Jan Roos gaat los op NRC Handelsblad: ‘Jihadisten zijn gewelddadig, extremistisch tuig, niet verloren zonen!’

“Wikkel een komkommer in een Volkskrant en de volgende dag is het een augurk. Zo verschrikkelijk zuur is de GoedVolk-bode. Maar eerlijk is eerlijk, ze strijden daar met open vizier. Als je ‘Volkskrant’ zegt, zeg je ‘naar zweet ruikend links, biefstuk-socialisme en dubbele standaarden,’ maar totaal ongevaarlijk. Het is als een oude fles azijn: het stinkt, het is verschrikkelijk zuur, maar je kan er niet al te veel schade mee aanrichten.”

Zo begint Jan Roos zijn nieuwe vlog over de krant die iedere rechtgeaarde Nederlander onderhand haat: NRC Handelsblad. Waar de NRC ooit een kwaliteitskrant was (en zelfs voor récht Nederland!) is het tegenwoordig één grote linkse bende. En dan niet gewoon links, maar gevaarlijk en geniepig links.

“Vele malen erger is het gesteld,” zegt Jan dan ook, “met de NRC. Het huisblad voor moreel superieur Nederland. Ik ken mensen die de intelligentie van een fruitvlieg hebben, maar door steeds te noemen dat ze hun kennis uit de NRC hebben, zich bijzonder intellectueel voelen.” Niet zo gek natuurlijk, want de NRC is dé krant van, voor en door linkse, politiekcorrecte, wegkijkende grachtengordeldieren. Of, zoals Jan het verwoordt: “Van die types die één op één de columns van Youp van ’t Hek als hún waarheid citeren.”

Die columns van Van ’t Hek zijn op zich al erg genoeg, maar helaas is dat niet het enige probleem met deze fopkrant. De hele krantcultuur is door en door verrot. “De NRC is de krant die alles wat Nederlands is bekrompen vindt en daarom vindt dat het moet verdwijnen. Ze zijn voor de asielinvasie die Europa op dit moment teistert, en geloven in het opgaan in een Groot Europees Rijk™ bestuurd door ondemocratische mispoten in Brussel.”

Nou is dat natuurlijk altijd het geval, maar afgelopen week maakte de NRC het wel héél bont. “Er stond weer een artikel in waar mijn teennagels spontaan van loslaten,” aldus Roos. “De kop: ‘Nederland moet IS’ers helpen bij terugkeer.’ Onderkop: ‘Nu de eindstrijd tegen terreurorganisatie IS nadert moet Nederland meer doen om spijtoptanten terug te brengen vinden experts’. En daarna volgt een heel verhaal waarom we die arme, lieve schattige poepies van een radicaal-islamistische vechtjassen in onze armen moeten opnemen. Dat we verantwoordelijk zijn voor de kalifaatgangers en deze ‘kinderen van Nederlandse ouders’ moeten terughalen.”

Natuurlijk slaagde de NRC in om maar twee ‘experts’ zo gek te krijgen dat ze dit publiekelijk wilden zeggen, maar hé, dat is voor deze ‘kwaliteitskrant’ tegenwoordig genoeg om net te doen alsof iets een algemeen gedeelde opvatting is.

Eén van die malloten riep Nederland op om zich ‘christelijk’ op te stellen door jihadisten te vergeven voor hun zonden en ze zo snel mogelijk terug naar huis te halen. Knettergek, maar Edwin Bakker — hoogleraar, hoe kan het ook anders — vindt het écht.

Roos heeft daar het perfecte antwoord op:

“Beste Edwin, je maakt een foutje. Het zijn niet onze ‘verloren zonen’ [want ja, zo noemde de doorgeslagen Bakker deze jihadistische massamoordenaars echt]. Het is gewelddadig, extremistisch tuig. En de enige manier waarop we ze willen terugkrijgen is in honderdduizend stukjes om aan de ratten te voeren. Net als de NRC, trouwens.”

Zo, daar is geen speld tussen te krijgen. Deze figuren zijn slachters, moordmachines. Ze hebben zich op vreselijke wijze misdragen in Syrië en Irak, en dan denkt de NRC dat we ze maar even welkom moeten heten in Nederland, een bakje thee met ze moeten drinken, en ze misschien naar een psycholoog moeten sturen zodat ze hun ‘trauma’s’ kunnen ‘verwerken’?

Nee, nee en nog eens nee. De enige manier waarop deze voldioten terug mogen komen naar Nederland is in een lijkkist. Dat de NRC het daar niet mee eens is zegt álles over die nepkrant.

Voor de laatste Jan Roos-videos, abonneer je op zijn YouTube-kanaal en like La Vie Jan Roos op Facebook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. van Urk

  De Nederlandse SS-ers waren ook verloren zonen maar zij verloren wel hun burgerschap, kregen geen begrip van de samenleving, werden vastgezet in interneringskampen en werden tot aan de dood aan toe gepest door kampbewakers. En wie geluk had kon namens het verzoek van prins Bernhard richting de hel van Nederlands indie gestuurd worden.

  1. corfo

   @ van Urk.
   Helemaal correct.
   Ex SS’ers konden hun Nederlanderschap terug kopen voor een paar honderd gulden. Dus voor geld kon je toen al je NL-schap kopen; momenteel krijgen islamitische parasieten het NL-schap grátis, en vaak zijn ’t nog zware criminelen ook ! (dit ter aanvulling, niet ter verbetering van u !)

 2. pejoar

  Ze schrijven ook dat, experts vinden dat ze terug moeten komen,en geholpen moeten worden.
  Ronduit belachelijk van die krant die ook mee doet aan jodenhaat en alles wat “palestijnen” vinden goedpraat.
  Dit vod is alleen goed om op de bodem van de GFT bak te liggen.

  1. corfo

   @ pejoar.
   Jihadisten terug ? dan die “experts” eruit ! Wat is dat toch voor vuilnis, die “experts” ?
   Iedereen die z’n eigen naam foutloos kan schrijven noemt zich tegenwoordig “expert”!

 3. Ni28

  Het goedpraten wat slecht is, het kromme recht praten dat is de linkse demagogie. Je gevoel op schuldig te manoeuvreren en zo hun zin door te drijven. Het lijkt bijna net of zij gelijk hebben maar niets is minder waar.

  1. van Urk

   Zie weinig verschil tussen NSB-ers die hun Joden hatende “verloren zonen” terug eisten uit Rusland en de linkse NRC die “verloren zonen” willen terugeisen die gediend hebben bij de Joden hatende islamitische (I)SS in Syrie of Irak.

 4. Sniper666

  Onze “geleerden” zoals deze Edwin Bakker blijken bij nader inzien knettergek. Puur van de pot gerukt is de gedachte om dat tuig van de richel te willen redden. I.p.v. redden zou ik zeggen tegen de muur ermee wegens landverraad en in vreemde krijgsdienst treden.

 5. Guus Geluk

  Dat is tekort door de bocht. Sommige afreizigers zijn inderdaad “verloren zonen”, personen die door de IS-propaganda volledig zijn gehersenspoeld. Andere afreizigers zijn de hardliner: de rekruteerders, het échte tuig.

  Laten we dit onderscheid vooral blijven maken.

  1. Sniper666

   @ GG

   Je hebt een goed punt Guus, de recruteerders moeten ook tegen de muur. Dank voor je waardevolle reminder.

   1. Guus Geluk

    Sniper, ik ben voor een preventieve detentie van Syriëgangers. Een motie, gesteund door VVD, CDA, SGP en CU werd daar vorig jaar over ingediend. Een detentie zou je op verschillende manieren kunnen vormgeven: de hardliners stop je in de cel, de meelopers in een gedwongen de-hersenspoelingstraject.

    1. Sniper666

     @ GG

     Ben je mal! Geen kosten maken aan dit tuig. Allemaal een kogel van een kwartje tussen de ogen en klaar-is-kees (7.62 mm. lijkt me voldoende). Ze zijn de lucht die ze ademen niet waard, en het voedsel van deze aarde nog minder. Ruimen die boel.

     1. Guus Geluk

      Hierin verschillen we van mening, ik zie hen liever opgesloten dan dood.

     2. Sniper666

      @ GG

      Dat is duidelijk. Naar mijn mening zijn deze figuren beyond repair en dus een last voor onze samenleving. Geen cent meer aan uitgeven, opruimen die handel. Geeft ook een goed signaal af naar andere mafkezen.

  2. Ecoshaarlem

   Hoe ziek kan je zijn om die IS terug komers verloren zonen te noemen!

   1. Kodi

    Hoe ziek je moet zijn om teruggekeerde Syriëgangers verloren zonen te noemen zoals Guus Gelul zichzelf hier in dit draadje verraadde? Doodziek. Maar wat verwacht je anders van wat er in die linkse hoofden rondwaart? Herken uw vijand! De grootste vijanden van Nederland zijn nog altijd die linkse landverraders. Wat deden wij vroeger met NSB’ers die rekenschap moesten afleggen voor collaboratie met de ons vijandig gezinde buitenlandse invasie- en bezettingsmacht? Hedentendage zijn de nieuwe NSB’ers de linkse Islamofiele multikulteristen.

  3. Kodi

   Ga jij dan even naar Syrië uitreizen om deze slechts ontspoorde verloren zonen te deprogrammeren? En graag een enkele reis. Je spoort werkelijk niet als je uitgereisde oorlogsmisdadigers in bescherming wil nemen en hen verloren zonen noemt. Er is namelijk niets verloren aan als deze oorlogsmisdadigers daar onder de ongebluste kalk verdwijnen. Als ook maar één teruggekeerde Jihadist hier zelfontbrandt draag jij volledige schuld en weten wij jou namens de slachtoffers te vinden.

 6. sjun

  Vroeger werd wie bij de vijand in dienst trad van zijn Nederlanderschap verlost en het land van verplichtingen jegens dit solidariteit overvragende individu. Wat is er veranderd waarom dit voor moslims niet zou gelden en IS-soldaten andersgelijk worden behandeld dan Oostfronters?

 7. Ecoshaarlem

  Ik ben het geheel eens met Jan Roos, alleen wij worden niet geregeerd door de EEG afgevaardigden, maar puur door Duitsland, de oorlog in 40/45 totaal verloren maar Merkel maakt nu alleen achter gesloten deuren, de dienst uit in geheel Europa, en er komt een moment dat men dit niet langer accepteert, en het begin komt van de gewone man uit Frankrijk en dat duurt niet zo lang meer, die roepen de nieuwe president tot de orde!

 8. Peter Selie

  Een vredige en humane islam

  Islamitische moordzucht ontwaakte bij een menigte moslims in Indonesië die ten onrechte in de veronderstelling waren dat een man drie speakers sets uit een moskee had gestolen. Ze sloegen hem neer en verbrandde hem levend. De man die levend is verbrand nam alleen maar zijn speakers mee die hij tijdens het bidden in de moskee had bewaard.

  https://youtu.be/F09mwSrMD-M

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.