Rutte heeft er zin in: "We zien uit naar de gesprekken" met ChristenUnie, D66 en CDA

Geen categoriejun 24 2017, 8:34
Ah ja, natuurlijk. Hij kan namelijk weer een kabinet leiden. En daar gaat het meneer de nepliberaal om.
Oh, oh, oh, wat is hij toch weer ongelooflijk blij. Jawel, Mark Rutte ziet de formatie opeens weer helemaal zitten:

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie (CU) gaan onderhandelen over de vorming van een kabinet. Dat maakte VVD-leider Mark Rutte vrijdagavond bekend na een eerste gesprek van de vier partijen met informateur Herman Tjeenk Willink op het Binnenhof.

"We hebben vastgesteld dat we uitzien naar de gesprekken," aldus Rutte. Vervolgens legde hij uit dat hij ervan uitgaat dat het "goed" komt met deze vier partijen. Vanaf woensdag zal de informatie officieel een formatie worden. Dinsdag dient Tjeenk Willink een verslag in, de dag erna debatteert de Kamer erover, en dan is het raak: op naar het kabinet Rutte III.
Het blijft apart om Rutte in actie te zien. Het maakt deze man werkelijk niet uit met wie hij zaken moet doen, welke punten hij moet weggeven, wie hij voor zich moet inwinnen. Zolang hij zich premier van Nederland mag noemen vindt hij alles best. ChristenUnie of GroenLinks. Het zijn twee totaal verschillende partijen, maar boeien! Als het maar 'lukt.'
Daarmee is Rutte natuurlijk wel dé belichaming van 'de Nederlandse politicus.' In Nederland compromisland is het hebben van principes een obstakel, niet een kracht. Geen wonder dus dat de leiders van de grote partijen uiteindelijk ruggengraatloze en principeloze figuren blijken te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten