Laffe diefstal in Oldebroek: hoofdzender lokale omroep LocoFM gestolen

Geen categoriejul 15 2017, 16:00
De hoofdzender van LocoFM is vannacht gestolen.
Veel vaste luisteraars hoorden vanmorgen helemaal niets meer. Hun zender was opeens uit de lucht. De hoofdzender van LocoFM, de regionale radiozender van Oldebroek en omstreken (https://www.locofm.nl/) werd gestolen. Op hun website staat vandaag:

Op de ochtend van 15 juli 2017 werden we door een aantal luisteraars gebeld die ons vertelden dat we niet via 107.2FM te beluisteren waren. Nu zijn er wel vaker voorvallen waardoor onze zenders (tijdelijk) niet werken maar deze keer had dit een andere reden.

De kans is groot dat onze zender in de nacht van vrijdag op zaterdag is gestolen. De kast waar de zender in stond is losgebroken en de zender is daaruit ontvreemd. Hierdoor zijn we in de ether niet te beluisteren via 107.2FM. Wel zijn te te ontvangen via 107.6FM, via locofm.nl/live en via de digitale kanalen. Klik hier voor een overzicht van alle kanalen.

https://twitter.com/bjdokter/status/886160125937012736
https://twitter.com/LocoFM/status/886143171134095360
Wat een ontzettende treurwilgen die dit gedaan hebben! Welk een lage moraal moet je als dief hebben om van een lokale zender te jatten? Iedereen weet toch dat die het met beperkte middelen moeten stellen? Ik zou het stelen toch al niet willen aanbevelen, maar al helemaal niet van dergelijke initiatieven met een grote maatschappelijke waarde.
LocoFM bewees wat de maatschappelijke waarde van lokale omroepen is naar aanleiding van het door de SGP-jongeren Elburg/Oldebroek georganiseerde debat op 23 juni jl. over het thema "Is de Islam een bedreiging voor Nederland?" Die avond haalde De Dagelijkse Standaard nog, naar aanleiding van de ophef over de poster voor de avond. In de aanloop naar de avond werd voorzitter Tom de Nooijer van SGP-jongeren Elburg/Oldebroek geïnterviewd door LocoFM, dat zijn best deed om zo evenwichtig mogelijk alle geluiden uit de samenleving een plek te geven. Dat werk verdient alleen maar respect.
Het is te hopen dat genoeg mensen de waarde van lokale omroepen inzien en dat LocoFM een beetje geholpen wordt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten