Ja hoor: ultrasoft OM wil ISIS-bruidje Laura H. voorlopig laten gaan, want waarom ook niet

Soms lijkt het wel alsof we hier allemaal zitten te smeken om een terreuraanslag in eigen land.

Ja hoor, wat een verrassing! Laura H. – de jihadistische bruid van Syriëganger Ibrahim – hoeft van het Nederlandse Openbaar Ministerie niet in gevangenschap haar zaak af te wachten. Want hé, waarom zou je dat doen hè? Lees maar mee:

Het Openbaar Ministerie vindt dat Laura H. niet langer haar rechtszaak in de gevangenis hoeft af te wachten. De vrouw zit, sinds ze vorig jaar terugkeerde uit IS-gebied in Syrië, in de terroristenafdeling van de Penitentiaire Inrichting in Vught.

Ja, men ‘vertrouwt’ haar nu zowaar. De naïevelingen die deze zaak namens het Openbaar Ministerie mochten uitvechten, hebben namelijk niet meer het idee dat mevrouw de jihadiste hier naartoe gekomen is om een aanslag te plegen. Zelfs niet wanneer ze – naar eigen zeggen onvrijwillig – vrolijk eventjes een tijdje in ISIS-gebied woonde met haar man Ibrahim en kroost. Maar dat doet er natuurlijk niet toe hè: het is immers walgelijk politiek incorrect om iemand voor zulke kleine dingetjes in hechtenis te houden: het is niet alsof er een kans is dat mevrouw daar geradicaliseerd is – als ze dat niet al was – en terug is gestuurd om hier een bloedbad aan te richten. Het idee alleen al!

Toegegeven, het OM zit wel met een probleem: de enige persoon die echt licht op de zaak zou kunnen werpen is haar radicale echtgenoot Ibrahim, en laat die man nu net ergens spoorloos in Irak zijn. Dat land beweert hem gevangen te hebben genomen, maar aangezien we een premier hebben die nog geen deuk in een pakje boter slaat in de diplomatieke arena, heeft Irak nog niet de neiging gehad hem uit te leveren. Dank je wel, Mark!

Laura mag daarom, als het aan het OM ligt, met een enkelband haar zaak afwachten. De rechtbank zelf moet zich hier nog over uitspreken, maar het is natuurlijk zeer onwaarschijnlijk dat zij een strenger oordeel zullen vellen dan het OM. Die voorlopige vrijlating lijkt dus enkel nog een formaliteit.

Als het signaal van die enkelband binnenkort vanaf De Dam komt en dan opeens verdwijnt, dan weten we in ieder geval hoe laat het is. En we lijken het gewoon over ons af te roepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. DutchDropveter

  Waarom laten we niet iedereen vrij of ja we zetten ze op een bus naar het woon adres van de rechter die hun veroordeeld heeft wat vinden we daar van?

  Ik krijg steeds meer het idee dat familie / vrienden / beruchten kringen druk uit oefenen op rechters, elke rechter met een afgemaakte school snapt dat het huidige beleid geen enkele milimeter geloofwaardig is.

  Kwestie is alleen wanneer wordt dit pas duidelijk…

  1. corfo

   @ DutchDropveter.
   Er zijn in dit landje géén rechters met een, zoals u het noemt : een afgemaakte school.
   Één en ander is duidelijk te merken aan de “uitspraken” die deze lieden doen.
   Zij zijn “voor ’t leven benoemd” en dit blijkt totaal funest voor de rechtspraak.
   Een slechte rechter, en dát zijn de meeste, kan niet worden weggestuurd en een mr. in de rechten wil geen rechter worden omdat hij/zij dan in een verziekte organisatie terecht komt.

 2. sjun

  Heeft Laura Hansen al een lijntje met Saadia-Ait-Taleb?

 3. Ruud562

  Die vrijlating is mede het gevolg van totaal doorgeslagen rechtspleging, in wetten bedacht en vastgelegd door gesjeesde, naieve goedmensen. Tel daarbij een verrot OM bij op en 1+1=2!

  Dat stuk islamstront hoort thuis op Cuba, in die speciale Amerikaanse basis!

 4. dark hole

  Kijk goed naar de foto met haar kop; de uitstraling van haar arrogant smoelwerk lijkt te zeggen “niemand maakt me wat”…..en dat schijnt te kloppen

 5. dark hole

  een pluspuntje in haar voordeel…ze heeft gelukkig niet van die turkse wenkbrauwen zoals dat Duits kind van zestien 🙂 🙂

 6. joost2

  Ja hoor, door mij al voorspelt.
  Dat krijg je als die verraders van de NPO, op onze TV, dat “huilie huilie”verhaal van die vader uitzend, met die vervelende beelden erbij. O, wat was zij zielig!

  Ben blij dat ik niet die rechter ben, die de verantwoordelijkkheid voor dit foute vonnis nam.

  Wie zei ook weer al dat veel rechters in Nederland: abject en infaam zijn?

  Deze mevrouw heeft Nederland bewust verlaten om in een moordenaars bende te gaan werken, met haar geradicaliseerde echtgenoot en 2 kinderen.
  Nu daar in Syrie het te stoffig wordt, de moordenaars achterna worden gezeten, wil “mevrouw” weer terug naar het veilige Nederland, alwaar voor haar huursubsidie, uitkering, kinderbijslag, etc. etc. klaar ligt.

  Over enige tijd begint zij dan een eis tot schadevergoeding om hetgeen haar aangedaan is.

  Arm Nederland, arme wereldvreemde rechter.

 7. Nasrani

  Mocht ze ontploffen, dan graag in de buurt van deze rechters of ander links gespuis.

 8. Guus Geluk

  Het Openbaar Ministerie laat dat meisje niet zo lopen. Hoogstwaarschijnlijk is er veel onderzoekswerk verricht. Enfin, zo mogelijk wordt ze ook nog eens in de gaten gehouden. De-radicaliseren.

  1. Floris

   Bedankt Guus, voor deze geruststellende woorden! Ik heb er nu weer vertrouwen in.

   1. Guus Geluk

    Geen dank.

  2. DutchDropveter

   Welk NPO programma kijk jij om zo veel vertrouwen te hebben in ons faal kabinet en faal kabinet in wording?

   Guus ben het vaak niet met je eens op basis van een mening maar je weet zelf ook dat de NLse-overheid er een grote terring bende van maakt. Door misdaden niet te registreren is er niet minder misdaad! iets wat door de media wordt gemeld als een prestatie.

   Dit idem dito haar man is spoorloos, ze is zo trouw aan die hond van een vent dat ze hem gevolgd is naar een oorlogsgebied. De rest heef geen onderzoek nodig want; Moslims moeten naar anders gelovige liegen als dit hun pad naar het martelaarschap dwarsboomt (gewoon een vers in de koran).

   1. Guus Geluk

    DutchDropveter:
    “Welk NPO programma kijk jij om zo veel vertrouwen te hebben in ons faal kabinet en faal kabinet in wording?”

    Ik constateer dat het huidige kabinet Nederland uit de economische modder trok. Over Rutte III kan ik geen oordeel vellen: dat kabinet probeert de puzzelstukjes nog in elkaar te leggen.

    De misdaad staat. Hanssen moet nog voorkomen, het is zo dat ze haar rechtszaak in vrijheid mag afwachten. Het OM meent dat zij geen gevaar meer is voor de samenleving – of althans, geen groot gevaar. Dat zegt het OM niet zomaar. Zelfs een disfunctioneel overheidsapparaat zou een terroriste niet de straat op sturen.

    1. Vabis

     Guus Gelul gorgelt de dunne stront nog wel van de overheid.

     1. Guus Geluk

      Als we daar de uitwerpselen weer niet eens hebben.

     2. Vabis

      Daar vraag je dan ook om Guus Gelul met die blinde adoratie die je ten toon spreidt voor dat rapalje in Den Haag.

     3. Derksen1

      Gadver.

     4. Guus Geluk

      Ik adoreer het rapalje niet, Vabis.

  3. Marija

   dit is geen meisje, maar een getrouwd mens, moeder van twee kinderen en een man die misdadiger is.

 9. HaZ

  “de terroristenafdeling van de Penitentiaire Inrichting in Vught”. Nu ben ik toch wel benieuwd hoe die afdeling er uit ziet; Gezellig, onder het genot van een bakkie leut,
  gegevens en ervaringen uitwisselen met mede-terroristen ( uiteraard in IS-taal), plannen smeden voor toekomstige aanslagen etc.etc. Nu wordt zo’n IS-doos vrijgelaten, waar men ( het OM) een jaar lang van heeft gezegd dat ze in een zwaar bewaakte gevangenis moest verblijven, vanwege terroristische ideologie opgedaan in Irak/Syrie bij het grootste schuim der aarde, alszijnde een gevaar voor de Nederlandse samenleving. Het Nederlandse recht ( OM en rechters) weer in optima forma in het nieuws..applaus voor jezelf !

 10. Tinneke

  Laura is de naam? Ik denk dat er bij Willem en Maxima plaats genoeg is want die zijn super trots op dit soort Nederlanders zonder gordijnen toch?

 11. Tinneke

  Guus Geluk is het synoniem voor?

 12. Tinneke

  En sorry ik adoreer ook en ik refereer ook en ik tolereer ook maar geen ratten!

 13. Tinneke

  rapalje ??? nee hoor we krijgen regen☺

 14. Ni28

  Dit is het resultaat van een “vrije rechterlijke macht” maar niet kleurloos die zij in Polen nu onder controle willen krijgen. Mooiere voorbeeld kunt je niet krijgen.

 15. Ni28

  Ojee, de junior trol is wakker. Deze kabinet heeft ons uit het stront gehaald door de kiezer in het stront te laten verzuipen. Deze trol is in dit stadium niet meer voor zijn uitspraken verantwoordelijk. Levenssappen in onbalans.

 16. SlimK1nd

  Ik maak mij hier vast niet populair mee, maar ik vind dat ze *inderdaad* vrijgelaten moet worden. Dat kind is gek, ziek, die heeft hulp nodig. Die kinderen van ‘r hebben nog veel meer hulp nodig. Ik heb Amnesty zelfs gewaarschuwd (omdat het OM niet luisterde en meteen begon te schreeuwen); Amnesty doet nu een volledig onderzoek, nav mijn originele artikel. https://twitter.com/SlimK1nd/status/888287416494153729

 17. Babaji538

  Moszkowicz verkoos Eva als bruid,
  maar nadat Adam de appel verkwanselde,
  is Birgitta doorgeschoven, als keukenhulp.

  De grap had ik niet ineens zó goed
  kunnen maken..

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.