Heldhaftige ouder of meedogenloze kindermishandelaar? Vader geeft 9-jarige die z'n dochter pestte een oplawaai

Geen categoriejul 19 2017, 21:00
Een 47-vader uit Singapore die het heft in eigen hand nam, draait voor 14 dagen de bak in. Hij was namelijk de klas van zijn dochter binnengedrongen, en heeft haar pestkop een flinke tik verkocht. De rechter oordeel dat de vader de schoolklas 'de stuipen op het lijft' had gejaagd, maar de man zelf sprak van "een belangrijke levensles".
Wat doe je als je begrijpt dat je kinderen gepest worden op de basisschool? Voor één vader uit Singapore was wel duidelijk wat hij zou doen. Hij stormde de klas in, en liet zijn dochter haar 9-jarige demoon aanwijzen. Die jongen kreeg een knal voor z'n hoofd en moest in z'n broek plassen van de angst. De vader hield voor de hele klas vervolgens een toespraak over de noodzaak van het stoppen met pesten, en wilde naar eigen zeggen aantonen dat 'gangstergedrag' nooit loont.
De plaatselijke rechtbank zag de actie van de man toch nét even iets anders. Die noemde zijn speech "vooringenomen" en besloot dat de vader maar even een tijdje achter de tralies moest:

"De rechter rekende de man zwaar aan dat hij vervolgens een „zelfingenomen” speech hield waarin hij de klas voorhield dat het fout is om te pesten of je als een gangster te gedragen. Ook toonde de vader weinig berouw. Hij zei tijdens de rechtszaak dat de kinderen een belangrijke levensles hadden geleerd. Ook gaf hij de schuld aan de school, omdat de beveiliging in zijn ogen beter had kunnen zijn."

Ik kan de emoties van die vader heel goed begrijpen, maar uiteindelijk kan de rechter geweld tegen kinderen niet zomaar laten gaan. Ja, pesten is vervelend, maar met de fysieke overmacht die je als volwassene hebt hoef je in principe helemaal niet over te gaan op het toepassen van geweld. Je kan allerlei soorten straffen bedenken, en dan kan je je handen gewoon thuis houden.
Derhalve vind ik het niet onterecht dat deze man even twee weken moet afkoelen in een cel. Jammer maar helaas, maar voor eigen rechter spelen is gewoon altijd fout.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten