Laffe diefstal in Oldebroek: hoofdzender lokale omroep LocoFM gestolen

De hoofdzender van LocoFM is vannacht gestolen. 

Veel vaste luisteraars hoorden vanmorgen helemaal niets meer. Hun zender was opeens uit de lucht. De hoofdzender van LocoFM, de regionale radiozender van Oldebroek en omstreken (https://www.locofm.nl/) werd gestolen. Op hun website staat vandaag:

Op de ochtend van 15 juli 2017 werden we door een aantal luisteraars gebeld die ons vertelden dat we niet via 107.2FM te beluisteren waren. Nu zijn er wel vaker voorvallen waardoor onze zenders (tijdelijk) niet werken maar deze keer had dit een andere reden.

De kans is groot dat onze zender in de nacht van vrijdag op zaterdag is gestolen. De kast waar de zender in stond is losgebroken en de zender is daaruit ontvreemd. Hierdoor zijn we in de ether niet te beluisteren via 107.2FM. Wel zijn te te ontvangen via 107.6FM, via locofm.nl/live en via de digitale kanalen. Klik hier voor een overzicht van alle kanalen.

Wat een ontzettende treurwilgen die dit gedaan hebben! Welk een lage moraal moet je als dief hebben om van een lokale zender te jatten? Iedereen weet toch dat die het met beperkte middelen moeten stellen? Ik zou het stelen toch al niet willen aanbevelen, maar al helemaal niet van dergelijke initiatieven met een grote maatschappelijke waarde.

LocoFM bewees wat de maatschappelijke waarde van lokale omroepen is naar aanleiding van het door de SGP-jongeren Elburg/Oldebroek georganiseerde debat op 23 juni jl. over het thema “Is de Islam een bedreiging voor Nederland?” Die avond haalde De Dagelijkse Standaard nog, naar aanleiding van de ophef over de poster voor de avond. In de aanloop naar de avond werd voorzitter Tom de Nooijer van SGP-jongeren Elburg/Oldebroek geïnterviewd door LocoFM, dat zijn best deed om zo evenwichtig mogelijk alle geluiden uit de samenleving een plek te geven. Dat werk verdient alleen maar respect.

Het is te hopen dat genoeg mensen de waarde van lokale omroepen inzien en dat LocoFM een beetje geholpen wordt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. poison

  Typisch, etherpiraterij.

  1. poison

   Sjiek is mig dat, zender gejat.

 2. Babaji538

  Knock-Knock.
  Originele grafrechten Goossens.
  In samenwerking met A. van de(n) Hoek, pandjesbaas
  en de gebroeders & gezusters van den Voort, Udenhout,
  tesamen met Eikenbosch, Berkel-Enschot, Westermarkt Tilburg
  én Kraaivenstraat, Tilburg.

  Dank u, Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.