Jehova-christenfundi’s huilen tranen met tuiten, omdat ze verboden zijn in Rusland. Lekker janken!

Normaalgesproken is er alles aan te merken op de brute tirannie waarmee Rusland alles verbiedt wat anders is, maar in het geval van de Jehova’s getuigen… heeft het Kremlin eigenlijk toch best een punt.

De Jehova’s Getuigen zijn boos. Is dat omdat mensen de deur niet meer voor ze opendoen? Is dat omdat de wereld Jimmy Hendrix’s All Along the Watchtower nog altijd boeiender vindt dan hun eigen Wachttoren? Komt het omdat mensen nog altijd niet willen inzien dat Jezus eigenlijk aan een paal zou zijn gestorven dan aan een kruis?

Nee, niets van dat alles. De christelijk-fundamentalistische sekte is verboden in Rusland, en de radicale club wil dat die gemene Poetin dat verbod gaat terugdraaien. Desnoods met behulp van een gerechtshof in Straatsburg:

“De Jehova’s Getuigen in Rusland gaan het besluit van de Russische autoriteiten om de kerk te verbieden aanvechten bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Moskou heeft de Jehova’s Getuigen bestempeld tot ‘extremistische organisatie’.”

Nou, beste Jehova’s Getuigen, ik wens jullie daar heel succes mee. Rusland is niet echt het land dat zich écht iets aantrekt van de talloze vonnissen die de EHRM-rechters vanuit Frankrijk uitvaardigen tegen het land. Normaalgesproken is dat een grof schandaal, want dan hebben we het over de rechten van vrouwen, homo’s, ongelovigen, Europeanen en anderen die in het hedendaagse orthodox-achterlijke Rusland steeds meer onder druk komen te staan.

Maar dat een extremistische sekte wordt verboden die op kwetsbare mensen aast, hen uitbuit en vervreemdt van vrienden en familie? Dat verbod lijkt me juist een heel goed plan. En mooie bonus: scheelt de Russen ook weer een hoop aanbelterrorisme.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ritter

  Jehova’s Getuigen roepen niet op tot geweld of dat soort dingen. Bij mij bellen ze soms ook aan en zijn zeer beleeft. Als je geen interesse heb gaan ze verder.

 2. fusilier

  DAT ben ik niet met je eens Ritter . Zo beleefd zijn ze niet ,en hebben al menig huwelijk laten stranden , vooral bij mensen die zwak in een schoenen staan.

  1. Nasrani

   Maar dat geld ook voor D66. Dus, ook maar verbieden?

 3. Ni28

  Als je je mee inlaat merk je pas wat zij zijn. Ik ken een aantal gevallen die er beter over zouden kunnen praten maar liever zwijgen. Sinds wij bij onze voordeur schoensporen weggewerkt hebben en van een nieuwe laag lak hebben voorzien hebben wij ze nooit meer opgemerkt. Misschien gingen zij naar Rusland.

 4. Floris

  Er is nog nooit een sekte geweest die de wereld iets goeds heeft gebracht.

  Wel veel gekte en menselijk verdriet.

 5. Guus Geluk

  De vraag is of de Russische Jehovahs getuigen werkelijk extreem zijn. Daar zal de rechter over moeten oordelen. Is dat het geval, dan heeft de regering juist gehandeld. Is dat niet het geval, dan zit zij duidelijk fout.

  Verder kent Rusland een grote mate van godsdienstvrijheid.

 6. toetssteen

  Jehovah’s getuigen zijn geen lid van de wereldraad van kerken, dus er is sowieso geen sprake van kerk.
  Waar het veelal om gaat is dat er niet gecolporteerd mag worden, om het even om welke religie het gaat. In Singapore is dat idem het geval; maar u mag wel Getuige zijn, en vergaderingen bezoeken. Hou je eraan en u zult geen last hebben van de overheid. Negeer het verbod en u heeft problemen. Zo simpel.
  Of Jezus aan de paal zou zijn gestorven of het kruis, pffff, de Romeinen velden het oordeel, mochten Joden helemaal niet, laat staan de doodstraf voltrekken.
  Haalt schouders op. lekker boeiend.

  1. Othobo

   Wat een verwarde tekst.

   Bent u dronken?

  2. Arachne

   Fout. Het Sanhedrin (de joodse raad) achtte hem schuldig en veroordeelde hem tot de doodstraf. Het vonnis diende te worden voltrokken door de staat, de Romeinen. Zij hebben meerdere malen gepoogd de doodstraf niet te voltrekken (vonden het te zwaar); er werd zeer aangedrongen op het uitvoeren van de doodstraf (sociale onrust).

   Lees het gerust nog eens na in 1 van de 4 evangeliën.

 7. Rex Gildo

  Rusland zou eigenlijk het atheïstische beginsel van de Sovjet Unie over moeten nemen.
  Het verbod op de Jehova’s Getuigen is een stap in de goede richting.
  Echter; de machtige Orthodoxe Kerk met hun aversie jegens de LHBT-beweging mag ook wel eens aangepakt worden.

 8. Ni28

  Simon heeft al een nieuwe naam bedacht en tart dus de redacteur. Ziek!

 9. dark hole

  @ auteur

  “Normaalgesproken is er alles aan te merken op de brute tirannie waarmee Rusland alles verbiedt wat anders is”

  toon eens aan dat deze veronderstelling juist is of is dit het product van de heersende propaganda?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.