Links activistenblaadje NRC wil mensen als Baudet en Wilders slopen en schreeuwt om 'verzet'

Geen categoriejul 01 2017, 16:00
In het Commentaar in NRC van gisteren laat het linkse activistische dagblad zich weer helemaal gaan. Een onbekende NRC-redacteur gaat tekeer tegen weldenkende politici die zich verzetten tegen de ongebreidelde migrantenstroom vanuit Afrika.
Wie dit schrijft staat er niet bij, maar wel dat de hoofdredactie van NRC nauw betrokken is bij deze artikelen. In het Commentaar van gisteren geeft NRC zijn mening over de migrantencrisis die heel Europa in de tang heeft op dit moment. De insteek is duidelijk. Midden in het artikel staat een linkje waar de lezer het gemakkelijk wordt gemaakt om het artikel te delen op Twitter. De titel die dan verschijnt is de ondertitel van het Commentaar van 30 juni: Het superrijke Europa moet zichzelf geen slachtofferrol aanmeten in de vluchtelingencrisis, maar gezamenlijk handelen.
Aanmeten. Het staat er echt! Wij meten ons dus een slachtofferrol aan. Je vraagt je af wat ze toch roken op de hoofdredactie bij NRC. Iets geheel verkeerds, dunkt me. Ik moet nog even denken aan de Telegraaf die ik gistermorgen opensloeg. Het aandeel gelukszoekers en rovers in het totaal aantal migranten is groot. Een substantieel aantal van hen komt uit veilige landen, ook in Afrika, naar West-Europa om hier te profiteren van de welvaart. Het artikel in NRC spreekt over een 'redeloze angst' voor miljoenen die onderweg zouden zijn. Hoe verknipt moet je zijn, om in een tijd waarin steeds meer openbaart komt over de bruisende criminaliteit van asielzoekers, te spreken over een redeloze angst?
Wat het nog erger maakt is dat in datzelfde Commentaar de NRC redactie oproept tot 'verzet' tegen degenen die om partijpolitieke redenen inspelen op angst en praten over "omvolking" en "islamisering."
Verzet. NRC legt hier niet uit wat dat dan moet zijn. Nee, NRC is een bloeddorstig links blaadje geworden dat het liefst heel Afrika naar Europa haalt en iedereen die zich er tegen verzet Nederland wel uit kan kijken. Weet je wat je met het NRC moet doen? Als je de krant een paar keer in verticale richting opvouwt, heb je precies de breedte van wc-papier. Even knippen nog en klaar ben je. Succes!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten