Bizar: Britten laten zielige oud-jihadist even vrolijk terreur ophemelen in theatertournee

‘Ik was me eigenlijk helemaal niet zo bewust van wat ik deed’, aldus de arme kansenparel.

Wat laten mensen zich tegenwoordig toch gemakkelijk voor de gek houden. Eens een knettergekke jihadist, altijd een knettergekke jihadist, maar sommigen (linkse…) mensen willen zichzelf gewoon in een alternatieve realiteit houden ofzo. Dat krijg je in ieder geval als je ‘oud’-jihadisten als Ahmad Tobasi op het toneel zet. Deze fijne jongen zat tot een paar jaar geleden bij een ‘Palestijnse, jihadistische organisatie’, wat dus vrijwel zeker Hamas betekent. Je weet wel: die terreurgroep die niet zal opgeven totdat het Israël, en alle joden ter wereld, de zee in heeft gedreven. Heel erg vredelievende kerels dus zeg maar.

Ahmad deed daar destijds allerlei dingen die het daglicht niet konden verdragen, maar naar eigen zeggen zag hij opeens in dat wat hij deed eigenlijk heel gek was. Dat hadden we hem eeuwen geleden ook wel kunnen vertellen, maar fijn dat hij er toch nog is achtergekomen. Nouja, als je hem mag geloven tenminste. Hij is nu – ongetwijfeld op kosten van de Britse belastingbetaler – op tournee door het Verenigd Koninkrijk waarbij hij iedereen die het wil zien in een theaterstukje toont hoe zwaar zijn tijd bij de terreurorganisatie was. Aaaaach, wat zielig!

Oké, gelooft ook maar iemand dat deze man echt tot inkeer is gekomen? Prima, ik wil best accepteren dat hij zijn dag niet meer doorbrengt met het plannen van bomaanslagen op Israëlische bussen, maar dat hij zijn methoden aangepast heeft, wil niet zeggen dat hij de idealen van de terreurgroepen daar niet meer steunt. Dat is ook wel te zien aan de vrienden die hij er tegenwoordig op nahoudt: Ahmad is lid van het Freedom Theatre, een theater “in occupied Palestine” dat op haar eigen manier Israël probeert te reduceren tot een miezerig strookje land:

We are joining, by all means, the struggle for liberation of the Palestinian people, which is our liberation struggle. . . . We’re not healers. We’re not good Christians. We are freedom fighters.

Nou, dan is dat in ieder geval duidelijk! De term “freedom fighters” zegt in deze context al genoeg. Dat ze daarbij een podium in plaats van een bomgordel gebruiken in hun ‘strijd’ maakt geen barst uit: het blijft een antisemitisch zooitje dat het bestaansrecht van Israël nooit, maar dan ook nooit zal accepteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. van Urk

    Vergeet niet hoe moeilijk en lastig het in de opvoedingskampen was om kinderen van NSB ouders die later vanaf de basisschool opgeleid waren op de Reichsschulle uit te leggen dat het nazisme totaal iets verkeerds was. En dat geldt ook voor Palestijnen die van kinds af aan met haat tegen Israel en de Joden zijn opgevoed.

  2. nogmaals

    Die figuur zal binnenkort ook wel in een theater in Nederland een dikbetaald optreden aangeboden krijgen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.