Het AD moet Hans Nijenhuis ontslaan — en al andere redactiegekkies ook

Als de affaire Hanina Ajarai iets bewijst, dan is het dat de hoofdredactie van het AD aan de kant gezet moet worden.

Vandaag heeft Jan Dijkgraaf — in het verleden onder meer de grote redactionele baas bij HP de Tijd — een stuk gepubliceerd op zijn website waarin hij Hans Nijenhuis de maat neemt. Nijenhuis is de hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, en daardoor dus de hoofdverantwoordelijke voor het aannemen van Hanina Ajarai, één van de slechtse columnisten van Nederland die ook nog eens een pishekel aan ons land en volk heeft.

Hij heeft een paar vragen voor Nijenhuis, die gisteren dan eindelijk reageerde op de commotie:

1. Wordt deze mevrouw, die de liefhebber van de Nederlandse taal in het algemeen en die van het column-genre in het bijzonder nu al 59 weken lang kromme tenen bezorgt, eindelijk vervangen door iemand met een hoofddoek die wel voldoende geëquipeerd is voor deze tak van sport?

2. Welke chef(s) en welk lid van de hoofdredactie schoten de ‘Hanina 59’ de kolommen in?

3. Hebben deze knurften tenminste een officiële waarschuwing in hun personeelsdossier zien glijden wegens het leed dat zij de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op de MH17 welbewust hebben aangedaan?

4. Welke consequenties trek je zelf, nu jij degene bent die altijd de aanstelling van Hanina- en Ismail-achtigen vol trots komt verdedigen bij programma’s van de VARA en KRO-NCRV en je ongetwijfeld met een harde plasser het aantal pageviews aan je website hebt bekeken?

Het antwoord op met name die laatste vraag is natuurlijk: helemaal niets. Nijenhuis is namelijk niets meer of minder dan een pooier. En het AD is zijn bitch.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Kidogo

  gewoon je abonnement opzeggen en alleen DDS volgen !

 2. SlimK1nd

  Hebben jullie “HaninaGate” gevolgd? Men probeerde een of andere nepMoslima als een soort religieuze politie haar de wind uit te zeilen te laten nemen? Het was echt heel erg ranzig. Alleen maar mekkeren over die hoofddoek om daarna te roepen: “Islam heeft er niks mee te maken”! (Als altijd). https://twitter.com/SlimK1nd/status/889808416495030272

 3. Marija

  AD helpt zichzelf naar het einde,
  @Slimk1kind, ik vind uw links niet meer het bekijken waard, u maakt te veel reclame voor uw site.

 4. Ni28

  De Nederlandse dagbladen zijn een pot nat. De Telegraaf is ook al minder en volgt binnenkort het lot van NRC. En dan is er niets meer.

 5. joost2

  Ach het AD is een links krantje. Zij elimineren zichzelf wel, als men zo doorgaat.

  Veel erger is de Volkskrant.
  Volgens mij thans geleid door links radicale communisten, die elke dag hun vergif en linkse frustraties over haar lezers uitstrooit.

  De Volkskrant promoot: “de afschaffing van de Nederlandse taal en laten een idioot dit opschrijven;”
  De Volkskrant stelt: “de Nederlander heeft nooit een eigen identiteit gehad”‘ .

  Ik zie de Volkskrant als volksvijand nummer één, als het gaat om vooral te pogen de kwaliteit van ons leven hier aan te tasten, door met foute stukken te schrijven.
  Eigenlijk moet die krant verboden worden, gezien vaak hun m.i. links fascistische “brouwsels”.
  Immers, Churchill zei het ooit: “de nieuwe fascisten zijn de anti fascisten”!

  1. buitenbeentje

   Dat zei Churchill niet.

 6. Duckday

  Wil deze krant nog een kans hebben Dan zullen er enkele koppen van die geitenwollen sokken moeten vallen en anders is deze krant gedoemd door net zo als de TELEGRAAF ook door de Belgen kapot gemaakt te worden dat de mensen massaal hun abonnement opzeggen

 7. Verlazques

  Zelfs het Nederlands is bij de redactie onbekend, het is bij tijd en wijlen tenenkrommend. Alsof er alleen maar lagere school typjes op de redactie zitten die geen Nederlands onderwijs hebben genoten.

 8. joost2

  @ Buitenbeentje:

  De uitspraak: ” de nieuwe fascisten zijn de anti-fascisten” wordt over het algemeen wél toegeschreven aan Winston Churchill.
  Daar is al sinds 1945 veel over geschreven.

  Zeker is dat de Nederlandse historicus Prof Presser ( die e.e.a. in de 2e wereld-oorlog wel heeft ervaren en er veel over heeft gepubliceerd , wat fascisme is ) deze uitspraak ook gedaan en gepubliceerd heeft.

  Maar als men kijkt wat er aan links fanatisme rond loopt in Nederland en wat er onlangs gebeurde in Hamburg tijden de conferentie van de G20, wordt deze uitspraak m.i. bevestigd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.