UPDATE: explosie gehoord in Rome, zwarte rookwolken boven het heiligdom, waarschijnlijk geen aanslag

Er waren onbevestigde berichten dat er zich een explosie heeft voorgedaan in Vaticaanstad. Dat er iets gaande is, is in ieder geval duidelijk: op beelden is een enorme, zwarte rookwolk te zien. Waarschijnlijk gaan het om een grote brand bij een auto-opslag verderop in de stad.

Update 19:03: Vanzelfsprekend zijn er alweer trieste types die de ‘schuld’ hiervoor leggen bij mensen die er niets mee te maken hebben: Donald Trump zou volgens deze dame verantwoordelijk zijn geweest voor deze gebeurtenis, mocht het een aanslag zijn geweest – waar het gelukkig niet op lijkt.

Update 18:58: Het zou om dit bedrijf, enkele kilometers van het Vaticaan, gaan. Ondanks dat het niet in het centrum van Rome of het Vaticaan was, blijft dit een enorm explosie en brand. Het is dus zeker niet uit te sluiten dat hierbij gewonden zijn gevallen.

Update 18:50: Het lijkt te gaan om een grote brand op een autosloperij iets verderop. Waarschijnlijk geen aanslag dus, godzijdank. Deze beelden van de lokale brandweer zouden van de plek zijn:

Update 18:45: Twitter vult zich met erg uiteenlopende berichten, waardoor het nog steeds onmogelijk is om zeker te zijn van wat er nu precies is gebeurd. Sommigen zeggen dat de explosie vlak naast de muur van het Vaticaan was, en anderen weer dat het meerdere kilometers verderop was. Er zou zelfs al rook zijn geweest vóórdat de knal zich voordeed:

Update 18:35: Volgens het Italiaanse nieuwsnetwerk Rai heeft de explosie zich niet in de ministaat maar net ernaast in een parkeergarage voorgedaan. Op de beelden is te zien dat de brandweer aanwezig is. Hopelijk weten we snel wat hier nu precies gaande is.

Update 18:30: We weten nog niets over de oorzaak van dit alles, en of er gewonden zijn. Sommige berichten zeggen dat de rook uit het Vaticaan zelf komt en anderen weer dat het net erbuiten, in Rome, komt. Vooralsnog valt niet te zeggen of het hier om een aanslag gaat, maar zeker is dat dit natuurlijk een plek is waar de gemiddelde jihadist met alle liefde een bloedbad zou aanrichten. Laten we hopen dat het niet zo heeft mogen zijn. Update 18:25: Het is nog niet duidelijk of het hier om een eventuele aanslag gaat of een ‘gewonde brand’ of gaslek: wat zeker is, is dat dit geen klein incident was. Update 18:21: Verschillende mensen melden op Twitter dat er een grote rookwolk boven het Vaticaan hangt. Sommigen hebben beelden hierbij, en melden dat ze een explosie, of een harde knal, hoorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ngatimoto

  Geeft niks, de Paus vergeeft hen wel en keert de andere wang toe.
  Moslims hebben decennia geleden al aangegeven dat zij Rome in het vizier hadden als springplank naar Europa. Lees het boek van Oriana Fallaci!!!
  http://www.geennieuws.com/2011/11/oriana-fallaci-her-islamitisch-gevaar/

 2. Hendriekus

  Zal wel een islamitische autosloperij zijn.

  1. hans-e-pans

   Waarom niet alleen een Islamitische sloperij, overal waar deze lui verschijnen is binnen de kortste keren de boel gesloopt.

 3. Beukman

  Ziet er eerder uit als een brandje een aardig eindje buiten de muren van het Vaticaan. weten die toeristen veel.
  Maar de experts zullen wel zeggen dat het een aanslag door IS is.

  1. Seneca

   @beuk
   als het wel een aanslag zou zijn, zou u vooraan staan om de biblebelt bewoners van zuid Tirol de schuld te geven. alles is de schuld van niet moslims en na het deponeren van uw drek, voelt uzich weer een bijzonder policor mens. zo gaat het in het leventje van beuk. wiens islamitisch brood men vreet, diens islamitisch woord men spreekt.

   1. Beukman

    Sterker nog @Seneca, ik denk dat alles *jouw* schuld is.

 4. HaZ

  Ach…..Rome of Manilla, het maakt voor het IS geteisem niet uit waar de doen vallen, als ze maar vallen.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/28294905/__Aanslag_op_resort_in_Manilla__.html

 5. Peter Selie

  Zwarte rookwolken dus er is geen nieuwe Paus gekozen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.