Liegend kabinet breekt weer een belofte: beloofde lastenverlichting komt er niet

Geen categoriejul 06 2017, 15:00
"We zitten in een uitzonderlijke situatie," liegt minister Dijsselbloem maar weer.
Het kabinet roept nu al jaren dat de crisis achter ons ligt. Ja, ja, het gaat goed met de economie. Alles is weer op de rails. Niet meer zeuren jongens, we gaan de toekomst vol vertrouwen tegemoet.
Daarom is het een beetje vreemd dat het kabinet vandaag laat weten dat beloofde lastenverlichtingen toch maar niet doorgaan omdat we ons zogenaamd in een "uitzonderlijke situatie" bevinden:

Het demissionaire kabinet duikt voor lastenverlichting, ondanks eigen afspraken daarover in het regeerakkoord. „We zitten in een uitzonderlijke situatie”, verweert minister Dijsselbloem (Financiën) zich... Dijsselbloem erkende de afspraak uit het akkoord, maar zei dat die vlieger voor 2017 niet opgaat omdat dit overschot vorig jaar nog niet voorzien was en de belastingen niet tijdens het jaar aangepast kunnen worden. Maar ook voor de begroting van 2018, die nu nog door de VVD en PvdA in elkaar gezet wordt, wil de bewindsman desgevraagd niet bij voorbaat de knip trekken.

De enige "uitzonderlijke situatie" is dat VVD en PvdA samen in een kabinet zitten. Dat en alleen dat is de reden dat we deze lastenverlichting ook weer op onze buik kunnen schrijven. De PvdA wil namelijk helemaal niet dat we minder belasting gaan betalen, dat gaat in tegen de grote droom van die partij om Nederland kapot te nivelleren.
En dat is niet het enige probleem. VVD-Kamerlid Halbers wil namelijk óók geen toezeggingen doen, dit in verband met de formatie:

"Het is een ingewikkelde periode. Lastenverlichting is natuurlijk een ontzettend goed doel, maar we zijn ook aan het formeren. We gaan het rustig bekijken als we de begroting opstellen."

Nee, jullie gaan het helemaal niet "rustig bekijken" als jullie "de begroting opstellen." Jullie hebben een knalharde belofte gedaan aan de kiezer. Je hebt de plicht om die belofte in te lossen -- dat je formeert en samen met de PvdA in een demissionair kabinet zit is volstrekt irrelevant. Dan had je die belofte maar niet moeten doen.
Dijsselbloem en Halbers kunnen het ene excuus na het andere verzinnen, maar daar hebben wij belastingbetalers helemaal geen behoefte aan. Wat wij willen is: ons geld houden. Zorg daar maar voor!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten