Links activistenblaadje NRC wil mensen als Baudet en Wilders slopen en schreeuwt om 'verzet'

Links activistenblaadje NRC wil mensen als Baudet en Wilders slopen en schreeuwt om 'verzet'

In het Commentaar in NRC van gisteren laat het linkse activistische dagblad zich weer helemaal gaan. Een onbekende NRC-redacteur gaat tekeer tegen weldenkende politici die zich verzetten tegen de ongebreidelde migrantenstroom vanuit Afrika.

Wie dit schrijft staat er niet bij, maar wel dat de hoofdredactie van NRC nauw betrokken is bij deze artikelen. In het Commentaar van gisteren geeft NRC zijn mening over de migrantencrisis die heel Europa in de tang heeft op dit moment. De insteek is duidelijk. Midden in het artikel staat een linkje waar de lezer het gemakkelijk wordt gemaakt om het artikel te delen op Twitter. De titel die dan verschijnt is de ondertitel van het Commentaar van 30 juni: Het superrijke Europa moet zichzelf geen slachtofferrol aanmeten in de vluchtelingencrisis, maar gezamenlijk handelen.

Aanmeten. Het staat er echt! Wij meten ons dus een slachtofferrol aan. Je vraagt je af wat ze toch roken op de hoofdredactie bij NRC. Iets geheel verkeerds, dunkt me. Ik moet nog even denken aan de Telegraaf die ik gistermorgen opensloeg. Het aandeel gelukszoekers en rovers in het totaal aantal migranten is groot. Een substantieel aantal van hen komt uit veilige landen, ook in Afrika, naar West-Europa om hier te profiteren van de welvaart. Het artikel in NRC spreekt over een 'redeloze angst' voor miljoenen die onderweg zouden zijn. Hoe verknipt moet je zijn, om in een tijd waarin steeds meer openbaart komt over de bruisende criminaliteit van asielzoekers, te spreken over een redeloze angst?

Wat het nog erger maakt is dat in datzelfde Commentaar de NRC redactie oproept tot 'verzet' tegen degenen die om partijpolitieke redenen inspelen op angst en praten over "omvolking" en "islamisering."

Verzet. NRC legt hier niet uit wat dat dan moet zijn. Nee, NRC is een bloeddorstig links blaadje geworden dat het liefst heel Afrika naar Europa haalt en iedereen die zich er tegen verzet Nederland wel uit kan kijken. Weet je wat je met het NRC moet doen? Als je de krant een paar keer in verticale richting opvouwt, heb je precies de breedte van wc-papier. Even knippen nog en klaar ben je. Succes!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties