Wilders reageert op alliantie FVD en Leefbaar: "Het zal niet helpen, de PVV gaat Rotterdam veroveren!"

Geen categoriejun 14 2017, 9:00
Het feest kan beginnen, Geert Wilders is binnen.
Het lijkt erop dat Geert Wilders bepaald niet onder de indruk is van de alliantie tussen Forum voor Democratie en Leefbaar Rotterdam. Op Twitter haalt hij fel uit naar Leefbaar-baas Joost Eerdmans en voegt hij eraan toe dat dit nieuwe bondgenootschap de PVV niet van een klinkende verkiezingsoverwinning zal weerhouden volgend jaar:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/874866076877819904
Het jammere aan deze reactie is dat Wilders in de propaganda van De Telegraaf trapt. Die krant brengt de alliantie als een "verbond tegen Wilders," maar Baudet en Eerdmans zeggen daar iets heel anders over in de volledig uitgeschreven versie van het interview met de twee heren:

Meneer Eerdmans, u heeft als Kamerlid goed samengewerkt met Geert Wilders, wilde met hem een partij oprichten. U had een niet-aanvalsverdrag met de PVV totdat Wilders besloot in Rotterdam mee te doen. Is dit de wraak voor het verraad van Wilders?

Eerdmans: „Absoluut niet. Ik heb altijd goed samengewerkt met Geert, zie hem als bondgenoot. Ik geloof niet in versnippering op rechts, ik geloof in samenwerking."...

Meneer Baudet, zonder de aanval van de PVV op Leefbaar Rotterdam zou meneer Eerdmans nooit bij u zijn uitgekomen. Voelt u zich niet een beetje een afgelikte boterham?

Baudet: „Ik denk dat dit helemaal niet waar is wat u zegt. Ik denk dat het alliantiemodel heel erg aantrekkelijk is, ook voor andere partijen.”

Dus de PVV mag zich ook aansluiten?

Baudet: „Ik heb geen problemen met de PVV, maar die partij schiet door op een aantal onderwerpen, waardoor ze zichzelf uit de markt prijst. Maar als Geert morgen belt, dan willen we best eens praten.”

Ik begrijp dat de neprechtse Telegraaf dit soort partijen graag tegen elkaar op wil zetten, maar waarom trapt Wilders daar in? Als iemand zou moeten begrijpen hoe het mediakartel opereert is hij het. Maar nee, in plaats van er doorheen te prikken en De Telegraaf aan te pakken omdat ze proberen te stoken gaat Wilders los op Eerdmans.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/874873263134044161
Geert, laat je niet voor het karretje spannen van de media! Of ben je vergeten hoe De Telegraaf er tijdens de campagne alles aan deed om de PVV te ondermijnen en de VVD te promoten? Dit is Mark Rutte's persoonlijke huisblaadje. Je laat je toch niet voor hun spelletjes lenen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten