Het glazen huis staat in het teken van 'verscheurde families.' Jan Roos heeft genoeg van deze deugterreur

Geen categoriejul 05 2017, 13:00
Kan deze hysterie van de Deugmens eindelijk ophouden?
"Als ik ergens een hekel aan heb," begint Jan Roos zijn nieuwe vlog, "dan is het wel de jaarlijkse hysterie rondom het Glazen Huis van 3FM aan het einde van het jaar. Drie over het paard getilde radiomiljonairs die een paar dagen niet gaan eten voor het goede doel. En na die zelfopgelegde hongersnood voelen ze zich als het niet-erkende kind van Gandhi en Moeder Theresa."
Daar is geen woord te veel aan gezegd. Deze Deugradiomiljonairs zijn werkelijk misselijkmakend. Ze zitten een paar dagen in het Glazen Huis en wanen zich opeens de Nederlandse Dalai Lama. Er is iets... heiligs aan ze. Vinden ze zelf.
"De hoofdman van deze feel good traditie is altijd Giel Beelen geweest, 'de vaderlandse shockjock.' God mag weten waarom hij zo genoemd wordt want het enige dat een shock is bij Giel is het enorme salaris meneertje koekepeertje toucheert bij de NPO." Daar mogen we natuurlijk niets over zeggen omdat meneer een GoedMensch is, maar helaas, daar heeft Jan volkomen terecht lak aan. Ga maar ergens anders 'deugen,' belastinggeld-parasiet.
"Met Serious Request, waarom helemaal niemand heeft gevraagd, verandert hij in de nieuwe messias," aldus Roos. Zeker als, na een week van deze deugterreur, de jongens hun glazen huisje verlaten om als een stel over-emotionele afscheidsmusical op hun lagere school, met gebalde vuistjes een cheque in ontvangst nemen voor hun goede doel van het jaar." Je wordt er bijkans misselijk van.
Screen Shot 2017-07-05 at 13.41.49
"Als je er iets langer over nadenkt," zegt Jan dan ook terecht, "kun je er alleen maar heel erg boos over worden. Ze krijgen tonnen belastinggeld per jaar voor hun slappe prietpraatjes en plaatjesdraaierij, maar één keer per jaar laten ze zich zogenaamd opsluiten om zogenaamd heel erg aan een zogenaamd voedseltekort te lijden, en dan als helden weer ontvangen te worden na deze verschrikkelijke beproeving."
Gisteren werd bekend dat dit jaar het goede doel 'het samenbrengen van verscheurde families!' is. "De goeden doelen," merkt Jan scherp op, "waren dus zeg maar een beetje op. Volgend jaar gaan ze waarschijnlijk een weekje op een plein in één of andere saaie provinciestad zitten kniesen voor gratis piemels voor depressieve Colombiaanse transgenders die van pitjeskaas houden."
De conclusie: "Een decadentere traditie dan het Glazen Huis is er niet."
En daarin heeft hij 100 procent gelijk.
Heb jij al een abonnement op Jans dagelijkse YouTube-vlog? Zo niet, doe dat dan nu. Gewoon op die "abonneer" knop drukken en klaar. Oh, en als je dan toch bezig bent, like hem dan ook meteen even op Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten