Wiegel veegt de vloer aan met Pechtold: 'Behandeling ChristenUnie was heel dom, een schandaal'

Geen categoriejun 15 2017, 10:00
Alexander Pechtold heeft zijn hand overspeeld. En niet een beetje ook.
Hans Wiegel heeft het ondertussen he-le-maal gehad met Alexander Pechtold. Nou is Pechtold net zo opportunistisch als Wiegel zelf, maar er is wel één verschil: Wiegel begrijpt dat je de deur altijd op een kier moet houden. Pechtold blijkbaar niet. En voor zoveel dommigheid kan Wiegel geen begrip opbrengen.

De manier waarop Alexander Pechtold van D66 om is gegaan met de ChristenUnie in de kabinetsonderhandelingen is een grof schandaal. Dat zegt VVD-coryfee Hans Wiegel op BNR.

‘Dat is niet heel handig geweest, heel dom en een schandaal’, oordeelt Wiegel over de ‘onbehoorlijke actie’ van Pechtold. ‘Meneer Pechtold maakt in dit land de dienst niet uit. Hij had niet de fractievoorzitter van de ChristenUnie over tafel moeten trekken. Hij had moeten zeggen: “Er zijn onderlinge verschillen tussen ons, laten we die bespreken met de aanvoerders van de VVD en het CDA erbij’, stelt Wiegel.

Dat klopt natuurlijk volledig, maar dat maakt het allemaal niet minder vermakelijk. Ja, tot een dag of twee geleden was ik ook boos op Pechtold -- wie denkt hij dat hij is, met zijn arrogante houding -- maar eigenlijk is het natuurlijk vooral grappig. Door Pechtold is er nu namelijk nog maar één optie voor een meerderheidskabinet: samenwerking met de PvdA. Als dat niet doorgaat komt er een minderheidskabinet óf komen er nieuwe verkiezingen. Beide opties zijn beter dan een kabinet met een echte linkse partij.
En als er wél een kabinet met de PvdA komt, nou ja, dat is natuurlijk slecht voor Nederland, maar op de lange termijn kan dat weleens heel góéd uitpakken. Nieuwe regeringsdeelname van de sociaaldemocraten betekent namelijk vrijwel zeker het einde van hun partij. Beter politiek nieuws is nauwelijks denkbaar.
Dus ja, Pechtold arrogantie is ongelooflijk dom geweest, maar resultaat ervan is dat links nóg zwakker staat. Bedankt hoor, Alexander, je hebt het weliswaar per ongeluk gedaan, maar al met al heb je het land toch nog een enorme dienst bewezen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten