Het glazen huis staat in het teken van ‘verscheurde families.’ Jan Roos heeft genoeg van deze deugterreur

Kan deze hysterie van de Deugmens eindelijk ophouden?

“Als ik ergens een hekel aan heb,” begint Jan Roos zijn nieuwe vlog, “dan is het wel de jaarlijkse hysterie rondom het Glazen Huis van 3FM aan het einde van het jaar. Drie over het paard getilde radiomiljonairs die een paar dagen niet gaan eten voor het goede doel. En na die zelfopgelegde hongersnood voelen ze zich als het niet-erkende kind van Gandhi en Moeder Theresa.”

Daar is geen woord te veel aan gezegd. Deze Deugradiomiljonairs zijn werkelijk misselijkmakend. Ze zitten een paar dagen in het Glazen Huis en wanen zich opeens de Nederlandse Dalai Lama. Er is iets… heiligs aan ze. Vinden ze zelf.

“De hoofdman van deze feel good traditie is altijd Giel Beelen geweest, ‘de vaderlandse shockjock.’ God mag weten waarom hij zo genoemd wordt want het enige dat een shock is bij Giel is het enorme salaris meneertje koekepeertje toucheert bij de NPO.” Daar mogen we natuurlijk niets over zeggen omdat meneer een GoedMensch is, maar helaas, daar heeft Jan volkomen terecht lak aan. Ga maar ergens anders ‘deugen,’ belastinggeld-parasiet.

“Met Serious Request, waarom helemaal niemand heeft gevraagd, verandert hij in de nieuwe messias,” aldus Roos. Zeker als, na een week van deze deugterreur, de jongens hun glazen huisje verlaten om als een stel over-emotionele afscheidsmusical op hun lagere school, met gebalde vuistjes een cheque in ontvangst nemen voor hun goede doel van het jaar.” Je wordt er bijkans misselijk van.

Screen Shot 2017-07-05 at 13.41.49

“Als je er iets langer over nadenkt,” zegt Jan dan ook terecht, “kun je er alleen maar heel erg boos over worden. Ze krijgen tonnen belastinggeld per jaar voor hun slappe prietpraatjes en plaatjesdraaierij, maar één keer per jaar laten ze zich zogenaamd opsluiten om zogenaamd heel erg aan een zogenaamd voedseltekort te lijden, en dan als helden weer ontvangen te worden na deze verschrikkelijke beproeving.”

Gisteren werd bekend dat dit jaar het goede doel ‘het samenbrengen van verscheurde families!’ is. “De goeden doelen,” merkt Jan scherp op, “waren dus zeg maar een beetje op. Volgend jaar gaan ze waarschijnlijk een weekje op een plein in één of andere saaie provinciestad zitten kniesen voor gratis piemels voor depressieve Colombiaanse transgenders die van pitjeskaas houden.”

De conclusie: “Een decadentere traditie dan het Glazen Huis is er niet.”

En daarin heeft hij 100 procent gelijk.

Heb jij al een abonnement op Jans dagelijkse YouTube-vlog? Zo niet, doe dat dan nu. Gewoon op die “abonneer” knop drukken en klaar. Oh, en als je dan toch bezig bent, like hem dan ook meteen even op Facebook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. dutchbrabant

  Hem liken? hahaha u laat een koe nog lachen…

 2. Ni28

  Die brave Nederlandse goede doelen. In het dagelijkse leven zijn er meer “glazen huizen” waar hulp nodig zou zijn maar die worden niet bereikt. Er zijn genoeg “glazen huizen” juist gesloopt zodat veel mensen in problemen zijn gekomen. Maar dat bereikt het nieuws niet. Dan maar liever een theater met een paar geschifte jochies die al genoeg belastinggeld hebben gegraaid. Die doen toch zo goede dingen. Zeker drie hele dagen per jaar.

  1. dutchbrabant

   Je mag best je eigen glazen huis inrichten hoor…Als ik het zo begrijp staat het volk achter jullie. En die dat niet doen zijn maar achterlijke wezens…Tenmiste dat lees je wel vaker hier op dit forum! Ik verwacht eigenlijk niet veel van jouw glazen huis. Het wordt gesteund door mensen die wel empathie en betrokkenheid hebben met andere mensen hoe dan ook. En niet een selectieve empathie en betrokkenheid…

   1. HW

    Het volk, behalve de linkse minderheid, even goed omschrijven, Dutchasiel

 3. meanstreak2099

  het word inderdaad steeds erger en erger met het glazen huis alhoewel er dan wel helden opstaan als thijmen die echt oprecht zijn met hun aktie

 4. Hemelriekje

  Roos is Serious Ruk in 2017.
  Wat een arrogant dikkopje is het ook.
  Moet hem niet, maar daar zal hij niet van wakker liggen, hij heeft al moeite genoeg om brood op de plank tekrijgen.
  Tip voor Roos , word DJ ………

 5. dark hole

  het glazen huis met als thema “het samenbrengen van verscheurde families”
  Je hoeft geen profeet à la Nostradamus, Jomanda, Cayce of allah…Fatima 🙂 te zijn om te weten welke kant dat op gaat richting het einde van dit jaar. Jawel…haal de resterende verscheurde familieleden, van migranten die het gelukt is om hier voet aan wal te krijgen, naar Nederland. Verdere toelichting lijkt mij volstrekt overbodig, dus bij deze.

  1. dutchbrabant

   Vrijwel niemand wist deze Jan te mobiliseren. Op zijn plek gezet door Jinek… Heerlijk.. Misschien is hij het thema wel in 2018. Help Roos de winter door.

   1. Ecoshaarlem

    Jinek is ook een links kwebbelaar en rechts haar zakken vullen!

 6. Sam C

  Helemaal mee eens Jan.

 7. Ni28

  Dans het trollendansje niet mee!

 8. Sniper666

  Wat voor ‘verscheurde families’ zijn het goede doel? Is dat camouflage taal voor invasiërs?

 9. Nasrani

  En weer slaat Jan de pijker op z’n kop. Een linkse traditie die een goed gevoel moet geven. Bah.

 10. Ecoshaarlem

  Jan je hebt gewoon helemaal gelijk, maar je vergeet wat de TV miljonairs, en samen gevat de de NPO het linkse radio en TV concern stikt van de miljonairs, de hele dag en avond links lullen en rechts
  hun zakken vullen!l
  Verscheurde familie is dit jaar het motief, laf om niet daarbij te vernoemen de moslims families, maar dan zijn de Nederlanders niet zo gek om weer veel geld te geven, slim van de organisatie om dat te vergeten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.