Dode Pool gevonden in vakantiehuisje in Hoge Hexel na mogelijke steekpartij, andere Pool aangehouden

In het Villapark Lageveld in Hoge Hexel, bij Wierden in Overijssel, is aan het eind van de middag een dode aangetroffen. Dat meldt Dagblad Tubantia.

Rond 17:00 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij op het park. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze in het huisje het stoffelijk overschot van een persoon aan. De politie wil niet zeggen of het slachtoffer daadwerkelijk is omgekomen door een steekpartij. Ook wil de politie niet zeggen of het een man of een vrouw betreft.

Het park wordt al een tijd niet meer gebruikt als vakantiepark. In de huisjes die er staan worden arbeidsmigranten opgevangen. De meesten van hen komen uit Oost-Europa.

 

Update 20:40

Vermoedelijk is het slachtoffer een Poolse arbeider. De politie maakte zojuist bekend dat in het vakantiehuisje ook een Poolse gastarbeider is aangetroffen. Hij is aangehouden omdat hij vermoedelijk betrokken is bij de dood van de man.

Op het park, eigendom van Marquette Vastgoed, wonen zo’n 150 Poolse arbeiders. Marquette Detachering is een dochteronderneming van dit bedrijf. De Polen op het park werken bij verschillende bedrijven in de regio Twente. De politie heeft bewakingsbeelden van het park opgevraagd volgens de parkbeheerder.

Bewoners van het park geven aan dat incidenten regelmatig voorkomen op het park.

Update 21:08

Volgens Jos Westerveld, Teamchef Basisteam Politie Twente Noord, is de verdachte inderdaad een Poolse man. De verdachte Pool is overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De taal bemoeilijkt het verdachtenverhoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ni28

  Voor diegenen die roepen, ik zou in Polen willen wonen, zou dit als waarschuwing kunnen dienen. Zij hebben hun levenswijze van thuis meegenomen.

 2. George van de linden

  Zijn dit de onmisbare asperge-stekers waar die debiel Van’t Hek het over had ?:-)

 3. Babaji538

  De brandweer voert tegenwoordig controle uit.

  P. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.