VIDEO! PVV-Kamerleden gaan los op Ahmed Marcouch, terwijl Lodewijk Asscher huiliehuilie doet

Geen categoriejul 05 2017, 12:00
"Ik vind het niet eerlijk."
Ernst Lissauer van Zoomin.TV sprak gistermiddag met twee Kamerleden van de PVV over de (aanstaande) benoeming van PvdA'er Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem. De hele wereld vindt dat te gestoord voor woorden omdat zijn partij juist helemaal weggevaagd is bij de meest recente verkiezingen, maar de PVV heeft er ook om andere redenen ernstige problemen mee.
PVV-Kamerlid en partij-ideoloog Martin Bosma legt uit dat hij niet meegaat protesteren tegen de benoeming van Marcouch omdat hij een "belangrijk plenair debat" heeft "over discriminatie":

"Daarbij ga ik meneer Marcouch ter sprake brengen want meneer Marcouch wil Nederland islamiseren. Eén van de manieren waarop hij dat wil is: hij wil géén PVV'ers bij de politie. Dus meneer discrimineert. Dus hij mag absoluut geen burgemeester worden."

Screen Shot 2017-07-05 at 11.26.55
Ook Kamerlid Machiel de Graaf doet een duit in het zakje:

"Hij [Marcouch] is een groot fan van Moslimbroeder Yusuf al-Qaradawi. Die heeft hij ook naar Amsterdam willen halen. Gelukkig heeft hij die subsidie niet gekregen van anderhalve ton. Maar uit de mond van meneer Al-Qaradawi, daar komen de meest vreselijke dingen uit."

En nee, dat is geen overdrijving:

"Hij vindt bijvoorbeeld doodstraf voor homoseksuelen goed, zelfmoordaanslagen vindt hij prachtig, en ja, als dat dan de gematigde Marcouch genoemd moet worden, of de gematigde Moslimbroeder ofzo, ja, die moet toch geen burgemeester worden lijkt me."

Screen Shot 2017-07-05 at 11.26.13
PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt dat allemaal onzin. "We leven in 2017," huilt hij, wat blijkbaar betekent dat homohaat en het goedpraten van terrorisme maar geaccepteerd moet worden. Vervolgens begint hij echt te grienen:

"Blijkbaar heeft die hele gemeenteraad, want iedereen zit erin, gedacht 'Marcouch is de beste.' Zullen we die daarin dan vertrouwen? Hoe gemeen is het dan eigenlijk om op zo'n dag zijn integriteit en zijn identiteit ter discussie te stellen, te zeggen we gaan er demonstreren, we halen er van alles bij, omdat je eerder in een debat je zin niet hebt gekregen?"

"Ik vind dat niet eerlijk," huilt Asscher nog, "ik vind ook niet dat je zo hoort om te gaan met een proces waar de gemeenteraad van Arnhem voor verantwoordelijk is."
"Niet eerlijk," "gemeen," het moge duidelijk zijn dat de PvdA zich de identiteit van Calimero heeft aangemeten. Leuk en aardig hoor, maar als Marcouch een PVV'er was zou de PvdA nu echt helemaal gek worden. De partij heeft de PVV zelfs uitgesloten van mogelijke regeringsdeelname, laat staan dat ze akkoord gaan met één individuele PVV-burgemeester van een Nederlandse stad. Daarnaast heeft die partij een lange historie van het demoniseren van rechtse politici, van Geert Wilders tot Pim Fortuyn. Als iemand geen recht van spreken heeft over een "onaardige behandeling" dan is het de PvdA.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten