Heldhaftige ouder of meedogenloze kindermishandelaar? Vader geeft 9-jarige die z'n dochter pestte een oplawaai

Heldhaftige ouder of meedogenloze kindermishandelaar? Vader geeft 9-jarige die z'n dochter pestte een oplawaai

Een 47-vader uit Singapore die het heft in eigen hand nam, draait voor 14 dagen de bak in. Hij was namelijk de klas van zijn dochter binnengedrongen, en heeft haar pestkop een flinke tik verkocht. De rechter oordeel dat de vader de schoolklas 'de stuipen op het lijft' had gejaagd, maar de man zelf sprak van "een belangrijke levensles".

Wat doe je als je begrijpt dat je kinderen gepest worden op de basisschool? Voor één vader uit Singapore was wel duidelijk wat hij zou doen. Hij stormde de klas in, en liet zijn dochter haar 9-jarige demoon aanwijzen. Die jongen kreeg een knal voor z'n hoofd en moest in z'n broek plassen van de angst. De vader hield voor de hele klas vervolgens een toespraak over de noodzaak van het stoppen met pesten, en wilde naar eigen zeggen aantonen dat 'gangstergedrag' nooit loont.

De plaatselijke rechtbank zag de actie van de man toch nét even iets anders. Die noemde zijn speech "vooringenomen" en besloot dat de vader maar even een tijdje achter de tralies moest:

"De rechter rekende de man zwaar aan dat hij vervolgens een „zelfingenomen” speech hield waarin hij de klas voorhield dat het fout is om te pesten of je als een gangster te gedragen. Ook toonde de vader weinig berouw. Hij zei tijdens de rechtszaak dat de kinderen een belangrijke levensles hadden geleerd. Ook gaf hij de schuld aan de school, omdat de beveiliging in zijn ogen beter had kunnen zijn."

Ik kan de emoties van die vader heel goed begrijpen, maar uiteindelijk kan de rechter geweld tegen kinderen niet zomaar laten gaan. Ja, pesten is vervelend, maar met de fysieke overmacht die je als volwassene hebt hoef je in principe helemaal niet over te gaan op het toepassen van geweld. Je kan allerlei soorten straffen bedenken, en dan kan je je handen gewoon thuis houden.

Derhalve vind ik het niet onterecht dat deze man even twee weken moet afkoelen in een cel. Jammer maar helaas, maar voor eigen rechter spelen is gewoon altijd fout.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties