Video: Jan Roos gaat los op hypocrisie van links én rechts over terrorisme

Geen categoriejun 19 2017, 21:00
"Er is een vloedgolf van moslimhaat aan de gang!"
Jan Roos is he-le-maal terug van weggeweest. En hoe! Onze wekelijkse columnist heeft een eigen website opgezet, La Via Jan Roos (bookmarken jongens!), een YouTube-kanaal waarop dagelijks vlogs verschijnen, een mooie Facebook-pagina, en -- oh ja -- ondertussen blijft hij wél lekker doorgaan met het schrijven van columns voor uw favoriete website. Win-win-win dus voor ons allemaal!
In zijn nieuwste video, die hij vandaag heeft geupload, haalt Jan keihard uit naar zowel linkse als rechtse twitteraars, facebookers, politici en andersoortige commentatoren die terrorisme onder het tapijt vegen als ze dat zo uitkomt... terwijl ze helemaal losgaan als ze een aanslag voor eigen politiek gewin kunnen gebruiken:
Inderdaad, heel tekenend. Links wil niets weten over islamistisch extremisme; jihadisten worden stelselmatig weggezet als 'verward' of 'op zoek naar vervulling.' Rechts gaat natuurlijk juist los op dit soort terrorisme en herhaalt te pas en te onpas dat er een Heel Groot Wereldwijd Probleem is.
Maar dan pleegt een radicale moslimhater een aanslag en opeens zijn de rollen omgedraaid. Nu zijn het rechtse columnisten en bloggers die wegkijken ("hij was waarschijnlijk wat verward jongens!"), terwijl hun linkse collega's opeens he-le-maal losgaan. Je kunt geen linkse website bezoeken of tv-zender aanzetten of je hoort het 'nieuws' over een 'rechtsextremist' die vanmorgen een aanslag pleegde in Londen. Want ja, dan wordt het beestje opeens wél bij zijn naam genoemd door onze progressieve vrienden.
Beide kanten zijn dus hypocriet tot op het bot. Terrorisme = terrorisme. Terrorisme is altijd onacceptabel. Als een rechtsextremist onschuldige mensen vermoordt is hij een terrorist die voor de rest van zijn leven moet worden vastgezet. Als een islamistische extremist dat doet geldt precies hetzelfde.
Bij DDS hebben we, net als Jan, helemaal niets met hypocrisie. Daarom noemden wij de aanval op moslims in Londen vanmorgen dan ook "een terroristische aanslag." Of zo'n aanslag nou gepleegd wordt door een nazi of een religieuze extremist; je moet het probleem benoemen én de juiste termen gebruiken om 'het nieuws' te duiden. Het is een probleem dat links dat niet doet bij islamistisch extremisme... maar het is evenzeer een probleem dat sommige rechtse commentatoren of twitteraars hun hoofd in het zand steken bij een aanslag van een rechtsextremist.
Zeg het ze Jan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten