Wilders reageert op alliantie FVD en Leefbaar: “Het zal niet helpen, de PVV gaat Rotterdam veroveren!”

Het feest kan beginnen, Geert Wilders is binnen.

Het lijkt erop dat Geert Wilders bepaald niet onder de indruk is van de alliantie tussen Forum voor Democratie en Leefbaar Rotterdam. Op Twitter haalt hij fel uit naar Leefbaar-baas Joost Eerdmans en voegt hij eraan toe dat dit nieuwe bondgenootschap de PVV niet van een klinkende verkiezingsoverwinning zal weerhouden volgend jaar:

Het jammere aan deze reactie is  dat Wilders in de propaganda van De Telegraaf trapt. Die krant brengt de alliantie als een “verbond tegen Wilders,” maar Baudet en Eerdmans zeggen daar iets heel anders over in de volledig uitgeschreven versie van het interview met de twee heren:

Meneer Eerdmans, u heeft als Kamerlid goed samengewerkt met Geert Wilders, wilde met hem een partij oprichten. U had een niet-aanvalsverdrag met de PVV totdat Wilders besloot in Rotterdam mee te doen. Is dit de wraak voor het verraad van Wilders?

Eerdmans: „Absoluut niet. Ik heb altijd goed samengewerkt met Geert, zie hem als bondgenoot. Ik geloof niet in versnippering op rechts, ik geloof in samenwerking.”…

Meneer Baudet, zonder de aanval van de PVV op Leefbaar Rotterdam zou meneer Eerdmans nooit bij u zijn uitgekomen. Voelt u zich niet een beetje een afgelikte boterham?

Baudet: „Ik denk dat dit helemaal niet waar is wat u zegt. Ik denk dat het alliantiemodel heel erg aantrekkelijk is, ook voor andere partijen.”

Dus de PVV mag zich ook aansluiten?

Baudet: „Ik heb geen problemen met de PVV, maar die partij schiet door op een aantal onderwerpen, waardoor ze zichzelf uit de markt prijst. Maar als Geert morgen belt, dan willen we best eens praten.”

Ik begrijp dat de neprechtse Telegraaf dit soort partijen graag tegen elkaar op wil zetten, maar waarom trapt Wilders daar in? Als iemand zou moeten begrijpen hoe het mediakartel opereert is hij het. Maar nee, in plaats van er doorheen te prikken en De Telegraaf aan te pakken omdat ze proberen te stoken gaat Wilders los op Eerdmans.

Geert, laat je niet voor het karretje spannen van de media! Of ben je vergeten hoe De Telegraaf er tijdens de campagne alles aan deed om de PVV te ondermijnen en de VVD te promoten? Dit is Mark Rutte’s persoonlijke huisblaadje. Je laat je toch niet voor hun spelletjes lenen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. DutchDropveter

  Baudet: „Ik heb geen problemen met de PVV, maar die partij schiet door op een aantal onderwerpen, waardoor ze zichzelf uit de markt prijst. Maar als Geert morgen belt, dan willen we best eens praten.”

  Sorry Thierry dit is een typisch VVD antwoord om mee te draaien in het partijen kartel en dat maakt jou dus… iets wat je niet wilt zijn…. dom dom dom

  Iedereen achter Geert blijven staan aub…!

 2. Guus Geluk

  Ik begrijp de reactie van de Telegraaf en Geert wel. Thiery Baudet stapt, achter de rug van de PVV, naar de politieke aartsvijand van Wilders. In het interview met de Telegraaf, laat hij min of meer doorschemeren niet op een samenwerking met de Vrijheidspartij te zitten wachten (“hij schiet door”). Het beeld rijst van een Eerdmans en Thiery, die de krachten bundelen, om gezamelijk een sterk rechts blok te vormen.

  Ik schatte al in dat Baudet/Eerdmans enerzijds, en Wilders anderzijds, op ramkoers gaan.

  1. Ni28

   Leefbaar R is geen aartsvijand maar hoogstens concurrent die het lot van Wilders niet wilt volgen en voorzichtiger is.

   1. Guus Geluk

    Je hebt gelijk, het is de grootste concurrent.

    1. Roughwood

     Tja Guus, de wens is duidelijk de vader van de gedachte. In de nabije toekomst zullen er op rechts meer krachten worden gebundeld, een goede ontwikkeling.

     1. Guus Geluk

      Het lijkt er verdacht veel op dat de rechtse partijen elkaar hier in de wielen willen rijden.

 3. Marija

  Het zijn toch drie intelligente mannen.
  Laat het verstand zegevieren.
  Ik hoop van harte dat men samen door een deur kan en stads- en landsbelangen dus altijd voorop blijven staan.
  Het verslag in Telegraaf zie ik niet direct als een oorlogsverklaring.

  1. corfo

   @ Marija.
   Inderdaad, drie intelligente mannen, hetgeen van Rutte, Pechtold, Feras (Klaver) en Buma bepaald niet gezegd kan worden.
   Óók een artikel in de Telegraaf kan mij niet op andere gedachten brengen.

 4. IJscoman

  Strategisch lijkt me de keuze van Baudet onverstandig en een gevalletje van teveel hooi op de vork. De partij is pril en behoeft verdere fundatie en uitbouw (jongeren organisatie, kaderleden, wetenschappelijk bureau) alvorens overal op te duiken en aan alles deel te nemen. Wilders acht zijn partij daar nu pas aan toe en dat is een stuk steviger.

  1. Skippybal1

   Niet dat de PVV veel haast maakt om die zaken voor elkaar te krijgen.
   Na Wilders is er geen PVV meer.

 5. Ni28

  Waarmee de Telegraaf een bijna NRC geworden is. Nog even en het is een feit dat Nederland geen rechtse krant meer heeft.

 6. Jetske

  Michael

  Je vergeet er iets bij te vermelden over Eerdmans wat betreft “Versnippering”
  op rechts. Eerdmans begrijpt niet helemaal waarom Wilders in Rotterdam mee wil doen, ‘Ik zou zeggen: kies een andere stad waar veel meer te doen is.’
  Dan is het toch gewoon angst en rancune van Eerdmans en geen leugen in de telegraaf. (lees Elsevier)
  Geert doet niet in Rotterdam mee om Eerdmans te pesten, maar omdat hij daar zoveel stemmers heeft, dan is het toch logisch?
  Het zal Eerdmans nog opbreken om met Baudet is zee te gaan, die heeft Eerdmans
  alleen aangeklampt voor eigen gewin, de mensen worden nog wel wakker!

 7. Nederlandse_Patriot

  Baudet en Eerdmans zien Wilders allebei als bondgenoot. Ik hoop niet dat Wilders hier een oorlog van maakt…

 8. Ritter

  “Die krant brengt de alliantie als een “verbond tegen Wilders,”

  Het is niet alleen de Telegraaf die het zo brengt maar ook de NOS; BNR; enzovoorts.

  Vanmorgen op de radio brachten alle nieuwszenders het ook zo.

  Kennelijk willen de media een ruzie uitlokken tussen de PVV en Leefbaar.

  1. Marija

   dan maar hopen dat deze drie er niet in stinken.

 9. Standaardbinnen

  Dit kleingeestige gepruttel in de rechtspopulistische modderpoel is gunstig voor de fatsoenlijke partijen.

 10. Peter Selie

  “Eerdmans: „Absoluut niet. Ik heb altijd goed samengewerkt met Geert, zie hem als bondgenoot. Ik geloof niet in versnippering op rechts, ik geloof in samenwerking.”…” Tja zo’n verhaaltje verteld M. Rutte u keer op keer maar dan met een andere inhoud. Gewoon het politieke steekspelletje, deze democratisch gekozen lieden stellen zich altijd op een bepaald ogenblik boven elkaar en niet naast elkaar.

 11. poldi

  Hoe voorspelbaar al die Pavlov-reacties van onze Wilders-hater Guus Geluk zodra Geert Wilders maar in het geding is.
  Zijn reacties zijn niet serieus te nemen want de haat druipt tussen zijn reactieregels ervan af.

 12. Viertel

  Wilders zal met een heel aansprekende lijsttrekker voor PVV Rotterdam moeten komen. Anders is hij bij voorbaat kansloos tegen de charismatische en in Rotterdam zeer populaire Joost Eerdmans.

  Ik gok erop dat hij een van de zittende Kamerleden daarvoor aanwijst. Harm Beertema is dan grote kanshebber om de kar van PVV Rotterdam te gaan trekken.

  1. Skippybal1

   Wie?

   1. Standaardbinnen

    Misschien moeten ze Jan Roos vragen. Die zit zonder werk en laat zich voor elk rechtspopulistisch karretje spannen.

 13. Robert Leiden

  Baudet ziet het goed dat de PVV doorslaat op sommige onderwerpen.
  Dat over-de-top-gemekker levert nergens wat degelijks op, zie VS, Frankrijk en Duitsland. Overal valt het tegen met dat extreme populisme.
  Daarmee heeft Baudet gelijk een gat in de rechtse markt benoemd.
  Rechtser dan de VVD, maar zonder dat relisausje van de SGP, zonder dat onrealistische gekrijs van Wilders. Dan kan heel goed veel zetels opleveren.

  1. Standaardbinnen

   Het rechtspopulisme is in Europa op z’n retour. In Engeland ligt UTIP in duigen, in Duitsland ligt AFD op z’n gat, in Belgie is er van VB weinig meer over, in Nederland speelt de PVV geen enkele rol van betekenis meer, de vijfsterrenbeweging van Beppe grillo in Italië kreeg recent hevig klop en in Frankrijk gaat het met FN bepaald niet best.

   Mijn voorspelling is dat ook gematigd recchts het de komende tijd lastiger gaat krijgen: het rechtse neo-liberale beleid heeft de inkomens- en vermogensverschillen ernstig vergroot en met name de jongeren in de kou gezet. Die kiezen nu voor linkse partijen.

  2. Marija

   Ik heb Wilders nog nooit horen krijsen.
   Nog sterker hij is een begenadigd redenaar.

 14. Ben Zine

  Het lijkt er inderdaad op dat Wilders in de “verdeel en heers” truc van VVD spreekbuis de Telegraaf is getrapt. Nou ja, niets menselijks is Geert vreemd, ook hij slaat de plank wel eens mis. PVV, FvD en LR zouden een prima combinatie op rechts kunnen vormen. De Telegraaf is hier wel overduidelijk de intrigant aan het spelen en partijen tegen elkaar aan het uitspelen. Fout krantje.

 15. Two Ravens Black Kettle

  Ik begrijp ook niet waarom de PVV meedoet in Rotterdam.
  Dom, weer versnippering.
  Rotterdam staat op de prioriteiten lijst op plaats nummer 250.
  Mag Leefbaar er wat steviger in ?
  Ja, er mag wel een onsje of twee bovenop.
  Maar ik beschouw Leefbaar (en inmiddels Baudet) als een bondgenoot, geen vijand.
  Er zijn zoveel andere steden die een stevige dosis PVV kan gebruiken.

  Ook dat onderlinge gekijf moet afgelopen zijn.
  Kijf met het doofpot/liegtuig dat zich in ons land op beschamende journalist durft te noemen
  Kijf met het politiek establishment
  Kijf met de Gutmensch die Europa wil veranderen in de middeleeuwen.
  Maar stop met dit zinloos en ijl gesnater in ‘eigen’ gelederen.

  We denderen richting de afgrond, honderden doden vallen door aanslagen, nog meer verminkten. De intolerantie overwint en de Vrijheid van meningsuiting en andere waarden van de Verlichting staan gigantisch onder druk

  Daar moeten we ons op richten.
  Niet op elkaar.
  Ik ben dat gekrakeel kotsbeu !

  1. Kodi

   Met je eens dat er in Rotterdam met LR genoeg PVV-equivalent is en dat er met de kandidatuur van de PVV geen extra power op het nieuw realisme wordt gegeven, maar versnippering dreigt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.