Lees Martin Bosma’s eerste boek, de schijn-élite van de valse munters, deze zomer gratis en voor niets

In dit boek legt Martin Bosma zijn politieke visie uit — en dus die van Geert Wilders, zijn partijleider.

In De Schijn-élite van de valse munters legt PVV-Kamerlid en strateeg Martin Bosma niet alleen uit wat het gedachtegoed van de partij is, maar kijkt hij ook naar de eerste jaren van zijn politieke carriere; dat zijn de jaren waarin Pim Fortuyn en Theo van Gogh vermoord werden, en waarin Wilders zich afscheidde van de VVD en zélf een grote, invloedrijke partij opzette, de PVV.

Bosma legt uit dat de samenleving de afgelopen tientallen jaren grondig veranderd is, wat eerst en vooral komt door invoering van ‘de multiculturele samenleving.’ De gemiddelde kiezer had en heeft daar helemaal niets mee, maar de elite heeft dit Grote Plan toch doorgedrukt.

De reden? Volgens Bosma is het allemaal te wijten aan de geest van mei 1968. De elites kregen toen een klap van de mallemolen. Daar zijn ze nog steeds niet van hersteld. Sterker nog, als je daar iets van zegt word jij verketterd en zelfs kapotgemaakt.

Deze zomer hebben we allemaal veel tijd om dit soort boeken te lezen — alleen kopen de meeste mensen zo’n boek niet zo snel. Lekker wat fictie weglezen is leuk, maar een serieus boek? Oef. Daar word je alleen maar moe van.

Nou, goed nieuws: je kunt het nu proberen zonder dat je daar geld voor hoeft neer te leggen. GeenStijl heeft de pdf van dit boek namelijk gratis en voor niets online gezet, en ja, Bosma vindt dat prima:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Jaren geleden gelezen.
  Excellent boek.
  Staat bij mij keurig tussen Het Verraad van Links en Brussel Eurabia.
  Aanrader.

 2. Beukman

  Tja, de luie maar geniale Martin Bosma, voormalig verslaggever van de een of andere kleurrijke multiculti omroep, die plots een grote draai maakte en vervolgens zijn niche vond.
  Ik ben dan zo’n sukkel die destijds zijn boek met echt geld heeft gekocht. Ik moet zeggen: ik ben er nooit doorheen gekomen. Het is een typisch Siebeltiaans paranoïde spekkoekboek: een ondoordringbaar breiwerkje waaruit nu en dan de bedorven lucht van links en islam opstijgt al de schuld van Alles.

  Gelukkig heeft Martin een vaardige pen. De prettigste manier om zijn boek tot me te lezen vind ik om het op een willekeurige pagina op te slaan, en van dat punt te lezen tot ik de draad ben kwijtgeraakt. Van harte aanbevolen!

  1. Derwijlen

   Bosma is een nihilistische opportunist. Toen hij de weg kwijt was vond hij uit verveling een rechts-populistisch narratief lijntje van Siebelt tot van Gogh en van Bat ye’or tot Fortuyn, een lulverhaal dat zich dermate moeiteloos onttrekt aan feiten en logica dat hij er niet over hoefde na te denken en hem de gelegenheid bood comfortabel plaats te nemen op de schoot van Geert Wilders die hem subiet benoemde tot directeur van het PVV-politbureau.

   Ik las grote stukken uit zijn boek en werd overtuigend bevestigd in mijn vooroordeel dat het rechtspopulisme intellectueel steunt op een gemakzuchtige babbelbox van halfintellectuelen die zelden nadenken, zelden een boek lezen en elkaar nababbelen in een zorgvuldig van feiten en logica afgeschermde informatiebubbel.

   Bosma lacht zich gek. Hij verzekerde zich van een goed salaris als Kamerlid en haalt daarmee zijn pensioen. Met politiek heeft het allemaal weinig te maken maar sinds Fortuyn, Jan Roos en Thierry Boudoir weten we dat er een bestendig kiezerssegment is dat bereid is politieke windbuilen een stevige plek in onze Tweede Kamer te gunnen. Het mag wat kosten, het levert politiek niets op maar je ervaart een prettige kriebel in de onderbuik.

   P.s. ik noemde in mijn opsomming van bellenblazende politieke charlatans Geert Wilders niet. Daar is over nagedacht.

   1. Ali Yas

    De afkrakerij van onze huistrol heeft me definitief overgehaald: ik ga het werk van Bosma lezen.

    1. Beukman

     Dat mocht tijd worden ook, @Ali, het is immers verplichte kost voor figuren zoals jij. Het verbaast me dat je dit nog niet eerder had gedaan. Ik neem aan dat het feit dat het nu gratis is óók een aanzienlijke rol heeft gespeeld om je zover te krijgen?

     1. Ali Yas

      Heb jij het rode boekje van Mao al gelezen dan, Beukman? Dat is toch verplichte kost voor figuren zoals jij? Waarmee ik maar wil zeggen dat je je stereotyperende geleuter voortaan beter vóór je kunt houden.

     2. toetssteen

      @Beukman
      Je zakt af naar een niveau Joop.nl. Dat boek van Bosma staat bij mij naast de Economische essays en oersaaie natuurkundige mijmeringen. O ja, vrouwengeneeskunde, maar dat zal je niet boeien, ik hen Bosma in de kast…. Lachebekje.

   2. IJscoman

    Wat fijn voor je fluim, dat het boek van Bosma zo je vooroordelen bevestigde. Jij weet nu echt zeker dat je goed zit. Wat een geruststelling te weten dat je een volwaardig deugmens bent!

    1. Beukman

     @IJsman
     Derwijlen heeft het mooi en kernachtig gezegd. De luie maar geniale Bosman is treffend getypeerd. Had jij dat boek eigenlijk al gelezen?

     1. IJscoman

      Beuk, Derwijlen heeft het Bosman-boek getypeerd vanuit zijn platte bevooroordeelde grondhouding. Daar is niks moois en kernachtigs aan. Dat is doorlullen vanuit een onwrikbare basis en met een rigide kokerblik. Hij mist ten ene male het vermogen om iets -wat dan ook- vanuit een andere hoek te bekijken dan zijn eigen miesche, nihilistische, negatieve vooroordelen. Simon Wim Hutten is een megalomane, narcistische psychopaat die altijd alleen maar gelijk wil hebben. En daarvoor graag zijn NSB-moeder verkoopt. Een zielige, geflopte loser en niks meer. Te stom om zijn eigen reet af te vegen.

      En ja, ik heb het boek al bij de eerste druk gekocht en gelezen.

     2. Beukman

      @IJsje
      Zo plat is Derwijlens tekst niet. Wat verder opvalt, is dat hij de enige is met een enigszins gefundeerde mening over het boek. Daarna kom ik . Typisch toch dat het vooral Bosma’s tegenstanders zijn die zijn boeken lezen.

   3. sjun

    De hedendaagse Jaques De Kadt zit bij de PVV, zoveel wordt allengs duidelijk.

    1. Teloor

     Jacques De Kadt draait zich om in zijn graf.

    2. Ali Yas

     “Het fascisme voelt zich niet veilig, zolang ook het kleinste ambtenaartje niet òf fascist is, of in ieder van z’n bewegingen door lieden die fascist zijn, of hun lot met dat van het fascisme verbinden, gecontroleerd wordt.”

     De Kadt zou het huidige politiekcorrectisme op dezelfde mestvaalt als het nazisme gooien.

 3. Seneca

  Ja wat kan men zeggen op een reactie zoals de pseudo intellectueel – ene beuk – op dit forum pleurt? Men is intelligent of men is het niet…

  1. Beukman

   Ga dat boek nou maar lezen, @Seneca. Dan doe je iets nuttigers dan hier maar wat rondhangen en ad hominems potsen.

 4. Peter Selie

  Bedankt Martin!

 5. nick

  Een echte aanrader! Verplichte stof voor iedereen die verder wil kijken dan zijn neus lang is! Vlot geschreven, makkeijk te lezen en heel informatief!

 6. Two Ravens Black Kettle

  Een politicus die boeken schrijft.
  Brrrrrrr
  Voor links is dat net zoiets als iemand ‘met een kleurtje’ die weigert aan het zelfbeklag-infuus gaat liggen.
  Vandaar dat ze iemand als Hirsi Ali zo intens haten

  Ik zou u gaarne nog wat boeken uit mijn librije willen adviseren. Onafhankelijke, erudiete en intellectuele vrouwen. Vaak verhalende uit eigen ervaringen en dus vanzelfsprekend stuk voor stuk geminacht door The Tolerant Left.
  Helaas komen ze nooit door het spam filter.

  Enfin
  Martin’s boek was een verademing zoals ook de columns en boeken van de Goddelijke Kale een frisse herderlijke wind in een stinkend moeras was.
  De Goddelijke Kale werd door de politieke en MSM-jakhalzen opgejaagd en uiteindelijk geliquideerd (zijn moordenaar zou voor die vreugdevolle daad vervolgens door de D’66 magistratuur beloond worden. De boodschap was kraakhelder; politici die niet de Policor religie onderschrijven zijn vogelvrij

  Laten we hopen dat de erudiete, elegante en humoristische Martin dit lot bespaard blijft.
  Er zijn al genoeg dorre en zure haatmachines op de wereld (zie Hamburg of lees als U echt een sterke maag heeft de NRC)

 7. Tinneke

  En jaaaaaaa hoor daar is ie weer onze schizofrene PVV hater! ik noem geen naam want ik zou niet weten welke ik moet gebruiken het heeft er zoveel! en het haat de DDS maar slaat geen letter over….

 8. Ni28

  Afkraken door linkse dommeriken is gelijk aan gratis reclame en wakkert de nieuwsgierigheid extra aan. Een oude en werkende regel.

 9. Juncker

  Een mooi initiatief van Geen Stijl!

 10. sjun

  Bosma schreef nog een aardig boek dat al iets weggeeft van het linkse toekomstscenario voor Europa.
  – Martin Bosma over zijn nieuwe boek ‘Minderheid in eigen land’: https://www.youtube.com/watch?v=oiNDeIDoXzA
  – Martin Bosma interviewt Steve Hofmeyr: https://www.youtube.com/watch?v=_rG3HFYdJF4

 11. Juncker

  Het boek van Bosma haalde niet veel drukken en is kennelijk nu in de ramsj gegooid.

 12. Guus Geluk

  Ik ben het nooit met Bosma eens, maar wil alles graag van twee kanten bekijken. Dank voor de link.

 13. mr. drs.

  Links leeft met een utopisch onrealistisch wereldbeeld, maar de ellende is dat de linkse kanker helaas al zover in al onze instituties is doorgedrongen dat veel nederlanders mentaal ook de juiste weg afraken doordat ze te vaak het lunkse destructieve verhaal horen. En dat klinkt in eerste instantie ook lief en tolerant, maar het is counter-produktief. Zo hanteren westerse leiders, zoals Obama, Macron, Merkel, May het beeld dat de islam puur “vrede en liefde” is, dat gematigde westerse moslims prima geintegreerd zijn en geen enkel gevaar vormen voor onze westerse samenlevingen, omdat ze zo goed geintegreerd zijn en zich volledig achter onze wetten, en normen en waarden stellen. Nou, dat is dus een grote domme illusie en iedereen die objectief en eerlijk naar de feiten kijkt, ziet al snel in dat deze politiek-correcte, zogenaamde “fatsoenlijke” zienswijze helemaal niks weet te voorspellen, en daarmee niks weet te voorkomen, omdat het een totaal foute zienswijze is. Zo kan links niet uitleggen waardoor het komt dat er juist tijdens de ramadan maand meer aanslagen worden gepleegd door moslims, zoals we elk jaar weer opnieuw zien. De reden is natuurlijk dat ramadaneen periode is waarin moslims zich meer gaan verdiepen in de islam en de Koran, en het dus logisch is dat er meer haat en agressie gewekt wordt bij moslims als je snapt dat de Koran en de islam haat en agressie predikt jegens het westen en de ongelovige westerse hond, het minderwaardige wezen dat “brandstof voor de hel” is, volgens de Koran. En inderdaad is dit absoluut niet te begrijpen als je abusievelijk meent, zoals links denkt, dat de islam pure vrede en liefde is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.