Video: Jan Roos gaat los op hypocrisie van links én rechts over terrorisme

“Er is een vloedgolf van moslimhaat aan de gang!”

Jan Roos is he-le-maal terug van weggeweest. En hoe! Onze wekelijkse columnist heeft een eigen website opgezet, La Via Jan Roos (bookmarken jongens!), een YouTube-kanaal waarop dagelijks vlogs verschijnen, een mooie Facebook-pagina, en — oh ja — ondertussen blijft hij wél lekker doorgaan met het schrijven van columns voor uw favoriete website. Win-win-win dus voor ons allemaal!

In zijn nieuwste video, die hij vandaag heeft geupload, haalt Jan keihard uit naar zowel linkse als rechtse twitteraars, facebookers, politici en andersoortige commentatoren die terrorisme onder het tapijt vegen als ze dat zo uitkomt… terwijl ze helemaal losgaan als ze een aanslag voor eigen politiek gewin kunnen gebruiken:

Inderdaad, heel tekenend. Links wil niets weten over islamistisch extremisme; jihadisten worden stelselmatig weggezet als ‘verward’ of ‘op zoek naar vervulling.’ Rechts gaat natuurlijk juist los op dit soort terrorisme en herhaalt te pas en te onpas dat er een Heel Groot Wereldwijd Probleem is.

Maar dan pleegt een radicale moslimhater een aanslag en opeens zijn de rollen omgedraaid. Nu zijn het rechtse columnisten en bloggers die wegkijken (“hij was waarschijnlijk wat verward jongens!”), terwijl hun linkse collega’s opeens he-le-maal losgaan. Je kunt geen linkse website bezoeken of tv-zender aanzetten of je hoort het ‘nieuws’ over een ‘rechtsextremist’ die vanmorgen een aanslag pleegde in Londen. Want ja, dan wordt het beestje opeens wél bij zijn naam genoemd door onze progressieve vrienden.

Beide kanten zijn dus hypocriet tot op het bot. Terrorisme = terrorisme. Terrorisme is altijd onacceptabel. Als een rechtsextremist onschuldige mensen vermoordt is hij een terrorist die voor de rest van zijn leven moet worden vastgezet. Als een islamistische extremist dat doet geldt precies hetzelfde.

Bij DDS hebben we, net als Jan, helemaal niets met hypocrisie. Daarom noemden wij de aanval op moslims in Londen vanmorgen dan ook “een terroristische aanslag.” Of zo’n aanslag nou gepleegd wordt door een nazi of een religieuze extremist; je moet het probleem benoemen én de juiste termen gebruiken om ‘het nieuws’ te duiden. Het is een probleem dat links dat niet doet bij islamistisch extremisme… maar het is evenzeer een probleem dat sommige rechtse commentatoren of twitteraars hun hoofd in het zand steken bij een aanslag van een rechtsextremist.

Zeg het ze Jan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Sniper666

  Terror=terror, ja zo is het.

 2. Skippybal1

  Goh…knap van Jan.

  Kunnen we eindelijk zeggen dat Wilders in ieder geval de opper-hypocriet is, want waar is die nu?

  Verder ben ik het voor de verandering helemaal met hem eens!

  1. swetsnek

   Wat heeft Wilders hier nou mee te maken ?
   Omdat hij net als links dit even op zijn beloop laat ??/NOU HOE VOELT DAT NU HEY ……. TENNISBAL ???? O NEE DAAR KOMT SKIPPY HAHAHAHA

 3. Guus Geluk

  Eens. Heel treffend.

 4. sonar

  Skippybal 1
  Zoals jij weet is Wilders tegen geweld ,dus waarom moet hij nu reageren,omdat een idioot nadoet wat extreme moslims al diverse malen dit als diverse keren gedaan hebben.
  Toen hoorde je geen walging van de Imans uit de Moskee,dus in die bal zit weinig verstand,wel veel lucht.

 5. walen

  Wie wind zaait zal storm oogsten is toch het spreekwoord ? Islam is wind aan het zaaien en zal onderhand een keer de storm gaan oogsten.

  1. Floris

   Maar niet op deze manier. Wat er waarschijnlijk gaat gebeuren is dat steeds meer mensen een rothekel aan die Pislam gaan krijgen en dan kan het langs electorale weg opgelost worden (hoop ik).

   1. Hendriekus

    Langs electorale weg wordt dat lastig, Floris. De PVV is de enige partij die in de buurt komt van het beleid dat je hier gisteren bepleitte: het opsluiten van alle moslims in interneringskampen. Je zag nog wel lastige uitvoeringsproblemen en je acht dit beleid zowel noodzakelijk als vooralsnog niet uitvoerbaar maar je beleidsdoel maakte je heel helder.
    De PVV had een dergelijk beleid waarschijnlijk wel mogelijk gemaakt maar die partij is over zijn hoogtepunt heen. Geert heeft zijn beste tijd gehad en hoopt slechts tot zijn pensioen zijn Kamerzetel te kunnen behouden. Verder lijkt hij, net als figuren als Roos en Boudoir slechts de rol van vrolijke clown te ambiëren. Hij weet dat daar voldoende electorale markt voor is om comfortabel een goed salaris te vangen. Das Volk wil vermaakt worden en bevredigd op het niveau van de onderbuik waar de rancune pruttelt over de mislukte levens en ‘de anderen’ die wel een gelukkige leven lijken te leiden.

    Ach, jij en ik zullen het mogelijk niet meer meemaken maar de democratische vrede, welvaart en veiligheid waar het cultuurmarxistische tuig ons de afgelopen decennia in gevangen hield houdt niet eeuwig stand. Op enig moment komt er weer een Leider die het Volk en ras weer centraal stelt en de schapen en de bokken effectief weet te scheiden. Er is volk dat deugt en volk dat niet deugt. Dat zal jij als geen ander als fundamentele waarheid herkennen. De mensen die deugen dienen verheven te worden tot heerlijkheid en minderwaardigen dienen te worden verwezen naar het domein van het geween en het geknars der tanden.

    Het komt allemaal goed, beste kerel, eerst nog even een nieuwe linkse lente, zomer en herfst doorstaan maar dan, eindelijk, zal het licht doorbreken.

    1. Guus Geluk

     Eens, Hendriekus. Ik ben ervan overtuigd dat deze “Leider” niet ver weg is. Bijna wekelijks roept men hier op tot de deportatie van moslims en/of andersdenkenden; tot revoluties. De aanslag op de moskee kon niet op briesende veroordelingen rekenen.

     De mensen die hier vanachter hun laptopjes oproepen tot verregaande maatregelen tegenover een bevolkingsgroep, zullen ongetwijfeld ongevaarlijke en brave burgers zijn, die nog nooit met Justitie te maken hebben gehad. Tegelijkertijd veronderstel ik, dat als de Grote Leider morgen oproept moslims het land uit te ranselen, deze mensen achter hun laptopjes vandaan komen om de op het forum geventileerde ideeën, in de praktijk te brengen.

     1. IJscoman

      Je kon wel eens gelijk hebben Guus. De nazi’s zijn per slot ook verslagen en het bezettingsleger van de islam (door jou ‘bevolkingsgroep’ genoemd) zal wellicht dezelfde weg gaan. De tijd lijkt er rijp gemaakt voor je worden, wat niet in de laatste plaats te danken is aan het falende opendeur beleid en pampergedrag van de zittende macht in Nederland en Europa. Mensen pikken veel, maar ze pikken niet alles en zeker niet over een langere tijdsspanne. Daar is helemaal geen nieuwe ‘Leider’ voor nodig: als mensen zich op straat-, buurt- en wijkniveau gaan organiseren is het hek van de dam.

     2. Hendriekus

      Wat vindt IJscoman van de oplossingsrichting die Vabis en Floris hier aangaven: het interneren van de moslims in Nederland als voorbereiding op hun gedwongen deportatie?

     3. IJscoman

      Wat vindt Wim Hendrik van het feit dat in een overbevolkt land waar al 70 jaar nijpende woningnood is, vele honderdduizenden kansloze nieuwkomers worden geimporteerd die de verzorgingsstaat leegvreten?

     4. Hendriekus

      Ik zie dat IJscoman de vraag ontwijkt met een tegenvraag.

      Waarom zou hiij dat doen?

     5. Guus Geluk

      Een loze terminologie, IJscoman. Aanwezige moslims zijn geen Nazi’s: het leeuwendeel integreert zelfs uitstekend. Ik ken heel veel moslims die keihard werken voor hun boterham en een waardevolle bijdrage leveren aan onze samenleving. En dat is ook de kern: in hoeverre mensen goed kunnen functioneren in deze maatschappij. De meeste moslims kunnen dat.

      Het interneren van moslims en/of andersdenkenden is een uitermate gevaarlijk idee; een dergelijk plan opperde Hitler in de jaren ’40 en voerde dat uit. Het is werkelijk niet normaal dat men geen afstand van deze plannen neemt.

     6. Guus Geluk

      Omdat hij het ermee eens is, Hendriekus.

     7. Beukman

      De ironie wil, @Guus, dat mijn vriend de IJscoman zich bezorgd maakt om een land waar hij zelf niet woont.

     8. Guus Geluk

      Dat toont aan dat IJscoman niet goed is geïntegreerd, Beukman.

     9. IJscoman

      Wat leuk: alle drie de trollen komen opdraven om acte de presence te geven.

      Ik constateer dat Wim Hendriekus mijn simpele vraag niet kan beantwoorden en dus maar ontwijkt. Kruit verschoten blijkbaar.

      Guus Gelul kan nog steeds niet lezen en weet eveneens geen antwoord op de door mij gestelde vraag.

      En Beukman, die eigenlijk geen trol is maar zo graag met de grote jongens meedoet, begrijpt nog steeds niet dat wonen in een ander land je bezorgdheid ten aanzien van het vader/moederland geenszins doet afnemen. En ook hij beantwoordt mijn vraag niet. Want hij vindt het heimelijk prachtig dat in een land waar al 70 jaar nijpende woningnood is toch honderduizenden nieuwkomers worden geimporteerd die op den duur een te zware belasting voor de verzorgingsstaat zullen zijn. Beuk ziet ons door zijn cultuurrelativisme, ons graag allemaal even arm als in de landen van herkomst van de geimporteerden en vindt ook dat zijn vrouw er met een hoofddoekje schattig uitziet.

     10. Guus Geluk

      Je stelt de “islam” toch gelijk aan een bezettingsleger, IJscoman? Islam + moslims + immigratie = Nazi-bezettingsleger. Dat is nu juist niet het geval. En bezettingsleger heerst een land tégen de wil van het volk. De moslims heersen niet over dit land en veel moslims, of mensen met een migrantenachtergrond, leveren een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse samenleving.

      In het verlengde daarvan, is het onmogelijk een “nazi-leger” te “verslaan”.

     11. Beukman

      @IJsje Dramaqueen,
      Er worden helemaal niet vele honderdduizenden kansloze nieuwkomers geïmporteerd die de verzorgingsstaat leegvreten. Je maakt het probleem dus veel erger dan het is.

      Overigens ben ik het wél met je eens dat we niet onbeperkt mensen kunnen binnenlaten. Voor zover we daar iets over te willen hebben. Het is misschien wel goed om je te realiseren dat wij als westen het probleem deels zelf hebben veroorzaakt door ons in te laten met foute regimes óf die juist weer te bestrijden, al naar gelang onze pet staat.

      Waarom kap je trouwens niet eens met dat kinderachtige trolgedoe? Het begint nogal sleets te raken. Guus en Hendriekus komen hier om te discussiëren, wat je van een hele hoop anderen hier niet kan zeggen. Hen uitmaken voor trollen is bepaald een zwaktebod. Doe jezelf dus een lol, en ophouden daarmee.

     12. IJscoman

      Beuk, ik zeg niet dat er honderdduizenden nieuwkomers WORDEN geimporteerd, maar in de afgelopen jaren al ZIJN geimporteerd met het opendeurenbeleid en de gezinsherenigings. Of wist je niet dat we inmiddels bijna een miljoen moslims in ons land hebben?

      Ik noem dat een bezettingsleger, maat vergelijk ze helemaal niet met nazi’s zoals Guusje weer bij elkaar liegt. Ik vind een miljoen mensen met een niet-compatibele ideologie een schrikbarend aantal, dat op een x-moment in de toekomst hevige frictie gaat geven, daar kun je op wachten.

      En wat dat ‘trolgedoe’ betreft: Wim Hendriekus komt hier uitsluitend om te trollen, om zijn vermeende superioriteit te tonen en mensen af te zeiken. De eerste wezenlijke discussie van zijn kant moet ik nog meemaken. Guus kan ik vaak niet serieus nemen, door zijn serviele houding en eeuwige goedpraterij, wat ook sterk op trolgedrag lijkt. En wat jou betreft: ik had toch al gezegd dat je geen trol bent? Je hebt andere ideeen dan ik, maar dat is uiteraard geen punt. Met jou valt doorgaans wel te praten. Maar op mijn eerste reactie kwamen jullie alle drie tegelijk binnen stormen. Dat riep om de opmerking die ik maakte. 🙂

     13. Guus Geluk

      “Ik noem dat een bezettingsleger, maat vergelijk ze helemaal niet met nazi’s zoals Guusje weer bij elkaar liegt.”

      Duidelijk, je stelt de islam niet gelijk aan het nazisme en de moslims niet aan de nazi’s. Ik ben het hier volledig mee eens. De islam is immers een erkende wereldgodsdienst en moslims godsdienstige mensen.

      Waar ik het niet mee eens ben, is je vergelijking tussen moslims en een bezettingsleger. Het leeuwendeel van de moslims bezit de Nederlandse nationaliteit, is goed geïntegreerd en levert een waardevolle bijdrage aan deze maatschappij. In dit land geldt de Nederlandse wetgeving en ook moslims moeten zich daaraan houden.

     14. Beukman

      @IJsje #23
      Je schrijft wel degelijk: “….vele honderdduizenden kansloze nieuwkomers WORDEN geimporteerd”, maar ok. Ik vind het geen bezettingsleger, aangezien het leeuwendeel gewoon meedraait in de maatschappij en de economie. Dat je niettemin niet eindeloos kan doorgaan met mensen erbij proppen, daar zijn we het dan wel weer over eens.

      Wat trollen betreft: hou er gewoon eens over op. Als iemand je irriteert, negeer hem dan gewoon. Dat doe ik zelf ook met een paar trollen alhier die typisch genoeg door jou en Floris nooit als zodanig worden aangemerkt. Negeren kost minder moeite dan steeds opnieuw goedmenselijk roepen: “Daar zit er weer een!”

 6. Floris

  Ik ben nog niemand tegengekomen die die aanslag op die moskee goedkeurde.

  1. Guus Geluk

   Dan moet je de commentsecties wat beter lezen.

   1. Ni28

    Jij leest en ziet wat je wilt lezen en zien.

    1. Guus Geluk

     Zo enkele citaten uit m’n hoofd:

     “Boontje komt om zijn loontje.”
     “Ik ben erg ingenomen met…”

 7. Ali Yas

  “Want ja, dan wordt het beestje opeens wél bij zijn naam genoemd door onze progressieve vrienden.”

  Was Theresa May niet méér dan woest toen Amerikaanse media met de naam van die andere moordpiloot kwamen? De bakens zijn razendsnel verzet nu het tij de andere kant op gaat. Je zou bijna gaan denken dat men in het VK met verschillende maten meet.

 8. Peter Selie

  32 417
  Kabinetsformatie 2010
  Nr. 36
  MOTIE VAN HET LID HALSEMA C.S.
  Voorgesteld 27 oktober 2010
  De Kamer,
  gehoord de beraadslaging,
  overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld;
  overwegende, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen;
  overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen;

  verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,
  en gaat over tot de orde van de dag.

  Halsema
  Cohen
  Pechtold
  Roemer

  1. Hendriekus

   Die motie was inderdaad overbodig. Iets in een motie bepleiten wat al lang in wet en Grondwet is geregeld is als het intrappen van een open deur.

 9. Ni28

  Niemand kwam nog op het idee dat het misschien iemand zou kunnen zijn die het islamisering zat was en misschien ook persoonlijke dingen met moslims meegemaakt hebt. Je moet natuurlijk wel ver afgedwaald zijn om zover te gaan maar in het land der doven wordt jouw stem niet gehoord, dus ga je schreeuwen, slaan en moorden(in die volgorde). Misschien heb ik het mis maar deze invalshoek wordt automatisch volledig overgeslagen. Het zou toch ook kunnen? Maar het komt beter uit voor de politiek als het een rechtse terrorist is. En ja, het is uiteindelijk een terreurdaad, dat wel. Een voorproefje van wat ons te wachten staat in het groot. Een godsdienstige burgeroorlog in Europa. Dat is alweer lang geleden.

 10. Ni28

  Ik bespeur weer de bekende troll-lol. Komt een troll een andere tegen en zegt…… Wat geestig allemaal, hahaha. Humor is de beste arts.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.