Walgelijk! Op Marokkaans forum wordt terreuraanslag op agenten Israël bejubeld!

Walgelijk! Op Marokkaans forum wordt terreuraanslag op agenten Israël bejubeld!

Op het internetforum voor de Marokkaanse gemeenschap in Nederland is een bizar topic geplaatst.

Het topic draagt de lugubere titel: "Twee Israelische zionisten naar de hell geschoten door de mujahideen." Je zou hopen dat moderators dit direct zouden verwijderen. Maar dat is helaas niet het geval. Eerst moet er weer iemand twitteren:

Waarvoor dank trouwens, want anders hadden we het niet geweten. Hoe ziet een terreurverheerlijkend forumbericht er uit? Nou, zo dus:

[caption id="attachment_170748" align="alignnone" width="300"]Weg met dat islamitisch terreurgebroed. Bron: screenshot http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5571629 Weg met dat islamitisch terreurgebroed. Bron: screenshot http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5571629[/caption]

Eerst die tekst maar eens ontleden. We beginnen met het woord 'Mujahideen'. Dat betekent kort en bondig: jihadisten. Hier wordt gelijk duidelijk hoe het conflict in Israël beleefd wordt. Niet als een geografisch conflict in elk geval. Het gebruik van het woord 'Mujahideen' verraadt dat de topic-schrijver een diep-religieuze lading meegeeft aan het conflict in Israël.

Zionisten dan. Ook best bijzonder als je bedenkt dat de agenten die op brute wijze vermoord zijn door Palestijnse terroristen Arabische Israëliërs waren! De bedenker van dit walgelijke topic op het Marokkaanse integratieplatform is ook nog eens oerstom en niet geïnformeerd. De slachtoffers waren Druzen of Arabische Israëliërs, dat zijn geen Zionisten maar vreedzame Arabische burgers van Israël. Zoals er zoveel zijn, overigens, maar daar zal de geweldsverheerlijker op het Marokko-forum wel niet van willen weten.

Ik zeg: weg er mee. Dat forum, het tuig wat er op zit en de hele kraam aan gedogers er bij. Dit kán toch niet in Nederland?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties