Wiegel veegt de vloer aan met Pechtold: ‘Behandeling ChristenUnie was heel dom, een schandaal’

Alexander Pechtold heeft zijn hand overspeeld. En niet een beetje ook.

Hans Wiegel heeft het ondertussen he-le-maal gehad met Alexander Pechtold. Nou is Pechtold net zo opportunistisch als Wiegel zelf, maar er is wel één verschil: Wiegel begrijpt dat je de deur altijd op een kier moet houden. Pechtold blijkbaar niet. En voor zoveel dommigheid kan Wiegel geen begrip opbrengen.

De manier waarop Alexander Pechtold van D66 om is gegaan met de ChristenUnie in de kabinetsonderhandelingen is een grof schandaal. Dat zegt VVD-coryfee Hans Wiegel op BNR.

‘Dat is niet heel handig geweest, heel dom en een schandaal’, oordeelt Wiegel over de ‘onbehoorlijke actie’ van Pechtold. ‘Meneer Pechtold maakt in dit land de dienst niet uit. Hij had niet de fractievoorzitter van de ChristenUnie over tafel moeten trekken. Hij had moeten zeggen: “Er zijn onderlinge verschillen tussen ons, laten we die bespreken met de aanvoerders van de VVD en het CDA erbij’, stelt Wiegel.

Dat klopt natuurlijk volledig, maar dat maakt het allemaal niet minder vermakelijk. Ja, tot een dag of twee geleden was ik ook boos op Pechtold — wie denkt hij dat hij is, met zijn arrogante houding — maar eigenlijk is het natuurlijk vooral grappig. Door Pechtold is er nu namelijk nog maar één optie voor een meerderheidskabinet: samenwerking met de PvdA. Als dat niet doorgaat komt er een minderheidskabinet óf komen er nieuwe verkiezingen. Beide opties zijn beter dan een kabinet met een echte linkse partij.

En als er wél een kabinet met de PvdA komt, nou ja, dat is natuurlijk slecht voor Nederland, maar op de lange termijn kan dat weleens heel góéd uitpakken. Nieuwe regeringsdeelname van de sociaaldemocraten betekent namelijk vrijwel zeker het einde van hun partij. Beter politiek nieuws is nauwelijks denkbaar.

Dus ja, Pechtold arrogantie is ongelooflijk dom geweest, maar resultaat ervan is dat links nóg zwakker staat. Bedankt hoor, Alexander, je hebt het weliswaar per ongeluk gedaan, maar al met al heb je het land toch nog een enorme dienst bewezen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Peter Selie

  Wiegel veegt de vloer aan met Pechtold: ‘Behandeling ChristenUnie was heel dom, een schandaal’ Tja over de VVD schandalen heeft Wiegel het niet, altijd naar anderen wijzen is het giftige credo van dit veenlijk wat uit een of andere Drentse sloot getrokken is en slecht opgedroogd is.

 2. Sniper666

  Wat doet die kwijlende VVD bejaarde Wiegel telkens? Laat hem alsjeblieft zijn mond eens houden, ben die man zoooo zat.

 3. Guus Geluk

  Wiegel heeft volkomen gelijk.

  1. Verlazques

   Weet u dat zeker??

   1. Guus Geluk

    Ja.

 4. Standaardbinnen

  Men kan kritiek hebben op de snelheid waarmee D66 samenwerking met de CU afblies maar inhoudelijk kan ik de opstelling wel heel goed begrijpen. Samenwerking met de CU is voor D66 om drie reden zeer problematisch: men is het volledig oneens op levensbeschouweljke onderwerpen, de coalitie krijgt een zeer krappe meerderheid en het positioneert D66 op de linkervleugel van de coalitie, een positie die ze absoluut niet wil.

  Pechtold stuurde en aan op een coalitie met GL en als dat niet mogelijk is met de PvdA. Ik vind dat vanuit hun optiek te billijken.

  1. HW

   Ik zou het motorblok slopen, want met Pechtold kom je nergens.
   De arrogante kwal meent blijkbaar, dat alleen hij de dienst uitmaakt en dat andere mogelijkheden er niet zijn. Zet hem gerust op een zijspoor.
   Er blijven dan nog steeds voldoende mogelijkheden over, als de wil er maar is.

 5. Peter Selie

  Weet je meneer Wiegel wat schandalen precies zijn? Nou dit bijv.

  Ziek geweld door lichtgetinte mannen met klauwhamer en wielmoersleutel bij overval

  Bivakmuts, sjaal en capuchon gaan los op medewerker Kip2Go in Veenendaal

  https://www.facebook.com/tpooknl/videos/473483486333890/

 6. Ngatimoto

  Tja, wat moet je dan zeggen over de arrogante houding van de VVD betreffende de PVV?
  Rutte en Zijlstra doen net of ze met een stel melaatsen te maken hebben.
  Dit terwijl je bij het een hand geven van een VVD politicus beslist moet kijken of je al je vingers nog hebt.

 7. Duckday

  En wat te denken van de VVD hoogmoed waanzin en belust op macht niks landsbelang eigen partij belang En maar likken bij de EU

 8. Verlazques

  Wiegel heeft heel geen recht van spreken, in zijn tijd loog hij alles bij mekaar, heeft ie later toegegeven en als minister van binnenlandse zaken heeft ie de overzeese gebiedsdelen aan een ander ministerie overgedragen , want daar was meneer te dom voor.

  1. Adriaan

   Noem mij één eerlijke politicus. Ze zijn allemaal, maar dan ook allemaal hetzelfde.

 9. Nasrani

  Verstandige man met goed politiek inzicht.

  1. Verlazques

   Een goed politiek inzicht heeft hem aan de mooie baantjes en commissariaten geholpen, maar het was een ramp voor Nederland.

 10. Peter Selie

  En die misselijk stropdas van hem op het plaatje daar gaat men direct van over de nek.

 11. Anna

  D66er Pechtold is laf, vals en vunzig. Christendom als duivels wegzetten is voor hem geen enkel probleem maar zaken benoemen over de kwade en slechte zaken binnen de islam is hij te laf. Wiegel zou Mark Rutte eens moeten aanpakken want hij is van mening dat hij een democratische partij als de PVV kan uitsluiten van deelname. Meneer Rutte is van mening dat hij in dit land de dienst kan uitmaken. Daar moet Wiegel het eens over hebben. Rutte volgt precies wat een klein groepje EU elite eisen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.