Nog geen duidelijkheid over vreselijk ongeval in Elst waarbij twee jongeren om het leven kwamen

Geen categoriejul 15 2017, 19:00
Afgelopen nacht vond een vreselijk tragisch ongeval plaats op station Elst. Twee jongens, 17 jaar, uit Elst en Herveld kwamen om het leven.
De jongens liepen in gezelschap van een groepje het perron op. De twee slachtoffers liepen op het spoor, toen de intercity van Arnhem naar Nijmegen naderde. Het kwam tot een dodelijke aanrijding. Van het ongeval waren meerdere mensen getuige. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. Het treinverkeer is inmiddels weer hervat.
De omstandigheden waaronder het ongeval gebeurde zijn nog niet duidelijk. Dat is goed te begrijpen. Wanneer je zoiets traumatisch van dichtbij meemaakt ben je niet in staat om een gesprek te voeren met wie dan ook. De politie hoopt zo snel mogelijk meer te weten te komen van de toedracht. Geruchten dat de twee voor een selfie het spoor op zouden zijn gegaan worden door de politie ontkend. ProRail gaf vandaag een reactie op het ongeval, via NOS:

"Dit is natuurlijk een drama voor alle betrokkenen", zegt een woordvoerder van ProRail. Hij reageert op het dodelijke ongeluk vannacht op het station in Elst. Twee jongens van 17 werden gegrepen door een trein toen ze over het spoor van het ene naar het andere perron liepen.

ProRail waarschuwt geregeld dat lopen op het spoor levensgevaarlijk is.

"Zo'n ernstig ongeluk is gelukkig redelijk zeldzaam", zegt de woordvoerder. "Maar we zien regelmatig dat mensen veel te veel risico nemen als ze een spoorwegovergang oversteken of als ze naast het spoor lopen."

Ik begrijp dat niet goed. Waarom moet ProRail een reactie geven op dit ongeval? Niet alles is te verklaren en zeker niet in dit stadium. ProRail verzorgt de 'hardware' van het spoorwegstelsel in Nederland. Op elk station kun je zó van het perron springen en de rails betreden. Dat weet iedereen. En nu moet uitgerekend ProRail een statement maken, over de rug van de slachtoffers waarvan nog niemand weet waarom ze precies op het spoor liepen. In normale omstandigheden begrijpt iedereen dat dit onverstandig is. Mag er een alsjeblieft iets langer tussen ongevallen en reacties van ProRail zitten? Het politieonderzoek is nog niet afgerond. Daar in ieder geval op wachten lijkt me verstandig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten