Links activistenblaadje NRC wil mensen als Baudet en Wilders slopen en schreeuwt om ‘verzet’

In het Commentaar in NRC van gisteren laat het linkse activistische dagblad zich weer helemaal gaan. Een onbekende NRC-redacteur gaat tekeer tegen weldenkende politici die zich verzetten tegen de ongebreidelde migrantenstroom vanuit Afrika.

Wie dit schrijft staat er niet bij, maar wel dat de hoofdredactie van NRC nauw betrokken is bij deze artikelen. In het Commentaar van gisteren geeft NRC zijn mening over de migrantencrisis die heel Europa in de tang heeft op dit moment. De insteek is duidelijk. Midden in het artikel staat een linkje waar de lezer het gemakkelijk wordt gemaakt om het artikel te delen op Twitter. De titel die dan verschijnt is de ondertitel van het Commentaar van 30 juni: Het superrijke Europa moet zichzelf geen slachtofferrol aanmeten in de vluchtelingencrisis, maar gezamenlijk handelen.

Aanmeten. Het staat er echt! Wij meten ons dus een slachtofferrol aan. Je vraagt je af wat ze toch roken op de hoofdredactie bij NRC. Iets geheel verkeerds, dunkt me. Ik moet nog even denken aan de Telegraaf die ik gistermorgen opensloeg. Het aandeel gelukszoekers en rovers in het totaal aantal migranten is groot. Een substantieel aantal van hen komt uit veilige landen, ook in Afrika, naar West-Europa om hier te profiteren van de welvaart. Het artikel in NRC spreekt over een ‘redeloze angst’ voor miljoenen die onderweg zouden zijn. Hoe verknipt moet je zijn, om in een tijd waarin steeds meer openbaart komt over de bruisende criminaliteit van asielzoekers, te spreken over een redeloze angst?

Wat het nog erger maakt is dat in datzelfde Commentaar de NRC redactie oproept tot ‘verzet’ tegen degenen die om partijpolitieke redenen inspelen op angst en praten over “omvolking” en “islamisering.”

Verzet. NRC legt hier niet uit wat dat dan moet zijn. Nee, NRC is een bloeddorstig links blaadje geworden dat het liefst heel Afrika naar Europa haalt en iedereen die zich er tegen verzet Nederland wel uit kan kijken. Weet je wat je met het NRC moet doen? Als je de krant een paar keer in verticale richting opvouwt, heb je precies de breedte van wc-papier. Even knippen nog en klaar ben je. Succes!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. HaZ

  Dit artikel van eveneens de Nationale Riool Courant van een week geleden, toont aan dat er wellicht wekelijks van hoofdredacteur gewisseld wordt daar……

  Migratie Bootmigranten worden steeds vaker voor de kust van Libië opgepikt door hulporganisaties. Zo vaak, dat lijntjes met mensensmokkelaars worden vermoed. Onzin, zeggen de helpers. ‘Wat wij doen is eigenlijk een plicht van de Europese landen.’
  Marc Leijendekker
  23 juni 2017
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/23/een-omstreden-taxidienst-voor-migranten-11237075-a1564279

 2. HW

  Het NRC heeft veel lezers die rechtstreeks betrokken zijn bij immigratie.
  Dat is natuurlijk een economisch lucratieve bezigheid, waar de centjes rechtstreeks in de zakken rollen van onze linkse medemensen.
  Alle mensen die roepen dat het maar eens afgelopen moet zijn met de ongerepte toevoer van kansarmen zijn een bedreiging voor de inkomsten van links en dat moet natuurlijk zo snel mogelijk de kop ingedrukt worden. Nee, om de inkomsten op te voeren moeten er nog meer komen.
  De NRC laat zich maar wat graag gebruiken, want het aantal abonnees loopt al terug en ze willen deze linkse kliek natuurlijk niet kwijt.

 3. Seneca

  nrc behoort toch tot dat belgische megaconcern maar dat ook tmg heeft gekocht? dit concern maakt geen winst maar al haar inkomsten komen uit de zak van Brussel (eu). duidelijker wordt het spreekwoord ‘wiens brood men eet, diens woord men spreekt’ niet geïllustreerd.

 4. Ni28

  de NRC is ook handig als inpakpapier onder voorwaarde dat je hem niet gekocht hebt.

  1. HW

   Vroeger werd dit soort papier als toiletpapier gebruikt. Zeker met deze koppen erop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.