Linkse haatwebsite discrimineert erop los tegen blanken: 'Het ligt echt aan de witte Nederlander'

Geen categoriejul 10 2017, 17:00
Racisme zit ons in de genen! Zo.
Pascal Vanenburg is stukjesschrijver voor Joop.nl. Nu is dat op zich al erg genoeg, maar wat zo mogelijk nog erger is, is dat Pascal een racist eersteklas is. Ja, echt waar. Meneer scheert die vuile blanke Hollanders namelijk over één kam en geeft ze vervolgens ook nog even de schuld van alle sociale problemen in ons land:

In Nederland zijn we groot voorstander van benoemen, wegkijken is een doodzonde. Of, nou ja, behalve dan als het gaat om het eigen racisme. Racisme lijkt in Nederland simpelweg niet te mogen bestaan. Mensen met een migratie-achtergrond die alleen al vanwege hun naam niet worden uitgenodigd op een sollicitatiegesprek? Geen racisme, vecht je maar in. De jaarlijkse parade met clowns in blackface compleet met kroespruik en dikke rode lippen? Geen karikatuur, gewoon een leuk kinderfeestje. Nazaten van tot slaaf gemaakten door Nederlanders? Hou toch eens op, dat is al zo lang geleden...

De racistische beerput is een paar jaar geleden al wijd opengetrokken en die gaat voorlopig ook niet meer dicht. Nederlanders met een migratieachtergrond laten zich vaker en steviger horen en eisen hun rechtmatige plek in de Nederlandse samenleving op. Daar kun je boe en bah van spreken, maar het gelijk is niet aan jouw zijde. De instituties die de achterstelling van mensen van kleur in stand houden moeten worden afgebroken en dat gebeurt pas als de mentaliteit van de ‘ik ben geen racist, maar-Nederlander’ verandert. Pas wanneer zij erkennen dat er iets grondig mis is, kunnen echte veranderingen in gang gezet worden.

Witte Nederlander, het ligt echt aan jou.

Je moet je eens voorstellen dat we zoiets zouden schrijven over zwarte Nederlanders. Het land zou te klein zijn. Je zou met pek en veren besmeurd worden. Het ene na het andere politiekcorrecte linkse tv-programma op de NPO zou erover te keer gaan, je wegzetten als een racist die kapotgemaakt moet worden. Adverteerders zouden massaal gebeld en gemaild worden door een woedende politiekcorrecte menigte. Scheldpartijen. Woedeaanvallen. Dreigementen. Niets zou links te gek zijn om dat soort 'racistische praat' te censureren en de verantwoordelijke bloggers voor eens en altijd kapot te maken.
Maar als een linkse gek dit soort dingen over blanke mensen schrijft mag het allemaal wel. Wij witte Nederlanders (en zeker wij witte Nederlandse mannen) hebben het maar te accepteren. En als we er wel iets van zeggen worden we gewoon uitgescholden voor racistische barbaren en/of neo-nazi's.
Want nee, dit is niet de eerste keer dat wij over Vanenburg schrijven. Eerder dit jaar beschuldigde deze VARA-gek SGP'ers er namelijk van "volslagen idioten" te zijn en noemde hij DDS en passant "Dagelijkse Stormer Neonazi." Je zou denken dat dit voldoende reden is voor de VARA en BNN om zo'n dorpsgek aan de kant te zetten, maar blijkbaar is niets minder waar. Welnee, meneer mag zijn haatpraktijken gewoon doorzetten, en dat alles met de zegen van de VARA.
Je zou bijna -- bijna -- een stuk plaatsen waarin je de rollen omdraait, om vervolgens rustig te wachten op de reactie van extreem-links.
Bijna? Ja, bijna. Anders dan de Joop.nl'en van deze wereld is DDS namelijk géén racistische website. Daar kunnen ze bij dat soort blogjes nog iets van leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten