Dubbele moraal van Mark Rutte: Dubbel paspoort tegengaan is uitgangspunt kabinet

Dubbele paspoorten zijn al jaren onderwerp van discussie. De Brexit deed deze discussie weer oplaaien.

Als we het over mensen met een dubbel paspoort hebben, denken we vaak aan allochtonen in Nederland die een paspoort van Marokko of Turkije hebben, naast hun Nederlandse paspoort. Dat is ook logisch, want daar hebben wij in Nederland het meest mee te maken.

Nu zijn er nog veel meer mensen met een Nederlands én een ander paspoort: geëmigreerde Nederlanders. In talloze landen wonen en werken Nederlanders. Soms voor lange tijd of zelfs definitief. Voor deze groep is onze regering streng. Dagblad Trouw citeert Rutte als hij de standpunten van het kabinet weergeeft:

“Het tegengaan van dubbele nationaliteit is voor dit kabinet nog steeds uitgangspunt”

De uitspraken van Rutte zijn een reactie op een petitie voor het behouden van het Nederlanderschap door Nederlanders in het buitenland. Die petitie werd door 22.000 mensen ondertekend.

Ik ben niet voor dubbele paspoorten. Niet voor allochtone Nederlanders met een Turks of Marokkaans paspoort maar ook niet voor Nederlanders die zich in het buitenland hebben gevestigd. Waarom toch die dubbele moraal? Tegen is tegen, voor is voor, zo simpel lijkt me dat. De reactie van Rutte is er een uit het vaatje waar wel meer onzin uit kwam: “Het tegengaan van dubbele nationaliteit is voor dit kabinet nog steeds uitgangspunt.” Je moet het twee keer lezen om te begrijpen wat hier staat. Want tegen de achtergrond van het kabinetsbeleid van de afgelopen periode komt deze tekst nogal ongeloofwaardig over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Ni28

  De volledige zin van Rutte eindigt met: Maar niet heus! Met zijn neus kan hij inmiddels niet meer in een lift.

  1. NoDoubt

   Pinokkio Rutte, van zijn uitspraak is niets te vinden in het vvd-programma 2017-2021. Tevens is hij niet van de stal van Bolkenstein, die de problemen van immigratie al heel lang benoemd. Ik zie hem niet het paspoort van Maxima afnemen, wat ook eerder door Buma CDA voor de verkiezingen werd geroepen totdat iemand zei of hij vond dat Maxima haar Argentijns paspoort moet inleveren. Rutte en EU zijn nog steeds boos op Brexit. De Britten werden en worden als criminelen afgeschilderd. EU bemoeide zich met Gibraltar. EU vergeet echter dat Groot Brittanie Europa heeft geholpen, waar was anders de EU. Pinokkio is een gevalletje Hillary(sch).

 2. corfo

  Deze minderwaardige figuur meet met twee maten.
  “Asielzoekers en vluchtelingen” krijgen een NL-paspoort zonder hun “oude” paspoort te hoeven inleveren, wil je als Nederlander een Engels paspoort aanvragen dan dien je het “oude” NL-paspoort in te leveren.
  Deze man is nog veel erger als ik al wist ! Oprutten, en wel z.s.m. !!!!

 3. Nederlandse_Patriot

  ”Het tegengaan van dubbele nationaliteit is voor dit kabinet nog steeds uitgangspunt.” Waarom geloof ik hier geen flikker van?

 4. Ikke en zo

  Ik ben er voor om Rutte zijn paspoort te versnipperen.

  1. Ikke en zo

   Hij heeft zelf een dubbele nationaliteit, Brussels van geboorte.

 5. EllyD19

  Zo af en toe kwaakt hij er weer iets uit wat hij zelf wel interessant vindt klinken. Zijn er nou echt nog mensen die deze man serieus nemen ?

 6. Dragonmaster969

  Mark Rutte een Siberisch paspoort verstrekken en dan zijn Nederlandse paspoort innemen…

 7. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Een ieder die Nederland binnenkomt, krijgt zonder markeren een Nederlands Paspoort, zònder dat de oorspronkelijke nationaliteit moet worden opgezegd.

  Maar voor echte Nederlanders in dit geval, geldt deze regel dus niet !!

  Dus elke asielzoeker krijgt een betere behandeling dan de Nederlanders in het VK . Dus Rutte discrimineert dus op een schandelijke manier de eigen bevolking.

  Welnu, Rutte heeft zich al zovele keren te schande gemaakt, dat het kennelijk niet meer uitmaakt, of er nog een smerige wanstaltige boodschap bij komt.

  Dus al zijn leugens en bedrog betreffende o.a. de 1000 euro voor iedereen, het weggelekte geld naar Griekenland, zijn verdraaiing van de uitslag van het Oekraine Referendum, het weren van de 2e grote partij in Nederland, er zijn ongetwijfeld nog tal van andere zaken, en nu dus ……….als klap op de vuurpijl, deze discriminatie van eigen Nederlanders.

  Zal nu eindelijk de VVD wakker worden en zal hij als leider worden afgezet, zeg maar eruit worden gegooid, anders zal Rutte de VVD ten gronde richten en wordt de VVD een direct aftreksel van Rutte als leugen- c.q. bedrog partij.

  Dus VVD….., zit er nog iets van pit in jullie bast dat de moeite waard is, zo niet dan maar op weg naar het crematorium van ex-voorzitter Keizer ??

 8. poldi

  Demissionair premier Rutte kondigt een strenge beleidsmaatregel aan. Deze geld uiteraard alleen voor echte Nederlanders. Turken en Marokkanen blijven tot de oneindigheid Turks of Marokkaans onderdaan. Dit om het uiteindelijke doel te realiseren: de islamisering van Nederland en de invoering van de Sharia.

  1. Hetzalwelweer

   Rutte doet idd z’n uiterste best om NL zwaar te verkloten…. dat er nog mensen zijn die op hem en het VVD kartel stemmen…zijn die mensen echt zo blind?

 9. Teloor

  Het tegengaan van dubbele paspoorten is in een wereld waarin nationale grenzen vervagen een achterhoedegevecht, tenzij de wereld terugvalt in de regressie van nationale staat en volksnationalisme. Dat laatste moge God verhoeden.

  1. Hetzalwelweer

   God erbij halen heeft ook geen zin hoor….Nederland bij een Nexit verliest ook iedereen z’n dubbele paspoort?

  2. IJscoman

   Trol Teloor schrijft trollenwoordjes en trollenzinnetjes en tracht daarmee realisten op andere gedachten te brengen. Een compleet zinloze actie want iedereen op dit forum kent de trol, doorziet hem en spuugt hem uit. Maar ja, de trollekop moet wel doorgaan: zijn vergoeding hangt immers af van de trollenwoordjes en trollenzinnetjes.

   1. Hetzalwelweer

    Ah ok ijscoman….je ziet soms door de trollen de grot niet meer hier.

  3. sjun

   Die grenzen vervagen zeker niet nu Brussel al jaren verzaakt de buitengrenzen te bewaken en gelukszoekers via NGO’s in groten getale binnenbrengt.
   https://youtu.be/G8LGX8o2fw8

 10. toetssteen

  Laten we het hebben over dubbele nationaliteit please. Menig zakenman/vrouw heeft een apart paspoort voor het aandoen van bepaalde landen. Vroeger Israël, maar daar legt men nu een velletje in uw paspoort met bijbehorend stempel. Gewoon opdat u dat velletje even in de lade kunt leggen als u naar een Arabisch land moet.
  Nationaliteit is wat anders. En het zou m.i. onmogelijk moeten worden om meerdere nationaliteiten te hebben. U bent ergens geboren, mooi, dan heeft u die nationaliteit. Klaar!

  1. Hetzalwelweer

   Niets klaar!!! In Nederland geboren, maar je ouders zijn Turks…wat ben jij dan? Onderbuik is Turks, door de gemeenschap d’r in geschopt. Niks normen en waarden alleen dat wat jij denkt dat Allah wil. Domme en achterlijke schapen zijn het. Ze zien een rode vlag met een witte vlek en stormen er als stieren op af….tja…Je kunt nu eenmaal niet onderhandelen met Erdogansjes….

   1. Hetzalwelweer

    Sorry Toetssteen…..Klaar….Oke?

 11. Ruud562

  Tja, het gaat hier om westers denkende mensen, niet om islamieten! En dan, tja, dan geldt er een héél ander regime! Zoals in vele, véle andere besluitvormingen!

  Ook is de besluitvorming in dit geval inherent aan de strafmaatregel die de EU voert tegen uittreders. Dus Rutte c.s. voert uit wat vanuit Brussel is bevolen!

 12. joost2

  Dus Rutte: je bent er wel voor om Turken en Marokkanen een Nederlands paspoort te geven, maar een brave Nederlander die in Engeland werkt en woont niet.
  Die wil je zijn/haar paspoort afnemen.

  Je hoeft alleen maar de bovenstaande 3 zinnen te lezen om te constateren wat voor dubbele moraal deze man er zelf op na houdt.

  Rutte een linkse VVD-er, laf en bang voor de islam.

  1. swetsnek

   Als het over zulke dingen gaat dan hoor je ons Guuske niet valt je dat op ??? haha

   1. corfo

    @ swetsnek.
    “Ons” Guuske ligt te janken onder de tafel in z’n hut; dit gaat hem allemaal boven de pet ! Laten liggen die figuur a.u.b.

 13. joost2

  II. Rutte krijgt in 2019 een topbaan in het Europees parlement.
  Daarvoor heeft hij jaren geslijmd met o.a. mutti Merkel ( die Duitsland naar de afgrond brengt met haar zelfvernietiging politiek) voorzitter Juncker nog net niet “getongzoend” heeft en als een hondje achter invloedrijke regeringsleiders aanloopt.

  Of dit vaak ten koste ging van het belang van Nederland interesseerde hem niks.
  Aan Rutte heb je helemaal niks.

  Één Europa zal er nooit komen.
  Uiteindelijk zal het de individuele landen te veel worden en gaat iedereen toch voor het eigen belang. engeland is het voorbeeld. Van mij mag Nederland ook uit
  Europa. Kost ons teveel belasting geld en men presteert in Brussel matig.
  Het voorbeeld ervan is er al:
  in deze vakantietijd merk je, dat je voor bijna elk land in Europa voor je auto , stickers, vignetten, tolbetalingen, kastjes etc. individueel per land moet kopen.
  De voorruit van je auto zit er vol mee geplakt.
  Lekker al die belasting inkomsten voor die landen.
  Nederland heeft – natuurlijk – niks. De Nederlandse overheid laat hun burgers liever daar betalen en buitenlanders in Nederland liever niks. Typisch Nederlands.
  Een Europa, laat me niet lachen.

  Nee, de Nederlandse regering heeft het zo geregeld, dat zij de Fransen en Spanjaarden per computer toegang hebben verleend tot ons kenteken registratie systeem , zodat Nederlanders die in Frankrijk/Spanje voor een verkeersovertreding tegen een boete oplopen bestraft kunnen worden.
  Dat levert Frankrijk/Spanje vele miljoenen euro’s aan boetes op, omdat jaarlijks bijna een miljoen Nederlanders wel door Frankrijk/Spanje rijden en voor lullige overtredingen rake boetes krijgen.
  In Nederland rijden er jaarlijks ongeveer 10 Franse auto’s en wellicht 2 Spaanse.
  Dus die verhouding is zoek. De Nederlandse overheid blinkt nog steeds uit in het voeren van een verraders administratie, zoals dit voor de 2e wereld oorlog helaas ook al bestond.
  We hebben niks geleerd.

  1. corfo

   @ joost2.
   Vooral uw laatste opmerking spreekt mij aan :
   “Nederlandse overheid voert nog steeds een verraders administratie”.
   Dit klopt volledig, de NL-overheid is zéér goed in ’t pleasen van buitenlandse overheden maar hun eigen burgers interesseert hen geen ene moer.
   Ook Oostenrijk heeft vrije toegang tot onze kentekenregistratie maar óók tot nog meer gevoelige info.
   De verhouding is niet zoek, die is er n.l. nóóit geweest.

 14. Kiekebuhu

  Dappere Dodo van de dappere kreetjes en meer bekend om zijn non-daden.

 15. corfo

  Dubbele moraal van Rutte ?
  Deze man heeft totaal géén moraal !!!!!!!!!!!

 16. sjun

  Even een wet erdoor jassen en klaar. Mensen mogen zelf kiezen welke van de nationaliteiten ze houden. Nog een voordeel: Vreemdelingen die zich hier niet gedragen kunnen zo als ongewenst vreemdeling de grens over gezet worden. Scheelt dàt even in de jarenlange cumulerende kosten.
  🙂

 17. Babaji538

  Ik stel voor, gewoon een inlegvelletje.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.