Liegend kabinet breekt weer een belofte: beloofde lastenverlichting komt er niet

“We zitten in een uitzonderlijke situatie,” liegt minister Dijsselbloem maar weer.

Het kabinet roept nu al jaren dat de crisis achter ons ligt. Ja, ja, het gaat goed met de economie. Alles is weer op de rails. Niet meer zeuren jongens, we gaan de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Daarom is het een beetje vreemd dat het kabinet vandaag laat weten dat beloofde lastenverlichtingen toch maar niet doorgaan omdat we ons zogenaamd in een “uitzonderlijke situatie” bevinden:

Het demissionaire kabinet duikt voor lastenverlichting, ondanks eigen afspraken daarover in het regeerakkoord. „We zitten in een uitzonderlijke situatie”, verweert minister Dijsselbloem (Financiën) zich… Dijsselbloem erkende de afspraak uit het akkoord, maar zei dat die vlieger voor 2017 niet opgaat omdat dit overschot vorig jaar nog niet voorzien was en de belastingen niet tijdens het jaar aangepast kunnen worden. Maar ook voor de begroting van 2018, die nu nog door de VVD en PvdA in elkaar gezet wordt, wil de bewindsman desgevraagd niet bij voorbaat de knip trekken.

De enige “uitzonderlijke situatie” is dat VVD en PvdA samen in een kabinet zitten. Dat en alleen dat is de reden dat we deze lastenverlichting ook weer op onze buik kunnen schrijven. De PvdA wil namelijk helemaal niet dat we minder belasting gaan betalen, dat gaat in tegen de grote droom van die partij om Nederland kapot te nivelleren.

En dat is niet het enige probleem. VVD-Kamerlid Halbers wil namelijk óók geen toezeggingen doen, dit in verband met de formatie:

“Het is een ingewikkelde periode. Lastenverlichting is natuurlijk een ontzettend goed doel, maar we zijn ook aan het formeren. We gaan het rustig bekijken als we de begroting opstellen.”

Nee, jullie gaan het helemaal niet “rustig bekijken” als jullie “de begroting opstellen.” Jullie hebben een knalharde belofte gedaan aan de kiezer. Je hebt de plicht om die belofte in te lossen — dat je formeert en samen met de PvdA in een demissionair kabinet zit is volstrekt irrelevant. Dan had je die belofte maar niet moeten doen.

Dijsselbloem en Halbers kunnen het ene excuus na het andere verzinnen, maar daar hebben wij belastingbetalers helemaal geen behoefte aan. Wat wij willen is: ons geld houden. Zorg daar maar voor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. gimmeMystack

  Het wordt tijd dat de Kamerleden van een salaris verlaging krijgen en max. €2000 p. maand mogen verdienen Bruto!!!!! Zonder mogelijkheid tot mooie bijbaantjes naast je publieke functie.

  Moet je eens kijken hoe snel die lastenverlichting er komt.
  Ze doen allemaal links lullen en rechts vullen.
  Huichelaars zijn het.

  1. Derwijlen

   Dit voorstel zal ongetwijfeld leiden tot een enorme kwaliteitsverbetering van de Kamerleden. Alleen laagopgeleide kansarmen zullen nog bereid zijn die functie te vervullen.

   1. gimmeMystack

    Hiermee bevestig je het feit dat ze het doen voor het geld en niet voor het verbeteren van hun land.

    1. corfo

     @ gimmeMystack.
     Natuurlijk doen die gasten het alleen voor het geld, macht én aanzien, het land, óns land, interesseert hen geen ene moer. Een vorstelijk salaris ophalen, zoveel mogelijk commissariaten binnen harken (o.a. Loek Hermans, maar mét hem nog véle anderen), ik vraag me toch af : Waar halen die lui toch de tijd vandaan om álles goed te kunnen doen; dat ze dat NIET kunnen is in dit landje inmiddels wel duidelijk, gezien de situatie waarin het land en het grootste deel van de bevolking zich bevinden. “Den Haag” bestaat grotendeels uit luchtfietsers en ballenhappers.

     1. Derwijlen

      Niet iedereen is, zoals Corfo en gimmeMystack, bereid zich op te offeren voor de publieke zaak. Ik vind dat zij zichzelf niet als maatstaf moeten nemen.

     2. Derwijlen

      Hierop vernam ik geen reactie. Laat me raden Corfo en gimmekak deden nooit iets zinnig voor de publieke zaak en verwijten anderen dat ze dat alleen doen voor een redelijke beloning.

     3. IJscoman

      Simon Derwijlen is de greep kwijt geraakt en voelt zich steeds gefrustreerder. Als oude zuurpruim-trol lukt hem niks meer: iedereen doorziet hem meteen, bijna niemand reageert op hem. Ocherme, alle inspanningen voor niks. Sterkte Wim. Maar niet heus.

     4. Derwijlen

      De frustratie valt mee, IJscoman en ik hoef me niet te verlagen tot de ad hominem aanvallen waar jij nog uitsluitend toe in staat lijkt te zijn.
      Je zakte moreel en intellectueel hier al zo vaak door het ijs dat ik in elk geval weinig aandacht maar aan jou besteed.

      Voor het overige blijven lachen, is mijn advies, je kunt altijd nog gaan figuurzagen of tafeltennissen.

      🙂

     5. Sniper666

      @ iedereen

      De nick Derwijlen is ook Simon Brouwenstein Isolde Hutten. Een TROL. Gelieve niet te voederen! Dank u.

     6. Derwijlen

      De trol Sniper heeft zijn trollenjacht hervat.

      Geestig.

   2. Constant Verkouwe

    Als die laagopgeleide kansarmen dan behept zijn met een gezonde dosis boerenverstand en niet de reet van Brussels tuig likken, mogen ze van mij aan de slag in de 1ste- en 2de kamer.
    Zeg nou zelf, slechter kunnen ze het niet doen dan de huidige malloten.

   3. HW

    Derwijlen.

    Je hebt of een hoge dunk van jezelf en de mensen die jij vertegenwoordigt of een lage dunk voor de rest van de bevolking.
    Heb je wel eens gehoord van:
    “De domste boer heeft de dikste aardappelen”

    Mensen als jij leven in hun eigen cocon met een eigen wereldvisie en kijken vooral niet verder dan hun neus lang is.

 2. Stanly2000

  Geen nieuws. Zijn langzaam wel gewend aan al dat liegen en bedriegen.

 3. Derwijlen

  Dat de PvdA hier dwars zou liggen vanuit haar begeerte ‘Nederland kapot te nivelleren’ lijkt me niet logisch. Je kunt namelijk heel nivellerend lasten verlichten door die te richten op de lagere inkomensgroepen. Dat is ook heel verstandig, die gaan de lastenverlichting namelijk ook omzetten in bestedingen. Economisch gezien is lastenverlichting voor de rijken ronduit dom.

 4. van Urk

  Lastenverlichting is een fabel. Een bezuiniging is bijna nooit een bezuiniging, maar een verschuiving van kosten. Bijna nooit in ons voordeel. Een bezuiniging hier levert een lastenverzwaring ergens anders op. Neem nu bijvoorbeeld Koningsdag. Eindhoven zit dan vol met mensen. “Goed voor de economie” . Nou zei de econoom “Dat maakt helemaal niets uit, het is even leuk voor Eindhoven, maar vervelend voor bijv. Zutphen”. Er is maar een geld. Dus wat al die mensen uitgeven in Eindhoven kunnen ze niet uitgeven in hun eigen woonplaats. Een feestje zorgt niet dat er opeens meer geld is. Nog zo,n voorbeeld: de zorgpremies. Vroeger hadden we ziekenfonds, semi-overheid. een per regio. Dus het aantal was beperkt en de premies gemakkelijk en naar daadkracht in te houden op het salaris. De staat wil de zorgkosten in handen houden zegt ze, maar doet het tegenovergestelde. De kosten voor de doorsnee burger zijn flink hoger. De zieken zijn er extra op achteruit gegaan door onder andere het steeds stijgende eigen risico. Vele verzekeringsmaatschappijen zijn ons ten deel gevallen. Allemaal met hun eigen bureaucratieen, winstverwachtingen en grote algemene reserves. Bijna niemand weet meer wat nu eigenlijk wel en niet verzekerd is. Ook is er een peperdure bureaucratie ontstaan om zorgtoeslagen te verstrekken. Onder het mom van het in de hand houden van de kosten wordt een enorm eigen risico gehanteerd en blijft een steeds groter deel onverzekerd. Ook voegen maatschappijen grote bedragen toe aan hun algemene reserves. Men had er ook voor kiezen om in plaats van grote reserveringen bij de verzekeringsmaatschappijen een afschaffing van het eigen risico te regelen. Wat een voordeel lijkt voor de een is een groot nadeel voor de ander geworden. Hoezo lastenverlichting? Dus als u hoort dat er lastenverlichting aan komt, moeten we echt gaan afvragen welke voorziening is geschrapt en wat wij zelf elders, tegen hogere kosten, moeten gaan betalen.

 5. corfo

  Als er nog iemand in dit armetierig landje écht geloofde in lastenverlichting voor Jan met de Pet, dan is die persoon wel héél erg naïef, om niet te zeggen : “dom”.
  De Haagse Bende blijft roven, liegen en bedriegen tot de laatste snik en hopelijk komt dat moment héél snel !!

  1. Derwijlen

   Het probleem van Corfo lijkt me dat hij behoort tot een kleine minderheid. De meerderheid van het volk is niet gek en ziet dat dit land goed bestuurd wordt. Dat gaat men niet in de waagschaal stellen door incompetente lawaaimakers als Roos, Wilders of Baudet het stuur in handen te geven.

   1. Sniper666

    Opdonderen TROL.

   2. HW

    Derwijlen:
    De meerderheid van het volk is niet gek en ziet dat dit land goed bestuurd wordt.
    Eigenlijk spreek je jezelf tegen of sta je niet met meer met beide benen op de grond of hebt last van Alzheimer.

    Het “volk” heeft bij de laatste Kamerverkiezingen het oude kabinet weggeblazen.
    Van een meerderheid naar 42 zetels.
    Je uitspraak had moeten zijn:
    De meerderheid van het volk is niet gek en heeft het bestuur weggezonden.

    Wel, gemakkelijk om dat nu allemaal te kunnen vergeten

 6. corfo

  Politiek bedrijven is alleen : liegen en bedriegen.
  Je stemt op een partij omdat een programma van één boek dik, je wel wat lijkt.
  Ná de verkiezingen staan alle partijen te trappelen om toch maar te mogen “regeren”.
  Wat er gebeurt er vervolgens : ze kruipen bij elkaar in een achterkamertje zónder enige transparantie, overleggen welke partij-punten kunnen vervallen en roepen vervolgens : “Eureka” !! Jan met de Pet heel blij want óók zijn/haar partij mag “regeren” , alleen……..vele punten die voor hem redenen waren om op die partij te stemmen, zijn verkwanseld !! Jammer toch, maar gelukkig heet dat “democratie”, hebben we tóch wat om voor te leven.

  1. Guus Geluk

   Je begint open deuren in te trappen, corfo. Dat heet compromissen maken en is noodzakelijk binnen ons coalitiesysteem. Het gebeurt al jaren.

 7. Roughwood

  Je verwacht het niet hè…..

 8. Anna

  “Lastenverlichting”?Nooit van zijn leven. De jaarlijkse, levenslange miljarden voor de economische asielzoekers en volgende grote gezinnen moeten door de hardwerkende middengroepen worden opgebracht.

  1. van Urk

   Anna@ En defensie? Die moet uiteindelijk maar met de fiets de Poolse heide op om de Russen bang te maken. De Linkse overheid kon beter een tomatenkwekerij beginnen want in plukken zijn ze het beste in.

 9. Ni28

  De hoofdleugenaar zit er nog steeds, bereid je voor het prolongeren van de voorgaande vier jaar. De crisis duurt voort al zijn wij sterker uit gekomen bla bla bla…in deze gave land. Blijf lekker werken en maak je geen zorgen over uitgaves, dat doet het staat voor jullie wel.

 10. Sniper666

  Geld te veel? Staatsschuld saneren!

  Nu weet ik wel dat de rentestand laag is enzo, maar voor de toekomst is het handig die schuld nu af te bouwen. Ooit gaat de rente weer omhoog, met een lagere staatsschuld minder rentelasten.

  1. Derwijlen

   Dat is ook wat Dijsselbloem aan het doen is. De staatsschuld loopt snel terug, het resultaat van vier jaar goed kabinetsbeleid.

   1. Sniper666

    Volgens de berichten nog 434 miljard te gaan. Ff delen, met 7 miljard per jaar omlaag is het nog maar 62 jaar volhouden dit tempo. Kijk, daar worden we vrolijk van. 🙁

    1. NoDoubt

     Uit de EU stappen ontvangsten €130 = € 304. Geen 7 miljard per jaar naar Brussel. 304/17= 22 jaar.

     1. Sniper666

      Uit de EU is het beste wat ons land kan overkomen, hoe dan ook.

   2. HW

    Je hebt er de ballen verstand van.
    Economen gaan ervan uit, dat inflatie een waardevermindering van de staatsschuld oplevert. Nederland zit om de 60 %, voldoet aan de EU eis, alleen de 2 % inflatie zit er nog niet in.
    Vandaar dat de inflatie door de ECB wordt opgejaagd.

    Ze vergeten alleen, dat het overschot is veroorzaakt door het beleid waardoor we een te lage rentestand hebben.
    +1 % rente = 4,5 miljard tekort extra en die komt eraan.

    Door al je uitspraken behoort ook jij tot de grote groep Ja-knikkers, die het prominente kader volgt.
    Over domheid gesproken “Zelden meegemaakt”

    1. Sniper666

     @ HW

     Eerlijk gezegd zie ik de rente niet snel omhoog gaan. Hindernis zijn de economisch zeer zwakke EU landen zoals Griekenland, Italië en Portugal.

     Deze landen dekken nu hun schuldenbergen door het ene gat met het volgende te stoppen. Als de ECB de rente omhoog trekt, duwen ze vrijwel meteen die landen verder onder water.

     Door geld bij te drukken, QE, tracht de ECB de inflatie aan te wakkeren. Het lukt alleen niet erg best. Door de euri zijn alle EU landen met handen en voeten gebonden aan de zwakste schaapjes van de roedel.

     Daarom moet NL uit de EU, en wel meteen. Een vrij en onverveerd land, back to our roots. Negeer de PC doemgeluiden, het is allemaal poep in het broekie.

     1. HW

      Sniper666.
      Jij kunt dit wel veronderstellen, maar de kapitaalmarkt bepaalt uiteindelijk de rentestand. Door jarenlang in Japan, VS en de EU miljarden extra in de markt te gooien, kon men de rente drukken, alleen de EU moet hiermee nog stoppen en dan gaat de rente omhoog.
      ECB voorzitter Draghi lichtte vorige week een tipje van de sluier op, dat het beleid op zijn eind loopt en meteen reageerden de kapitaalmarkten.
      De EURO werd meer waard, van 1,05 naar 1,14 t.o.v. de US$.
      Daar is dan geen houden meer aan.

     2. Sniper666

      @ HW

      Het is duidelijk dat u ons perverse geldsysteem ook kritisch met argusogen bekijkt.

      Heb er wat meer over gelezen en het vermoeden gekregen dat NIET de kapitaalmarkt de rente bepaalt.

      De FED en de BIS Bank doen dat. Klaas Knol moet daar (BIS) geregeld heen om marsorders te ontvangen.

      Iedereen die bij de BIS Bank werkt is onschendbaar.

      ‘Immuniteit voor de bank en voor het personeel, onschendbaarheid, vrijstelling van belastingen.
      Medewerkers kunnen niet worden vervolgd voor handelingen die zijn verricht in het kader van de uitvoering van hun taak.
      Het gebouw en de archieven zijn niet toegankelijk voor de Zwitserse autoriteit.
      Medewerkers, bestuurders van aangesloten centrale banken officiële genodigden genieten een diplomatieke status, zo ook de papieren die zij in hun bagage hebben.’

      Lees er eens wat over. Het is zo vreemd dat je er nooit iets over leest in de policor media.

      –> https://cooperatiedevrijemedia.nl/2017/06/bis-bank-de-geheime-bank-die-de-wereld-runt/

   3. Ecoshaarlem

    Jouw partij, is toch niet voor niets geheel weg gevaagd!!

 11. Sniper666

  Omdat het verschijnsel valuta zo boeiend is, en weinig mensen weten wat het werkelijk allemaal overhoop haalt in de praktijk hieronder info;
  _____

  De Grote Leugen

  De EU leugen is, zoals u vermoedelijk reeds weet als u een beetje oplet: groots. De leugen is zo groot dat het werkelijk onvoorstelbaar is. Ook hier weer, namelijk: er is geen één gezamenlijke munt. Ondanks alles wat je hoort, ziet en denkt, is er geen gezamenlijke euro! En we hebben het niet over het feit dat beleid goed voor Italië en Frankrijk nadelig is voor Duitsland, Nederland en de Scandinavische landen. Of dat er onenigheid is over te voeren beleid bij de ECB. Nee. Ik heb het over het feit dat er geen eenheidsmunt is. Hij bestaat überhaupt al niet. Er is geen één euro.

  Wat men heeft gedaan is het volgende: ze hebben 21 munten gecreëerd met dezelfde naam en grotendeels dezelfde bankbiljetten, en vervolgens met 23 landen onderling afgesproken die valuta van elkaar te accepteren. Maar achter die eenheidsfaçade zijn het gewoon allemaal verschillende valuta’s.

  De Nederlandse euro is feitelijk een andere dan de Italiaanse euro, en die is anders dan de Letse euro en weer anders dan de Vaticaan-euro. Er worden achter de schermen gewoon totaaltjes bijgehouden en er wordt onderling door de centrale banken van de diverse landen verrekend. Die eurozone is geen één zone, maar het betreft ‘gewoon’ een systeem van samenwerkende centrale banken en bijbehorende 20+ valuta.

  Die eenheidsmunt betreft dus een schijneenheid. De euro is niet zoals hij wordt verkocht. Er is geen eenheidsmunt. En die o-zo-gewenste ‘eurozone’-regering is dus het middel dit te corrigeren. Maar dat is wéér een geweldig groot stuk overdracht van nationale soevereiniteit weg van overheden naar het bedrijfsleven. Idem voor “euro bonds”, de euro-obligaties die Macron zo graag wil (goedkoop geld voor Frankrijk, met ons Nederlanders die garant staan!), die kunnen dus helemaal niet bestaan als ze het al wilden!

  Er is geen eenheidsmunt, er zijn wel samenwerkende centrale banken

  Natuurlijk betreft de euro geen eenheidsmunt maar samenwerkende centrale banken! Want bij de introductie van de euro is er geen enkele centrale bank verdwenen. Er is wel één overkoepelende ‘centrale bank’ bijgekomen. Maar die mag uiteraard zelf geen euro’s scheppen zoals bijvoorbeeld de Federal Reserve dat wel mag, de reden daarvoor is nu uiteraard volstrekt duidelijk. De euro is niet zoals de Dollar.

  En nee: de ECB mag geen euro’s scheppen, en ja: ze doen dus illegale dingen op onvoorstelbare schaal. Maar wie gaat ze blokkeren/afrekenen? Niet u en ik duidelijk, en de lobbyorganisatie genaamd EU gaat zichzelf uiteraard al helemaal niet tegenhouden, Klaas Knot (het DNB baasje) is integraal onderdeel van het feest, en Rutte en Dijsselbloem denken er niet eens over over dit schemergebied hun mond te openen, dat is immers zelfmoord – letterlijk.

  De Gulden is als zodanig niet verdwenen, maar hernoemd en opnieuw ‘gevalueerd’. De Nederlandse euro is en blijft technisch gezien een andere dan de Duitse, Belgische, Franse, Italiaanse, Vaticaanse, net als dat de Nederlandse Gulden anders was/is dan de Belgische Frankskes.

  De eenheidsmunt is geen eenheidsmunt. Ook hier stellen we vast dat de leugen zo groot is, dat haast niemand hem zal geloven.

  Geen euro eenheidsmunt = geen Europese Centrale Bank!

  Maar als de euro geen éénheidsmunt is, en de 21 euro valuta’s gewoon van de diverse centrale banken van een geselecteerd aantal landen op het Europese continent zijn, dan is de ECB uiteraard ook geen centrale bank! De Europese Centrale Bank is dus geen centrale bank maar slechts een soort overkoepelende bv met banklicentie die flink wat (zeer ongewone!) bevoegdheden heeft gekregen. Maar een centrale bank, dat is de ECB dus niet. En als je de EU als bedrijvenlobby terecht los ziet van de soevereine Europese landen, is de ECB eigenlijk ook niet “van Europa” maar gewoon van het grootbedrijf onderling.

  De ECB als bedrijf bestaat uiteraard wel (vermoed ik zo, je weet het nooit!) maar ondanks de naam die het heeft gekregen, is het dus geen Europese Centrale Bank. Net zoals de EU geen overheid is, maar een bedrijvenlobby met grootheidswaanzin. De ECB doet alsof het een centrale bank is net als de EU die doet alsof het een overheid is. (Tegenwoordig zelfs met eigen leger!) Daar is echter niets van waar. Leugens overal waar je kijkt.

  En dat verklaart ook waarom elk land zijn eigen munten en biljetten uitgeeft. De munten zijn duidelijk herkenbaar op de ‘achterkant’ (de beeltenis de huidige feodale leenheer a.k.a. “koning”) en de bankbiljetten zijn herkenbaar aan de code. Ja, elk euro biljet in omloop is van/voor één van de uitgevende centrale banken, en is als zodanig herkenbaar, en dus eigenlijk niet van de ECB. (Ook al moet DNB de biljetten van de ECB inkopen/afnemen.) Die ‘handtekening’ van Duisenberg, Trichet of Draghi op de ‘euro’ is dus eigenlijk uitsluitend decoratief. De euro is niet van de ECB, maar voor briefgeld kopen de diverse centrale banken de biljetjes in bij de ECB.

  Het lef dat de EU bedrijvenlobby toont is onvoorstelbaar. De misleiding van de Europese bevolkingen is groot… De EU is wellicht één van de grootste leugen ooit.

  Het wordt nog bonter

  Maar het wordt nog bonter: Het hele euro-systeem is namelijk ook nog eens zo ingericht dat onderlinge handel tussen landen altijd schulden creëert bij/voor centrale banken. En schulden, die zijn uiteraard zeer winstgevend. Omdat een Italiaanse euro anders is dan een Nederlandse euro, worden er bij internationale overboekingen geen euro’s overgeboekt (dat kan immers niet, het zijn verschillend valuta’s), er worden slechts twee saldo’s bijgewerkt op rekeningen bij centrale banken, en wel aan beide kanten van de transactie. Zowel in Ita en NL wordt een rekening bijgehouden van tekorten en overschotten.

  Hier is dus weer een leugen: een overboeking van Italië naar Nederland resulteert dus niet in een overboeking van de euro’s van de Italiaanse rekening naar jouw Nederlandse rekening. Het resulteert slechts in een overboeking van de Nederlandse centrale bank (DNB) naar jouw rekening, en een bijbehorende verhoging van de schuld van de Italiaanse centrale bank aan DNB.

  Wat is TARGET2?

  Handel in EU-land creëert geen welvaart, handel creëert schulden. En omdat Nederland en overige Noordelijke landen het al sinds jaar en dag beter doen dan de Zuidelijke, ontstaat er niet alleen het bekende handelstekort/overschot maar ook een monetair/financieel tekort/overschot! Er ontstaat door de het systeem van de EU een onvoorstelbaar grote berg schulden. En die berg schulden, die heeft uiteraard een naam gekregen.

  Die schuldenberg heet TARGET2. Het kwartje moet hier even vallen dat als er inderdaad één éénheidsmunt was, dan was TARGET2 uiteraard niet nodig geweest. Maar die is er dus niet, dus: TARGET2. Het bestaan van TARGET2 bevestigt het hele betoog: er zijn 21 eenheidsmunten. En vermoedelijk binnenkort de Oekrainse Grivna ook erbij in de ‘eurozone’. Alles kan, want er wordt gewoon ouderwets vereffend alsof die hele euro niet bestaat. We hervalueren de Grivna, hernoemen hem naar euro, klaar en gaan!

  TARGET2 is dus niets anders dan een weergave van de onbalans in de ‘eurozone’, en die is groot: nu ruim 1000 miljard. Nagenoeg niets vergeleken met de schulden op de balans van de ECB, die zijn nog minstens 17x groter, maar op zichzelf is 1 biljoen euro al schrikbarend hoog. Herinner: hoe meer schulden, hoe meer macht voor het multinationale grootbedrijf dat heet de EU.

  Laten we het nog even hebben over die 111 miljard NL schuld euro’s

  De Nederlandse centrale bank staat alleen in TARGET2 al garant voor nu zo’n 111 miljard euro aan schulden. Dat is 111 miljard (het is echter eerder 200+ miljard) die we kwijt zijn als Italië en anderen om wat voor reden dan ook niet kunnen voldoen aan hun schulden bij ons. Kwestie van tijd, die kans is immer groot en groeiend. Italië redt letterlijk vandaag weer diverse banken van faillissement, op de kosten van belastingbetalende burgers, voor vele miljarden, met volledige instemming uiteraard van de bedrijfslobby EU. (Die is uiteraard altijd voor!) En Spanje gaat ook niet lekker met ‘hun’ bankiers.

  Die 1000 miljard aan schulden in TARGET2, waaronder die 111 miljard euro oninbare Zuidelijke schulden bij DNB, dat is geen nadeel, dat is uiteraard een voordeel… gezien vanuit het EU Grootbedrijf. Namelijk: het is de strop rond de nek die ons allen aan elkaar bindt. Die strop van 111 miljard zorgt er immers voor dat je niet kan weglopen bij de euro.

  En dat was uiteraard precies wat (PvdA) Wim Kok en (de nieuwe informateur) Gerrit Zalm (VVD) voor ogen hadden. Eerst de euro (onder valse voorwaarden), dan volgt politieke integratie vanzelf. Het werd letterlijk zo uitgesproken in de jaren 90, en het is ook letterlijk zo ingeregeld. Als je de leugen doorziet, wordt het systeem ineens heel transparant…

  Er is hierdoor echter wel één mega-groot voordeel voor ons

  Los van het feit dat Nederland vermoedelijk op afzienbaar termijn voor zo’n 111 miljard de boot in gaat doordat het euro-fiasco op zijn einde loopt en de staatsschuld van Nederland wéér 111 miljard groeit (en ik zeg wéér, want dat deed het in 2008 ook al – dank je wel bankiers!)… Ondanks dat, is er wel een voordeel:

  De terugweg is heel eenvoudig!

  DNB is in functie onveranderd gebleven. We hebben een TARGET2 (oninbaar) overschot, dus ‘bijbetalen’ aan de EU hoeven we in ieder geval niet. We kunnen de Nederlandse euro gewoon weer Gulden noemen, en weer voor onszelf verder gaan met een wisselkoers. Het is niet of, maar wanneer. Iedereen die een beetje oplet begrijpt uiteraard dat dit een kwestie van tijd is. Het systeem van de euro is onhoudbaar. De grootbedrijf lobby EU ziet dat ook en doet alles om zo snel mogelijk meer macht te krijgen richting een algehele politieke integratie (zie: Macron) onder leiding van de hoogste vertegenwoordigers van het grootbedrijf – de Europese commissie.

  De ECB voert/voerde alleen wat politiek, de DNB was, is en blijft verantwoordelijk voor de Nederlandse valuta nu (tijdelijk) genoemd euro. Het TMS-systeem van André ten Dam is bijvoorbeeld ineens verdomd eenvoudig te realiseren. Weinig werk voor nodig, we hoeven zelfs geen nieuwe biljetjes te drukken.

  Die ‘eenheidsmunt’ bestaat niet. ‘Onze’ euro’s zijn gewoon ouderwetsche Nederlandse Guldens met euro-opdruk. De ‘eenheidsmunt’ euro is slechts en uitsluitend een oppervlakkig systeem waarin we uiterlijk hetzelfde biljetnaampje op onze biljetten gedrukt hebben. Systeem-technisch verandert er immers niets door gewoon weer in Guldens te gaan rekenen of zelfs gewoon weer Gulden tekens op onze biljetten te drukken. Een andere naam erop, wisselkoers er weer tegenaan, en voila.

  Herken de EU-waarheid in dit citaat

  De euro is feitelijk één grote leugen. En we zijn er wéér in getrapt. De bevolking zit te dutten en we worden wéér bedrogen door de EU. We staan erbij en worden snoeihard voorgelogen. Het is de standaard manier van werken van de lobby van het grootbedrijf, de EU: Leugens. Overal waar je kijkt. Steeds. Maar. Weer. Leugens.

  We eindigen met een zeer herkenbaar citaatje over het gedrag van de EU:

  “Zijn primaire regels [zijn]: nooit toestaan dat het publiek afkoelt; nooit een fout of ongelijk toegeven; nooit toegeven dat er misschien iets goeds huist in uw vijand; nooit ruimte laten voor alternatieven; nooit schuld aanvaarden; concentreer op een vijand tegelijk en verwijt hem alles wat verkeerd gaat. [..]

  Men zou in de regel haar leugens niet moeten onthullen, omdat men niet weet of en wanneer men ze weer nodig heeft. Het essentiële geheim van [..] leiderschap is niet zozeer afhankelijk van intelligentie. Integendeel, het hangt af van een opmerkelijk dom dik hoofd. De [red: EU] houden zich aan het principe dat wanneer men liegt, dan moet het een grote leugen zijn, en deze moet worden volgehouden. Zij houden hun leugens vol, zelfs met het risico ermee voor gek te staan. [..] Een zo kolossale leugen dat niemand zou kunnen geloven dat iemand de waarheid zulk grof geweld aan zou doen. […] De mensen geloven een grote leugen sneller dan een kleine, en als je die vaak genoeg herhaalt, zullen mensen die vroeg of laat geloven.”

  De euro als “eenheidsmunt” van de “Europese” “Centrale Bank”. Ja, ja. Oh, en Mark Rutte is “niet” uit op een baantje bij de EU. U wordt onvoorstelbaar hard voorgelogen. Er is werkelijk niet waar van over alles wat u hoort en denkt te weten. Dat u het maar weet.
  _____

  Bron https://langleveeuropa.nl/2017/06/de-valse-eenheidsmunt-de-23-verschillende-euros/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.