Dubbele moraal van Mark Rutte: Dubbel paspoort tegengaan is uitgangspunt kabinet

Geen categoriejul 15 2017, 18:00
Dubbele paspoorten zijn al jaren onderwerp van discussie. De Brexit deed deze discussie weer oplaaien.
Als we het over mensen met een dubbel paspoort hebben, denken we vaak aan allochtonen in Nederland die een paspoort van Marokko of Turkije hebben, naast hun Nederlandse paspoort. Dat is ook logisch, want daar hebben wij in Nederland het meest mee te maken.
Nu zijn er nog veel meer mensen met een Nederlands én een ander paspoort: geëmigreerde Nederlanders. In talloze landen wonen en werken Nederlanders. Soms voor lange tijd of zelfs definitief. Voor deze groep is onze regering streng. Dagblad Trouw citeert Rutte als hij de standpunten van het kabinet weergeeft:

“Het tegengaan van dubbele nationaliteit is voor dit kabinet nog steeds uitgangspunt”

De uitspraken van Rutte zijn een reactie op een petitie voor het behouden van het Nederlanderschap door Nederlanders in het buitenland. Die petitie werd door 22.000 mensen ondertekend.
Ik ben niet voor dubbele paspoorten. Niet voor allochtone Nederlanders met een Turks of Marokkaans paspoort maar ook niet voor Nederlanders die zich in het buitenland hebben gevestigd. Waarom toch die dubbele moraal? Tegen is tegen, voor is voor, zo simpel lijkt me dat. De reactie van Rutte is er een uit het vaatje waar wel meer onzin uit kwam: "Het tegengaan van dubbele nationaliteit is voor dit kabinet nog steeds uitgangspunt." Je moet het twee keer lezen om te begrijpen wat hier staat. Want tegen de achtergrond van het kabinetsbeleid van de afgelopen periode komt deze tekst nogal ongeloofwaardig over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten