Kinderachtige Italianen drammen over opslagkosten lichaam kerstmarktterrorist Anis Amri

In Italië ruziën twee gemeenten om de kosten voor de opslag van het lichaam van de aanslagpleger van de kerstmarkt in Berlijn, afgelopen winter.  

De kerstmarktterrorist werd, na een omzwerving door onder andere Nederland, neergeknald in Milaan. In ons land wandelde hij in de tussentijd gewoon als vrij man over de treinstations in Nijmegen en Amsterdam. Uiteindelijk vluchtte Amri naar Milaan.

Nu zitten ze in een voorstad van Milaan met een rekening in de maag. Anis Amri werd namelijk doodgeschoten in Sesto San Giovanni, een kleine gemeente naast Milaan. Het lichaam van de terrorist lag daarna nog een tijdje in een opslag in Milaan, omdat niemand aanspraak maakte op het stoffelijk overschot. Logisch ook wel, wie wil nu opgescheept zitten met begrafeniskosten van een terrorist die zoveel mensen van het leven beroofde? Heel moeilijk zou ik het niet hebben gevonden trouwens. Weet je nog hoe Bin Laden werd ‘begraven’? Wat is het probleem dan?

In plaats van trots te zijn dat in hun gemeente een levensgevaarlijke gek mocht worden uitgeschakeld, bakkeleien ze nu in Sesto San Giovanni met de gemeente Milaan om iets meer dan tweeduizend euro. De burgemeester van Sesto San Giovanni, Roberto Di Stefano zei:

,,Het kan me niet schelen dat de wet bepaalt dat de lasten van een overleden persoon voldaan moeten worden door de gemeente waar die persoon stierf. We hebben het over een monster dat geen genade verdient.”

Volgens mij maakt het voor een overledene niet zoveel uit of hij wel of geen genade verdient. Wat van Amri overbleef is een hoop botten en vlees. Dood. Niemand wilde die hoop ellende hebben, dus had hem toch snel in de zee gegooid. Zolang de burgemeester tijd heeft om zoveel misbaar te maken over zoiets kleins, heeft de gemeente vast ook wel geld om die opslag te betalen. Zeurpieten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. dark hole

  afvalverwerking is dus nog steeds een probleem in Italië 🙂

 2. poison

  Gooi hem in de afvalverbrander, dan heeft de stadsverwarming er nog wat aan.

 3. meijer61200

  Gewoon anoniem de zee in. Als je dit vuilnis begraaft wordt het nog een bedevaartsoord, dus in beton gieten, en de diepste zee in.

 4. Sniper666

  Gewoon aan de krokodillen voeren in de zoo.

 5. fusilier

  Een graf net als bin laden ,daar ergens bij de Filipijnentrog. GOED idee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.