Ha! Mosul is eindelijk helemaal ISIS-vrij. Dahaag jihadklaasje, dahaag, dahaag en tot nooit meer ziens!

Geen categoriejul 09 2017, 17:00
Goed nieuws uit Irak: de stad Mosul is eindelijk bevrijd. De slachters van ISIS zijn ofwel gedood, dan wel gevlucht.
Dat maakte de Iraakse overheid eerder vanmiddag bekend. Premier Abadi feliciteerde zijn troepen met de overwinning -- die bijzonder zwaar bevochten was.
In juni 2014 veroverden de jihadistische gekken van ISIS Mosul namelijk. Ze hebben de lokale bevolking dus maar liefst drie jaar kunnen onderdrukken. Gelukkig is daar vandaag definitief een einde aan gekomen. De islamistische extremisten zijn helemaal weggevaagd. Sommige jihadisten zijn gevlucht, maar andere terroristen zijn gevangen genomen of gedood. Met name dat laatste is natuurlijk perfect; zo heeft de wereld nooit meer last van ze.
De Iraakse staat legt uit:

"De opperbevelhebber van de strijdkrachten Haider al-Abadi is aangekomen in de bevrijde stad Mosul. Hij heeft de heroïsche strijders en het volk van Irak gefeliciteerd met de grote overwinning."

De claim van Irak wordt bevestigd door de Verenigde Staten. Het gaat dus voor de verandering niet om lege opschepperij van één of ander Arabisch land, maar om een feit.
Al met al kostte het Irak zo'n negen maanden om Mosul te bevrijden. Het Iraakse leger werd daarin bijgestaan door Amerika, dat continu luchtaanvallen uitvoerde op de jihadisten. Hoewel het dus geen groot offensief was -- geleid door de Amerikanen -- is deze overwinning misschien wel nóg strategischer... en vooral ook nóg belangrijker. Irak heeft nu immers bewezen dat het ISIS kan verslaan. Dat zal de moraal van Iraakse soldaten een enorme boost geven. En niet alleen van die Irak, maar ook soldaten van andere landen in de regio. ISIS is zéker niet onaantastbaar. De terroristen kunnen verslagen worden. Het enige wat daarvoor nodig is, is doorzettingsvermogen en discipline.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten