Boem! Afshin Ellian vertelt de waarheid: ‘Palestijns terrorisme werkt niet in Israël, maar wel in het Westen’

Dat is de grote tragedie van de onrust.

In zijn meest recente column voor Elsevier legt Afshin Ellian — één van de scherpste waarnemers van Nederland — de vinger op de zere plek wat de effectiviteit van Palestijns terrorisme betreft: het werkt totaal niet in Israël, maar wel in het Westen en in de zogenaamde ‘Islamitische wereld.’*

De VN-Veiligheidsraad kwam bijeen vanwege de incidenten op de Tempelberg. Terwijl dezelfde Veiligheidsraad niet in staat is om over Syrië te vergaderen. En daar gebeurt echt wat! De slag om Jeruzalem is een slag om geld en aandacht in de media. Tevens is de slag om Jeruzalem een slag om de gunst van antisemieten in en buiten het Westen.

Dat de kritiek op Israël vooral voortkomt uit antisemitisme kan een blinde nog zien. Kijk maar naar de ‘veiligheidsmaatregelen’ waar tegen de Palestijnen ageren. Ze zeggen dat het onacceptabel is dat er detectiepoortjes staan en camera’s hangen op de Tempelberg, maar er staan ook letterlijk duizenden camera’s in Mekka en Medina de twee belangrijkste heilige steden voor moslims. Daar hebben diezelfde Palestijnse ‘vrijheidsstrijders’ (kuch) totaal géén moeite mee. Gek he?

Daar komt bij dat de Westerse media elke aanslag die in Jeruzalem gepleegd wordt een ‘terroristische aanval’ zouden noemen als die had plaatsgevonden in Europa of Amerika. Maar als zo’n aanslag — op twee Israëlische politieagenten op 14 juli — plaatsvindt in Israël dan hebben ze het alleen maar over ‘onrust.’ En ze zeggen er niet eens iets over dat een jonge Palestijnse jihadist onlangs een huis op de Westelijke Jordaanoever binnensloop en vervolgens drie Israëlische burgers doodstak. Op sociale media maakte hij kort tevoren glashelder wat hem tot zijn daad dreef (“Ik ga erheen en ik weet dat ik niet meer terugkom. Ik zal naar de hemel gaan. Hoe zoet is de dood in het belang van God, zijn profeet en de Al-Aqsa moskee”), maar als je Westerse kranten openslaat zou je zweren dat hij een woedeaanvalletje had gehad en vervolgens, geheel per ongeluk natuurlijk, met mes en al op drie Israëlis was gevallen. Oeps! Foutje, bedankt!

Het is een trieste waarneming, maar antisemitisme is niet alleen terug van weggeweest; het is zelfs leidend in de berichtgeving over ‘het conflict’ tussen Israël en de Palestijnen.

* Ik schrijf ‘zogenaamde’ omdat we Europa en Amerika ook niet de ‘christelijke wereld’ noemen en ook nooit zo genoemd hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Seneca

  men is tegen de detectie poortjes bij de Tempelberg want als de moslim zijn machinegeweer of machete niet mag neemenen, dan hieft hij ook niet te bidden.

  1. HaZ

   De oogst van een dagje “biddende” moslims op de Tempelberg……
   https://likud.nl/wp-content/uploads-plikud01/2017/07/Wapens-Tempelberg-2.png

 2. van Urk

  Het westen zal het nooit leren of begrijpen ook al plegen de Palestijnen hun aanslagen zelfs buiten Israel. Hoeveel westerse vliegtuigen werden door de PLO gekaapt waar ook slachtoffers bij gevallen zijn? En zijn we Munchen alweer vergeten? Of de ontvoering en de moord op een Amerikaanse ambassadeur en een Belgische diplomaat in Khartoem in opdracht van Arafat himself?

 3. Theo345

  Het is een verademing om te lezen dat alles wat zich achter de term antiZionisme verschuilt, gewoon het aloude antisemitisme is.

  1. Derksen1

   Nee hoor, kritiek op de politiek van Israel, die evident in strijd is met het volkenrecht, heeft geen fuck met antisemitisme te maken.
   Mensen die die onzin verkopen staan achter die misdadige politiek. Laten ze daar dan ronduit voor uitkomen in plaats van dit soort onzin uit te kramen.

   1. Ritter

    Derksen1

    Anti-zionisme is het nieuwe antisemitisme. Israël demoniseren, Israël boycotten, het Joodse karakter van Israël ontkennen, Israël uit de wereldgemeenschap stoten of zelfs willen vernietigen, enzovoorts.

    Veertien leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict die de vrede blokkeren
    https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

    1. van Urk

     Ritter@ Want van figuren als de heer of mevrouw Derksen zul je daarom ook geen schande over horen van de Palestijnse volkenrechtschenders. Als er wat ernstigs plaatsvind, zoals de moord op een Joods familie kortgeleden, dan geven zij niet thuis of beginnen ze weer met hetzelfde ritueel hun antisemitisme weg te moffelen met Links politiek gebabbel over volkerenrecht en bezetting bla, bla.

     1. Derksen1

      Ik verwerp het terrorisme door Hamaz c.s. maar heb wel de ruimdenkendheid dat te plaatsen in de context van een misdadige politiek van Israel dat het Palestijnse volk onderdrukt en het land van dat volk rooft, ondanks vele uitspraken van de VN die wijzen op de permanente schendingen van het volkenrecht.

      Mensen die deze feitelijke en terechte kritiek leugenachtig labelen als antisemitisme zijn niet te goeder trouw.

    2. buitenbeentje

     Waarom reageer je op de onzin van die trol? Ik vind het ongepast reacties te geven op mensen die geestelijk gemankeerd zijn. Straks moet hij weer aan de medicijnen van zijn psychiater.

     1. corfo

      @ buitenbeentje.
      ++++++ !!!
      Die figuur is totaal van ’t padje; mogelijk een gevolg van de bijwerking van zijn medicijnen van de psychiater. Reageren op zoveel domheid is trouwens zinloos. De linkse meute bestaat alléén maar uit dat soort nietsnutten.

   2. Nasrani

    Malloot. Verdiep je eens in de geschiedenis en het terrorisme van de arabieren. Palestijnen zijn een zelf verzonnen volk en zo gestoord dat een toekomst voor hen niet is weggelegd. Iedereen ziet het maar sommigen willen het liever niet zien.

   3. sonar

    Derksen 1
    Wanneer hou jij je aan de laatste regels van jou reactie,echt weer een reactie van een hersenloze idioot.

   4. Ecoshaarlem

    Jij bent er een die zijn leven lang, ziedend blind is en horend doof maar dat zijn meestal alle linkse personen en moslim knuffelaars!

  2. toetssteen

   Theo345
   Yep, en daarom tracht men nu de moslim de nieuwe jood te maken. Niet dat het klopt, maar who cares bij de internationaal socialisten?

 4. Ritter

  Moslims plegen deze zelfmoordaanslagen (niet alleen in Israël maar in de hele wereld) vanuit islamitische motivatie; martelaarschap is het hoogste ideaal in de islamitische wereld.

  Dat word niet begrepen in het Westen; of men weigert het te begrijpen.
  ——————————–

  De gematigde islam bestaat niet

  “Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei.

  Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

  Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd. ”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 5. Ritter

  Ik heb het vaak gezegd: de meeste moslims integreren niet. En zeker niet als hun aantal stijgt. Dat is wat de geschiedenis ons leert.

  Moslims bouwen een parallelle (islamitische) wereld waarin ze dus op de islamitische manier leven. Dat zie je nu gebeuren in Europa.

  Moslims nemen hun islam mee naar Europa (of naar de VS enzovoorts) en hun bij behorend gedrag en houden daaraan vast. Complete wijken in de grote steden zie je dan ook veranderen in islamitische enclaves. En in de toekomst zullen complete steden veranderen in islamitisch gebied.
  —————

  Orbán : ‘Integratie moslims is in geen enkel land gelukt’

  “Niet West-Europa, maar de Midden- en Oost-Europese landen zijn de toekomst van Europa. In ‘rijke en zwakke’ landen als Duitsland en Nederland dreigen ze aan ‘culturele zelfmoord’ ten onder te gaan.

  De Hongaarse premier Viktor Orbán zegt in een interview met het Duitse blad Die Welt dat Europa het continent is voor Europeanen.”

  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/07/orban-integratie-moslims-is-in-geen-enkel-land-gelukt-525824/

  1. sjun

   Laat ons eens kijken wie al die geluks- en geldzoekers naar Europa brengt. Aangezien de mainstream media de mensen niet, onvolledig of gewoon politiek geagendeerd informeert, moet de informatie maar langs andere wegen verspreid worden

   https://www.youtube.com/watch?v=wKIiwr3-ua0

  2. Kodi

   Hoe meer kritische massa Islam, hoe meer ellende.

   De Islam als veroveringsideologie
   http://antivenin.blogspot.nl/2008/03/de-islam-als-veroveringsideologie.html

 6. Likoednl

  Zie de vele oproepen tot uitroeiing van de Joden van de Tempelberg (islamitische ‘heilige’ plaats) bij dit artikel:
  https://likud.nl/2017/07/heiligheid-tempelberg-in-het-geding/

 7. poldi

  Elsevier
  ——–
  Wat een wijze woorden van Victor Orbán: Het is [niet] voor niets dat Hongarije zich zo verzet tegen de binnenkomst van (islamitische) migranten. Ze integreren simpelweg niet: ‘Is er ook maar een land waar dat wel is gelukt?’ Het zwakke, welvarende West-Europa dreigt aan ‘culturele zelfmoord’ ten onder te gaan, denkt hij.’
  Ik wou dat ik in Hongarije leefde.

  Deze woorden zullen langs de rug van Mark Rutte afglijden, geobsedeerd als hij is door Merkel en Juncker.

  Laten we hopen dat de Hongaren beseffen wat voor premier ze hebben.

  De Nederlanders beseffen nog te weinig wat voor ‘premier’ (not) wij hebben.Ik vrees het ergste voor onze toekomst.

  1. corfo

   @ poldi.
   Victor Orbán, een man waar je als bevolking trots op moet zijn. Is tenminste een man van z’n woord, hetgeen van ónze “politici” niet gezegd kan worden.
   Orbán ziet toch wat er in landen met veel “vluchtelingen-opvang” gebeurt/is gebeurd ? Hij wil dat zijn bevolking besparen en daarin heeft hij groot gelijk, hij zit daar n.l. voor de Hongaren en NIET voor Korsakov Juncker, Draghi, Merkel, Timmermans, Tusk en meer van dat soort dictators. (WIJ hebben n.l. nóóit op hen kunnen stemmen, vandaar : dictators)

 8. Ecoshaarlem

  De waarheid mag van de linkse aanhangers, tevens moslim knuffelaars nooit verteld worden, ook niet als deze wordt weer gegeven door een professor die boven alle partijen staat, maar een juist en eerlijke waarheid weergeeft.

 9. Kodi

  Gewoon een slotje op die haathut. Zo moeilijk hoeft dat toch niet te zijn?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.