Jan Roos gaat los op NRC Handelsblad: 'Jihadisten zijn gewelddadig, extremistisch tuig, niet verloren zonen!'

Geen categoriejul 10 2017, 15:00
"Wikkel een komkommer in een Volkskrant en de volgende dag is het een augurk. Zo verschrikkelijk zuur is de GoedVolk-bode. Maar eerlijk is eerlijk, ze strijden daar met open vizier. Als je 'Volkskrant' zegt, zeg je 'naar zweet ruikend links, biefstuk-socialisme en dubbele standaarden,' maar totaal ongevaarlijk. Het is als een oude fles azijn: het stinkt, het is verschrikkelijk zuur, maar je kan er niet al te veel schade mee aanrichten."
Zo begint Jan Roos zijn nieuwe vlog over de krant die iedere rechtgeaarde Nederlander onderhand haat: NRC Handelsblad. Waar de NRC ooit een kwaliteitskrant was (en zelfs voor récht Nederland!) is het tegenwoordig één grote linkse bende. En dan niet gewoon links, maar gevaarlijk en geniepig links.
"Vele malen erger is het gesteld," zegt Jan dan ook, "met de NRC. Het huisblad voor moreel superieur Nederland. Ik ken mensen die de intelligentie van een fruitvlieg hebben, maar door steeds te noemen dat ze hun kennis uit de NRC hebben, zich bijzonder intellectueel voelen." Niet zo gek natuurlijk, want de NRC is dé krant van, voor en door linkse, politiekcorrecte, wegkijkende grachtengordeldieren. Of, zoals Jan het verwoordt: "Van die types die één op één de columns van Youp van 't Hek als hún waarheid citeren."
Die columns van Van 't Hek zijn op zich al erg genoeg, maar helaas is dat niet het enige probleem met deze fopkrant. De hele krantcultuur is door en door verrot. "De NRC is de krant die alles wat Nederlands is bekrompen vindt en daarom vindt dat het moet verdwijnen. Ze zijn voor de asielinvasie die Europa op dit moment teistert, en geloven in het opgaan in een Groot Europees Rijk™ bestuurd door ondemocratische mispoten in Brussel."
Nou is dat natuurlijk altijd het geval, maar afgelopen week maakte de NRC het wel héél bont. "Er stond weer een artikel in waar mijn teennagels spontaan van loslaten," aldus Roos. "De kop: 'Nederland moet IS'ers helpen bij terugkeer.' Onderkop: 'Nu de eindstrijd tegen terreurorganisatie IS nadert moet Nederland meer doen om spijtoptanten terug te brengen vinden experts'. En daarna volgt een heel verhaal waarom we die arme, lieve schattige poepies van een radicaal-islamistische vechtjassen in onze armen moeten opnemen. Dat we verantwoordelijk zijn voor de kalifaatgangers en deze 'kinderen van Nederlandse ouders' moeten terughalen."
Natuurlijk slaagde de NRC in om maar twee 'experts' zo gek te krijgen dat ze dit publiekelijk wilden zeggen, maar hé, dat is voor deze 'kwaliteitskrant' tegenwoordig genoeg om net te doen alsof iets een algemeen gedeelde opvatting is.
Eén van die malloten riep Nederland op om zich 'christelijk' op te stellen door jihadisten te vergeven voor hun zonden en ze zo snel mogelijk terug naar huis te halen. Knettergek, maar Edwin Bakker -- hoogleraar, hoe kan het ook anders -- vindt het écht.
Roos heeft daar het perfecte antwoord op:

"Beste Edwin, je maakt een foutje. Het zijn niet onze 'verloren zonen' [want ja, zo noemde de doorgeslagen Bakker deze jihadistische massamoordenaars echt]. Het is gewelddadig, extremistisch tuig. En de enige manier waarop we ze willen terugkrijgen is in honderdduizend stukjes om aan de ratten te voeren. Net als de NRC, trouwens."

Zo, daar is geen speld tussen te krijgen. Deze figuren zijn slachters, moordmachines. Ze hebben zich op vreselijke wijze misdragen in Syrië en Irak, en dan denkt de NRC dat we ze maar even welkom moeten heten in Nederland, een bakje thee met ze moeten drinken, en ze misschien naar een psycholoog moeten sturen zodat ze hun 'trauma's' kunnen 'verwerken'?
Nee, nee en nog eens nee. De enige manier waarop deze voldioten terug mogen komen naar Nederland is in een lijkkist. Dat de NRC het daar niet mee eens is zegt álles over die nepkrant.
Voor de laatste Jan Roos-videos, abonneer je op zijn YouTube-kanaal en like La Vie Jan Roos op Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten