Luie onderhandelaars geven toe: er zit geen schot in de onderhandelingen, maar ze willen wél met vakantie

Geen categoriejul 20 2017, 8:00
De politiek is lachwekkend.
Hoe zielig, lachwekkend, belachelijk, ridicuul moderne Nederlandse politici zijn, vraag je? Nou, wat vind je hiervan:

De kabinetsformatie stokt, nu op cruciale thema’s nog geen enkele beweging is gekomen. Vooral op de immateriële onderwerpen gaat het 'zeer moeizaam' tussen D66 en de ChristenUnie, erkennen ingewijden. ,,Dit heeft een hoog ontvlambaarheidsgehalte.’’...

Kereltje Pechtold zei gisteren nog: "Op sommige onderwerpen zit er na twee, drie keer bespreken nog geen schot in." ChristenUnie-leider Gert Jan Segers voegde daar aan toe: "Ik zeg het niet op een dramatische manier, maar het kan nog altijd misgaan."
Je zou denken dat ze dan dus keihard aan de slag willen gaan om dit nog even op te lossen. Maar nee hoor, niets is minder waar. De heren (en één dame) onderhandelaars zijn namelijk moe.

De onderhandelaars zijn moe en willen zo snel mogelijk bijkomen op hun vakantiebestemmingen. ,,Ik ben toe aan vakantie”, erkende CDA-leider Sybrand Buma. De meeste onderhandelaars vertrekken even naar het buitenland. Daar laten zij de bereikte resultaten indalen en kauwen ze op de resterende dilemma’s. ,,Het is goed voor het proces als ze er even uit zijn”, zei Zalm. ,,Ik hoop dat het de blik verbreedt en niet vernauwt.”

Ah ja, omdat ze nog helemaal niets voor elkaar hebben gekregen is het goed dat ze er even uit zijn? Say what? Dat is een beetje alsof je een werknemer die helemaal niets doet even op vakantie stuurt zodat hij bij kan komen. Bij kan komen waarvan? Hij heeft niets gedaan, behalve nutteloos uit zijn neus te vreten tijdens werktijd.
Dát is hoe de onderhandelaars zich de afgelopen weken -- en zelfs maanden! -- gedragen hebben. En nu moeten we het volgens Zalm en Buma maar heel normaal vinden dat ze er een tijdje tussenuit gaan om 'bij te komen.'
Gestoorder dan dit wordt het niet. Deze op handen zijnde coalitie heeft nú al lak aan de kiezer. Dat kan alleen maar erger worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten