. Mooi man deze democratie wat gebasseerd is op het grote geld!
     Mooi man Guus mooi!

     1. Guus Geluk

      Rutte was hoofd Personeelszaken bij Unilever in 1997. Ik geloof niets van zo’n connectie.

     2. DutchDropveter

      En ik geloof niks van Rutte in het algemeen, Sla de jaar cijfers van RTL er maar op na van 5% naar 65% zonder enige verklaring. En als zon connectie bestaat is het dan een vorm van propaganda en de bevolking bewust dom maken?

      Des ondanks als je dit niet geloofd graaf dan wat dieper over de aandeelhouders, Rvb en de CEO van het mediahuis. Ik denk dat er heel snel makkelijk connecties te maken zijn maar ik ga het niet meer voorkauwen. Dit stinkt!

     3. Sniper666

      @ DD

      Heb je gezien dat Mediahuis GeenStijl kwijt wil? Ik zei het toch…

 2. poldi

  Plagiaat
  ———

  Meneer Rutte vraagt zich voor de bühne even af hoe het over komt op Nederland (de rest van de wereld en Nederlandse geschiedenis) dat er na meer dan 3 maanden nog steeds geen kabinet is gevormd. Feitelijk interesseert het je niets.
  Wel meneer Rutte, het komt overeen met hoe de meeste Nederlanders (uitgezonderd simpele VVD stemmers) uw 8 jaar puinhopen bezien.

  Maar het meest dramatische is, dat er mensen in Nederland wonen die ondanks al uw ondeskundigheid, rotstreken, gelieg en bedrieg, wegkijkerij en weglacherij weer op uw partij hebben gestemd. Dat zijn Nederlanders die import in eigen land zijn geworden.

  Maar ik moet milder zijn voor dit soort mensen. Zij worden gevoed door de media die ernstig partijdig zijn zoals ook in de VS en waarover Elsevier gisteren of eergisteren een zeer inzichtelijk stuk over schreef . Maar wanneer je ervoor kiest om je hoofd willens en wetens te voeden met leugens, zul je wat makkelijker kiezen voor iemand die ook liegt. Daarom adviseer ik een ieder in Nederland om een half jaar lang GS en Elsevier te lezen en je gaat zien wat er echt gebeurt in Nederland. En dat is niet fraai.

  1. Ni28

   heerlijk om blind en doof te zijn.

 3. Anna

  Gaan CHRISTEN-Unie en CHRiSTEN-DA samenwerken met de grootste christendom ondermijnende partij D66? PVV wordt door hen gedemoniseerd en uitgesloten. Rutte heeft nog nooit een mening gehad behalve als het over de PVV gaat want die willen wat doen aan miljardenverslindende EU, verdere islamisering en toestroom moslimmannen uit Afrika en Midden-Oosten. Dat mag niet van de VVD/CDA/D66 en CU. Soort zoekt soort.

 4. DutchDropveter

  En ondertussen heeft Guy verhofstad samen met zijn vrienden van het Mediahuis al besloten wat er met kritische media als Geenstijl gaat gebeuren.

  iemand met een juridische achtergrond? en of dit zomaar kan? dit is toch echt niet meer normaal!?

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/nou_dan_gaan_we_toch_lekker.html

  Het was al voelbaar bij geenstijl dat ze rustiger moesten doen ivm de overname en kijk hier dan weer.. Hoe moet ik me als burger nog weten in te houden als elke visie die ik heb kapot wordt gebonjourd? Mijn lontje raakt echt helemaal op, en ik ben niet verantwoordelijk!

 5. Marija

  Beetje off topic, maar misschien toch wel goed het nog wéér eens onder de aandacht te brengen.
  Kopie:

  De ideologie die Europa in haar greep houdt
  24 oktober 2015 Bart Bohemen Buitenland, Mens & Maatschappij, Politiek

  Weinig mensen zullen ooit van Richard Coudenhove-Kalergi gehoord hebben. Toch is het gedachtegoed van de Oostenrijker zeer bepalend geweest voor de koers van Europa en beïnvloedt deze tot op de dag van vandaag. Zowel in het kader van Europese integratie, economisch beleid evenals immigratie dient de visie van Coudenhove-Kalergi als een handboek voor de hedendaagse Europese elite. Hoe kan een individu dat dusdanig veel invloed uit heeft geoefend op de ontwikkeling van de Europese Unie (EU) zo onbekend zijn bij het grote publiek?
  Coudenhove-Kalergi (1894) was de zoon van een Oostenrijkse vader en een Japanse moeder. Zijn vader was werkzaam als diplomaat en zijn moeder was de dochter van een zeer vermogende Japanse oliehandelaar. In 1919 nam hij de Tsjechische nationaliteit aan en jaren later kwam hij in het bezit van het Franse staatsburgerschap. Deze nationaliteit zou hij tot zijn dood behouden.
  In de vroege jaren ’20 begon Coudenhove-Kalergi zijn gedachtegoed uiteen te zetten. In 1923 bracht hij zijn eerste boek uit genaamd Pan-Europa, wat een Europees samenwerkingsverdrag op basis van lidmaatschap beschrijft. Om zijn ideologie aan te kondigen organiseerde hij congressen die werden bijgewoond door vooraanstaande wetenschappers en intellectuelen van die tijd. Onder andere Albert Einstein, Thomas Mann, en Sigmund Freud waren aanwezig op deze congressen. Ook de voormalige Franse premier Leon Blum – die wij al in een eerder artikel behandelde – stond nauw in contact met Coudenhove-Kalergi.
  Via niemand minder dan Baron Louis de Rothschild kwam de Oostenrijker in contact met Max Warburg, een van oorsprong Duitse bankier. Warburg financierde de plannen van Coudenhove-Kalergi en bracht hem tevens in contact met invloedrijke personen uit de internationale financiële en politieke wereld.
  Langzaam maar zeker begon Coudenhove-Kalergi’s Pan-Europeanisme aan een opmars. Het gedachtegoed werd al snel overgenomen door een groot deel van de Europese elite en verspreid via de vele vrijmetselaarsloges op het continent. Al in 1929 stelde hij het lied “Ode aan de Vreugde” van Beethoven voor als Europees volkslied en 9 mei als ‘Europadag.’ Beide ideeën zijn exact in deze vorm geadopteerd en geïmplementeerd door de hedendaagse EU. De opkomst van het nationaalsocialisme in Duitsland bracht zijn progressie tijdelijk tot stilstand, maar na de Tweede Wereldoorlog zette de Oostenrijker zijn werk ongehinderd voort.
  Het Europese volkslied en Europadag zijn slechts het topje van de ijsberg. De geest van Coudenhove-Kalergi lijkt nog steeds rond te waren in de instituties van de EU, want achter iedere wet of beleidsstuk dat wordt aangenomen lijkt zijn hand te zitten.
  Het ultieme doel van Coudenhove-Kalergi was de verwezenlijking van een “Verenigde Staten van Europa.” Volgens de Oostenrijker zou men ook op andere continenten uiteindelijk toewerken naar dit model, want hij schrijft eveneens over een Pan-Amerikaanse Unie – die zowel Noord- als Zuid Amerika zou omvatten – en een Aziatische Unie onder leiding van China en Japan. Het einddoel is een wereld bestaande uit slechts vijf staten die nauw met elkaar samenwerken, waarmee Coudenhove-Kalergi feitelijk doelt op een globale overheid.
  In de vroege jaren van de Koude Oorlog pleitte Coudenhove-Kalergi voor een Europese douane-unie die uiteindelijk zou transformeren tot een monetaire unie. Deze unie zou tot stand moeten komen door een samenwerking tussen de Europese Economische Gemeenschap en de Europese Vrijhandelsassociatie.
  In zijn boek Praktischer Idealismus beschrijft de Oostenrijker hoe Europa in de toekomst niet langer bewoond zal worden door de oorspronkelijke bewoners van Europa, maar door een mengelmoes van Europese, Aziatische en Afrikaanse volkeren. De nieuwe Europeaan moet volgens Coudenhove-Kalergi lijken op de oude Egyptenaren.
  Het is een beangstigend idee dat de plannen van Coudenhove-Kalergi één voor één worden gerealiseerd. Hoewel de Oostenrijker zijn ideologie bijna honderd jaar geleden voor het eerst vorm gaf, lijken we tegenwoordig toe te werken naar de voltooiing van zijn wereldbeeld. De douane-unie en de monetaire unie zijn ondertussen al gefuseerd tot een al maar federaliserende EU. Ook Coudenhove-Kalergi’s visie omtrent een Amerikaanse Unie en een Aziatische Unie zijn al in zekere mate verwerkelijkt.
  En wat te denken van de eindeloze legale en illegale migratiestromen waar Europa mee wordt geconfronteerd? Ook dit sluit naadloos aan op Coudenhove-Kalergi’s wereldbeeld. Is dit de werkelijke reden waarom de Europese elite weigert de massa-immigratie een halt toe te roepen?
  Elke twee jaar wordt de Coudenhove-Kalergi prijs uitgereikt aan “leidende persoonlijkheden die met enorme toewijding werken aan de unificatie van Europa.” Twee bekende ontvangers van de prijs zijn niemand minder dan de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de oud-voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy.
  Het bestaan van Coudenhove-Kalergi’s ideologie is onbekend bij de overgrote meerderheid van de Europese bevolking. Tegelijkertijd wordt de Oostenrijker binnen de kringen van de Europese elite vereerd als een goddelijk wezen. Stap voor stap werkt men naar het wereldbeeld van Coudenhove-Kalergi toe. Jaren lang werden degenen die licht wierpen op deze ontwikkelingen niet serieus genomen en hun bevinden afgedaan als samenzweringstheorieën. Achteraf gezien hadden velen van hen toch gelijk.

  1. Verlazques

   De Coudenhove-Kalergi’s ideologie gaat dus voorbij aan de democratie, toen de koningen enz. nog de baas waren had men een onaantastbare elite. Nu echter is deze zogenaamde elite kunstmatig en van korte duur en kunnen snel worden afgestraft.

 6. Ni28

  Rutte heeft er zin in, wij niet.

  1. Ni28

   Simon houdt van extremistische uitspraken zo kennen wij hem weer, de propagandamannetje van de elite. En al iemand hier een minderheid is dan hoort u daarbij. Uw vuile propaganda kunt u beter bij Joop ventileren daar zijn zij onfrisse lucht meer gewend. Wat een kwal in de zee is bent u hier op deze blog.

   1. Ni28

    En Simon de opper trol kan het weten. De inhoud van uw argumenten is een vuile propaganda die de DDS moet ondermijnen. En fijn dat u bekend hebt Simon te zijn. Het is niet moeilijk u te herkennen welke naam u ook aanneemt. Een trol blijft een trol.

   2. Seneca

    @hendriekus
    je stoort je dus aan het extremisme op dit blog? oprotten!

 7. Ni28

  Als ik mij goed kan herinneren heeft Seegers na de eerste fiasco met Pechtold gezegd dat het punt was en geen komma. Lekker betrouwbaar die christenen.

  1. Ni28

   Niemand kan zich dat herinneren, merkwaardig.

 8. HaZ

  1. Mark Rutte doet beloften die hij niet nakomt. De beruchte 1000 euro voor werkend Nederland.
  2. Rutte loopt achter Merkel aan met haar EU-belang; het Nederlandse belang komt op de tweede plaats.
  3. Als staatssecretaris van Onderwijs riep Rutte op tot Maagdenhuisbezetting; toen dit echt gebeurde, noemde hij deze oproep een blunder.
  4. De economische groei van Nederland is achtergebleven ten opzichte van andere Europese landen.
  5. De integriteitskwesties van Mark Verheijen, Ivo Opstelten, Fred Teeven, Ard van der Steur en Ton Hooijmaijers.
  6. Het continue gegoochel van Rutte met getallen rondom het steunpakket aan Griekenland.
  7. Rutte verdraait allerlei waarheden (“economie stort in”) na de Brexit.
  8. VVD zit in eurofiele politieke groep ALDE (met de linkse EU-mastodont Verhofstadt aan het roer).
  9. Bij het dossier MH17 zegt Rutte dat hij niet rust voor de onderste steen boven is. Dit bovenbrengen duurt inmddels wel heel erg lang.
  10. Rutte bluft met een valse beschrijving van de economische realiteit (“we gaan het CPB verslaan”).
  11. Er zou volgens Rutte geen verhoging van de eigen bijdrage in de zorg komen in 2012. Deze kwam er wel.
  12. Rutte liet Koning Willem Alexander liegen tijdens de troonrede van 2015 over de koopkracht van ouderen.
  13. Op social media wordt Rutte het meeste uitgemaakt voor leugenaar.
  14. Inzake het Oekraïne-referendum beloofde Rutte dat als het voor de zomer niet lukt om een antwoord te formuleren, dat er dan niet geratificeerd zou worden. Inmiddels is het verdrag geratificeerd.
  15. Rutte heeft de VVD een soort D66 gemaakt linkser dan ooit tevoren, waar is de stroming van Bolkestein?
  16. Big spender: de staatsschuld is onder Rutte met 100 miljard toegenomen.
  17. Regeldruk in het MKB is niet afgenomen, maar toegenomen. Voor ondernemers is de VVD geen eerste keus meer.
  18. De armoede onder de Nederlandse bevolking is sterk toegenomen onder Rutte.
  19. Rutte schat deze week het toekomstige zetelaantal van de PVV in op 15; hij komt er dag later op terug.
  20. De helft van de in Nederland uitgezette asielzoekers is zoek. Zij zwerven ergens door ons land.
  21. De kosten van de Gouden Koets en koninklijk zeiljacht de Groene Draeck liggen ruim boven budget, de Ridderzaal-verbouwing is erg duur.
  22. Rutte vertelt Londense bankiers hoe ze bonusregels kunnen omzeilen, wat weinig integer is.
  23. VVD/Mark beweert in verkiezingsdebat 2012 dat PvdA-plannen voor economische krimp gaan zorgen; dit bleek onjuist.
  24. Zalm heeft ons de EURO ingelogen en Hoogervorst heeft ons het nieuwe zorgstelsel ingetrokken. We zitten er met de gevolgen opgescheept.
  25. De VVD doet volop mee aan de lobbycratie: zo werd Jorritsma toevallig commissaris bij een JSF-leverancier.
  26. Het TTIP-handelsakkoord zou leiden tot 400.000 meer banen. Dat bleek na een factcheck onwaar).
  27. Het gedraai van Rutte in Zomergasten: “ik sluit de PVV zeker niet uit”. Een paar maanden later: de VVD sluit de PVV volledig uit, wat weer ondemocratisch is.
  28. De VVD heeft het verhaal de wereld in geholpen dat de PVV Rutte 1 heeft laten barsten, maar het was het CDA die de stekker trok.
  29. Het is al jaren grote chaos bij de Belastingdienst, er is onvoldoende adequaat ingrepen door VVD-bewindspersoon Wiebes.
  30. De VVD heeft ingestemd met kostbare EU-sancties tegen Rusland. De export is ingezakt en de bijbehorende banen zijn verloren gegaan.
  31. Onze defensie is uitgekleed door continue bezuinigingen. Militairen roepen op oefeningen pang-pang bij gebrek aan kogels.
  32. Rutte wil de NAVO 2%-norm pas over tientallen jaren bereiken en zet de veiligheid van Nederland al jaren op het spel.
  33. Er is een structurele chaos bij Pro-rail, onder verantwoordelijkheid van VVD-minister Schultz van Haegen.
  34. We kennen allemaal de corruptiezaak van VVD-coryfee Jos van Rey nog.
  35. Fractielid Ybeltje Berckmoes is monddood gemaakt in de fractie. En wie nog meer?.
  36. Het nationale pensioentoezicht is onder Rutte 2 gladjes overgeheveld naar de EU. Is dit wel veilig?
  37. Wisselende positie ten opzichte van Israël. Nederland is geen trouwe bondsgenoot van Israël meer.
  38. Mark Rutte staat onder de invloed van de Bilderberg-groep, hetgeen tot diffuse belangen leidt.
  39. Slechts 25% van de geregistreerde misdrijven wordt opgelost. Van meer dan de helft van de misdrijven wordt niet eens meer aangifte gedaan. Waarom nog aangifte doen? De VVD zegt van de law and order te zijn, maar in de praktijk zien we dit niet terug.
  40. Rutte bemoeide zich met een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens over het handenschudden door een islamitische vrouwelijke sollicitant.
  41. Rutte hoor je niet over de forse toename van het gebruik van voedselbanken in ons land.
  42. Rutte misbruikt cijfers van het CPB en CBS over de daling van de werkloosheid. Door aanpassing van de definitie zijn er minder werklozen.
  43. Volkert van der Graaf zou van Rutte nooit op proefverlof mogen. Ook gaf Rutte in 2012 aan dat de Minister van Justitie moest opstappen als Volkert vd Graaf proefverlof zou krijgen.
  44. Rutte staat volledig achter de “rechtsstaat” Turkije. Ook nadat Erdogan na de staatsgreep een grote zuivering begon onder politici, journalisten en ambtenaren.
  45. Leugens over QE-programma, geldverruiming in de EU door de Europese Centrale Bank.
  46. Rutte zegt dat er geen ruimte is om de financieringstekort verder te laten oplopen. Dit is feitelijk onwaar, het relatieve tekort in NL is veel lager dan Italië of Duitsland.
  47. Mark Rutte wil van politiek entertainment maken: hij vraagt Gordon voor de VVD-kieslijst.
  48. Rutte zegt sorry voor verbroken beloftes, maar doet dit als verplicht nummertje uitsluitend om opnieuw premier te worden.
  49. VVD is de partij met de meeste integriteitsschandalen.
  50. En tot slot: het verdwenen geld in de vorm van de Griekse honderden miljarden (“er gaat geen cent meer naar Griekenland”).

  1. Marija

   Gordon is toch een nicht? Geeft helemaal niet, maar nu begrijp ik het punt dat Rutte hem op de VVD kieslijst wil.
   Dikke h.o.l. maatjes

  2. Kodi

   Met recht heet dit een kerfstok. En dit is niet om vrolijker van te worden. Zulk soort politieke blunderaars en plunderaars horen toch eigenlijk gewoon in de gevangenis thuis?

  3. HaZ

   Gast, wat jij er van vind zal me werkelijk een worst wezen.

   1. Kodi

    Wat El Trollo Pinocchio vindt, moet hij bij gevonden/verloren aangeven en niet er een forum mee vol te schijten.

  4. swetsnek

   hahahahahahahah droplul geen antwoord meer zeker pisvlek eerste klas is uitgelult

  5. Kodi

   50 punten van aanklacht en op alle 50 punten schuldig bevonden.

 9. Ni28

  Marija@ Oostenrijk staat niet bekend als leverancier van leuke mensen.

 10. Ni28

  Simon en Guus kunnen hun eigen blog beginnen. Geweldig, succes, jongens, doeg!

  1. Ni28

   De mooiste grap van de dag, Simon verwijt een ander deze blog te verzieken, ik lig krom van de lach. Hebt u een spiegel thuis? Ga er voor staan en herhaal 10x wat u net opschreef. Daarna gaat u een nieuwe spiegel kopen.

   1. Guus Geluk

    Ni28, een trol is iemand die niet uit is op een serieuze discussie. Jij bent niet uit op een serieuze discussie. Derhalve is de omschrijving van Hendriekus op jou van toepassing: trol-gedrag.

    1. Ni28

     Ik bestrijd de linkse propaganda gebaseerd op puur linkse politiek correcte ideologie. Als dat allemaal zo waar en mooi was hadden wij de DDS e.d. blogs niet nodig. U bestrijd zowat elke artikel hier geschreven dus bent u op de verkeerde plek beland tenzij u het met opzet doet. En dat doet u.

    2. Guus Geluk

     Nee, Ni28, u roept maar wat.

   2. Kodi

    Een linksgelovige zal voor zijn spiegeltje, spiegeltje van zijn eigen gelijk aan de wand nog steeds in zijn eigen leugens blijven geloven. Tot zover een kort verslagje van een korte inkijkoperatie in de in en in zieke linkse hoofden. Ik kan het niet mooier maken.

 11. HW

  Ik hoop, dat de CU c.q. Segers er met gestrekt been ingaat om Alexander even de plek te wijzen waar die thuishoort. Niet in een ministerraad.
  Er ligt nog een rekening te vereffenen Segers.
  Pechtold geeft je nu de kans om voor open doel in te koppen.

 12. Ni28

  Jaknikkers gaan vooral uit van wat de Volkskrant schrijft.

  1. Guus Geluk

   Leest u vooral geen krant. En blijft u vooral geloven wat men hier neerpent.

   1. Ni28

    Waarom leest u dan de DDS? Ik zal u zelf antwoord geven dan hoeft u niet te liegen. U poogt de DDS te saboteren door elke artikel hier geschreven neer te halen als onwaarheid en verzinsel door de MSM op te hemelen en als enige waarheid propageren. U bent een nuttige idioot voor de heersende macht.

    1. Guus Geluk

     Omdat ik, kennelijk in tegenstelling tot velen van u, het nieuws ook van een andere zijde wil zien en lezen.

     1. HW

      Het is alleen zo jammer, dat je er niks van begrijpt.

     2. Ni28

      en vooral bestrijden want u kent alleen een waarheid die van u en uw “kwaliteitskrant”.

     3. Guus Geluk

      Inderdaad, ik bestrijd de leugens die hier dagelijks worden verkondigd, Ni28. Het is immers smadelijke laster.

 13. Ni28

  GG, dat hebben wij al op de NPO e.d. aangehoord. Een herhaling is niet nodig.

  1. Kodi

   Want een (NPO-)leugen blijft een leugen, ook bij herhaling.

 14. Ni28

  Nee, Ni28, u roept maar wat.@ Ik bestrijd uw zogenaamde discussie waar u de NPO e.d. na papegaait. Herhalingen van deze politiekcorrecte media hebben wij hier niet nodig. U bestrijd de DDS met elke commentaar en ik lees de DDS om een andere verhaal te horen dan de NPO en uwe propaganda. Ik heb genoeg propaganda in mijn leven geabsorbeerd. Daar is de DDS voor en uw schijnkritiek ontstaan door uw bewuste blindheid draagt hier alleen bij aan irritaties. Dat is trollen.

  1. Guus Geluk

   Weet u Ni28, u en uw vrienden van het PVV-volk, ventileren hier dagelijks uw haat jegens premier Rutte. Ik word zo moe van het eindeloze gescheld op een minister-president die Nederland door een recessie loodste en elke dag weer hard werkt om het land een stukje veiliger te maken. Ik word zo moe om het overspannen rechtspopulistische gebral, de leugens en bedrog, de oproepen tot revolutie, de oproepen tot het deporteren van moslims, aan te horen. Waarom komen u en uw vrienden niet eens uit die luchtbel? Waarom ga je niet eens een keer kijken wie Trump écht is en wat hij heeft gezegd? Lees eens een keer een krant. Een kwaliteitskrant wel te verstaan.

   1. Michel69

    @GG sinds wanneer bepaal jij wat een kwaliteitskrant is?

   2. IJscoman

    Guus, er bestaat geen kwaliteitskrant in Nederland. Niet een. Alle kranten zijn in handen van dezelfde concerns en publiceren dezelfde voorgekookte propaganda. De enige die af en toe nog enigszins zelfstandig nieuws durft af te drukken is Elsevier.

    Als je echt breed geinformeerd wilt zijn put je uit zoveel mogelijk nationale en internationale internet-bronnen.

    1. Guus Geluk

     Mijn krant is gevuld met allerhande opinie-artikelen en het nieuws wordt van meer zijde dan één belicht. Als je alle kranten leest, en het journaal kijkt, kun je je zelfs een redelijk beeld distilleren van hetgeen er gaande is op deze wereld.

     Nee, internetsites als Breitbart of De Dagelijkse Standaard zijn absoluut niet als primaire nieuwsbron te hanteren. Breitbart schildert Trump bijvoorbeeld af als de nieuwe Verlosser.

     Het alternatieve mediakartel doet gekke dingen met mensen.

     1. Guus Geluk

      Alternatieve mediakartel = alternatieve pers.

   3. Ni28

    Ook als u een komiek was zou ik niet kunnen lachen. Uw aanname dat iedereen die het met u eens is een PVV-er is geeft aan uw door haat gedreven kortzichtigheid. Vrienden heb ik hier ook niet net als u bewonderaar Simon heeft die van hetzelfde hout gesneden zoals u. En ik ventileer mijn gedachten gebaseerd op eigen ervaringen en inzichten uit praktijk en niet wat de kranten in tabelletjes opgeven daar is nog een behoorlijk verschil tussen. Een kwaliteitskrant kent trouwens Nederland niet meer alles is vol van de linkse waarheid. U wordt moe van rechts-populistische gebral maar niet van de link populistische leugen. Daar worden andere mensen moe van, sluit je ogen daarvoor niet. Rutte haat ik net zoals alle leugenaars, profiteurs, corrupte mensen en dieven. Dat hij ons door de crisis heeft geloodst gelooft hijzelf niet maar is blij met iedereen die daar intrapt. Kijk tegen welke prijs hij het gedaan heeft of bent u echt blind? En moslimdeportaties waar haalt u die onzin vandaan of ziet u in iedereen een Hitler? Dat is tegenwoordig populair. Van dit soort blablabla wordt ik nou moe van.

    1. Guus Geluk

     Nee, ik schreef uw vrienden van het PVV-volk, niet dat u PVV stemt. Bovendien schaart u me zelf continu onder de noemer “trol” of “simon”, zoals u vandaag en gisteren wederom deed. Dit terwijl u zelf amper uit was op een serieuze discussie, doch riep dat ik mijn eigen blog moet beginnen.

     Er bestaat geen linkspopulistische leugen en rechts is oververtegenwoordigd in het populisme. Dit rechtspopulistisch geschreeuw is hier thans terug te lezen. U maakt duidelijk dat u minister-president Rutte haat. Net als zoveel mensen op dit forum. En daarom smeert men hier dagelijks de meest lasterlijke uitlatingen neer. Dat bestrijd ik! De voortdurende demonisering van de persoon Mark Rutte.

     U beticht premier Rutte van diefstal en corruptie. Kunt u dat hardmaken? Of is dat weer loos geschreeuw om Rutte voor de zoveelste keer zwart te maken. En ja, Nederland staat er internationaal beter voor dan voor de kabinetsperiode van Rutte II inging.

     1. Ni28

      Wat uw laatste zin betreft moet u vooral goed lezen wat er staat en niet wat u wilt zien. Maar ja, ik ben de laatste jaren behoorlijk bestolen door deze bende die zich regering noemt. En zijn partij is corrupt tot en met. Leest u geen krant? Kijkt u geen nieuws? Hoeveel ministers en staatssecretarissen zijn laatste jaren opgestapt en allemaal VVD. En spreek niet over demoniseren van Rutte want dat gebeurt niet. Wat wel gebeurd is dat Wilders en nu als nieuwe gevaar ontdekt de FVD gedemoniseerd wordt. Net als toen Fortuyn die daardoor het leven moest laten door zo sympathisant van de linkse ideologie. Rutte is een vies mannetje die voor eigen gewin werkt. Ook zonder hem zou Nederland opgekomen zijn. Kijk liever hoeveel mensen onder moesten lijden en nog lijden, de ouderen en zieken. Maar daar mist u een belangrijk onderdeel voor, een hart. Een tabelletje in uw kwaliteitskrant vertelt u meer dan een mens in nood. Papieren rijkdom. Dus stop met mij de les te lezen en kijk ook eerst in de spiegel zoals je vriend Simon. Zo te zien is ie een nieuwe gaan kopen.

     2. Guus Geluk

      De VVD is een grote partij, Ni28. Natuurlijk zitten er rotte appels in de mand. Dat wil echter niet zeggen dat Rutte corrupt is en uw omschrijving “vies mannetje”, kan ik niet plaatsen.

      En Rutte wordt gedemoniseerd. Ondanks zijn harde werk (samen met de PvdA overigens), om Nederland door de crisis te leiden, spuugt de alternatieve media nog altijd vuil.

      En vooral de reageerders.

   4. Ecoshaarlem

    Jij kan beter gaan emigreren naar Borneo, wat heeft Rutte ons gebracht bezuiniging en miljarden uitgeven aan Griekenland en aan die honderd duizenden gelukzoekers die nu in de bijstand zitten.

   5. Kodi

    Waarom rot jij hier niet op? Je hebt nog nooit iets zinnigs gezegd.

    1. Guus Geluk

     Ik neem jou niet meer serieus, Kodi.

     1. Kodi

      Ik meen wat ik zeg. En geloof me dat ik in steeds grotere verleiding word gebracht om een keer te gaan trappen en slaan. Mijn handen en voeten jeuken. En dat is geen waarschuwing aan het adres van de liegende trollen, maar een belofte.

     2. Guus Geluk

      Inmiddels begint u mensen ook te bedreigen met fysiek geweld. Daarmee heeft u uzelf defintief gediskwalificeerd als discussiepartner.

  2. Ni28

   …en omgekeerd toch ook? Maar om dat te zien zit er veel domheid tussen, niet?

  3. swetsnek

   Klets kous

 15. Ni28

  7@Simon, probeer niet een ander te verwijten wat je zelf mankeert. Leuk trouwens dat je antwoord i.p.v. Guus. Die is nu ook al een nieuwe spiegel gaan kopen, denk ik. Mijn leven is helemaal op orde af en toe verstoord door mensen met een boord voor de kop maar ach. Mijn leven zou een voorbeeld voor je kunnen zijn en als iemand in een bubble zit ben jij het. Een die hermetisch afgesloten is en een waar geen hulp meer geboden kan worden. Jouw omgeving heeft je waarschijnlijk al lang uitgekotst, geen wonder dat je het hier probeert. En in de Elsevier als GPD1 alleen zonder succes. Zelfde taal, zelfde onzin. En als hier iemand gefaald heeft bent u het zelf alleen heeft u het nog niet door. U bent een nul zonder nuttige inhoud maar vol politiekcorrecte propaganda. U bent een flyer in de onfrisse wind. Nuttige idioot zoals het establishment dat wenst. Punt!

 16. Ni28

  73@ Ach arme ziel, leef dan in leugen als je je daar goed voelt. De omgeving zegt veel over mensen.

 17. Ecoshaarlem

  Rutte mag waarschijnlijk weer premier worden, ben beniewt wat hij dan weer kapot gaat maken, en wat voor nieuwe leugens hij uit zijn hoge hoed gaat toveren, hopelijk zijn de kiezers dat nog niet vergeten. Maar dat zal hem een zorg zijn, als hij daarna maar verzekerd is van een hoge positie bij de EEG, dat is en blijft zijn belangrijkste doel!

  1. HaZ

   Was het nog maar de EEG en weten wat we nu weten.

 18. Verlazques

  Rutte heeft maar één belang en dat is eigenbelang.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.