Ministerie Buitenlandse Zaken is woest op Israël omdat het terecht illegale troep opruimt

Ministerie Buitenlandse Zaken is woest op Israël omdat het terecht illegale troep opruimt

In het programma van KRO-NCRV "De Ochtend" werd gisteren gebeld met verslaggever Jan Franke in Tel Aviv.

Het was weer tijd om de anti-Israël sentimenten weer wat nieuw leven in te blazen. Want oh, oh, oh wat erg: Israël heeft zomaar een Nederlands hulpproject kapotgesloopt en in beslag genomen.

Eerst even wat achtergrond. Nederland heeft vorig jaar ongeveer 500.000 euro overgemaakt naar Comet-me, een Israëlisch-Palestijnse organisatie die zich inzet voor energiebronnen op afgelegen plekken in Israël (lees: Palestijnse nederzettingen). De gedachte achter deze organisatie:

Comet-ME is a joint initiative of Israelis and Palestinians who believe that barriers of hostility can be overcome by joint, concrete, work aimed at felling down the walls of segregation and racism. bron: Facebook pagina Comet-me

Lekker naïef dus, een club zelfhatende Israëli's die denken dat de vijandschap jegens Israël bij elke Palestijn als sneeuw voor de zon verdwijnt in ruil voor een lading zonnepanelen. Nee, dat gaat dus niet lukken. De groep Arabieren die zich "Palestijnen" noemt heeft er zelf voor gekozen om in Israël neer te strijken en daar met veel misbaar en slachtofferschap een eigen staat te claimen. Nooit. Israël is ongedeeld en daar hoort geen Palestijnse staat.

Nu onze inmenging. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vorig jaar dus een smak geld gedoneerd aan deze stichting. Met dat geld heeft Comet-me illegaal 96 zonnepanelen in het Palestijnse dorpje Jubbet adh Dhib, bij Bethlehem, neergeploft. Geheel terecht heeft Israël die zooi gelijk opgeruimd en in beslag genomen. Het gebied valt namelijk onder Israëlisch bestuur en voor de plaatsing had een vergunning aangevraagd moeten worden. Dat is niet gebeurd want, zo zegt Comet-me: "Die krijgen we toch niet." Jan Franke in Tel Aviv doet hoorbaar zijn best om het gebied zo anti-Israëlisch mogelijk te omschrijven: "dat (die vergunning, red) kan ook niet, .. , omdat het in Israëlisch, ehhhhhhhh, eehhhh, ehhhhh, door Israël ge... militair bestuurd gebied is. Moeilijk hè Jan?

Je zou in Nederland eens moeten proberen om een dakkapel zonder vergunning op je dak te ploffen! Maar hé, als het om Israël gaat is onze overheid iets milder met vergunningen. In het verslag van het AD doet Buitenlandse Zaken haar beklag over de legale verwijdering van de zonnepanelen:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is woedend. ,,Wij hebben direct ernstig geprotesteerd bij de Israëlische autoriteiten en aangedrongen op teruggave van de goederen. We bekijken momenteel de precieze schade en welke volgende stappen genomen kunnen worden”, zegt woordvoerder Chris Bakker.

Ach ja. Is het nieuw? Nee. Maar het is wel ongelofelijk stuitend om te zien dat onze overheid met ons belastinggeld steun verleent aan een organisatie die bewust illegale activiteiten ontplooit, ten bate van een volk dat geen volk is, ten koste van Israël en tot schande van onze natie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties