Krijg jij ook appjes over zogenaamde waardebonnen voor de Lidl? Trap er dan niet in!

Krijg jij ook appjes over zogenaamde waardebonnen voor de Lidl? Trap er dan niet in!

Voor €250 aan gratis boodschappen doen bij de Lidl als je even een bepaalde website bezoekt. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Dat kan kloppen, want dat is het ook. De Duitse supermarktketen heeft geen acties in die richting, maar kwaadwillenden doen zich wel voor als de Lidl om mensen gevoelige informatie afhandig te maken. Uitkijken dus!

Deze zomer is het weer spitsuur voor oplichters, zo lijkt het. Zowel supermarktketen Lidl als online warenhuis Bol.com waarschuwen internetgebruikers voor gevaarlijke nepberichten die de ronde doen.

In het geval van Lidl gaat het om appjes die je beloven dat je een waardebon van €250 kan claimen, als je alleen maar even naar een bepaalde website gaat. Op dit site zijn er echter geen waardebonnen te vinden, maar wel word je aangespoord allerlei privé-informatie in te vullen. Lidl Nederland zegt ook niets met de actie te maken te hebben, en raadt mensen dan ook dringend af 'mee te doen'. Voor zover er überhaupt wel een actie is, en niet slechts een slinkse manier om gevoelige informatie te stelen.

Ook online postorderbedrijf Bol.com heeft last van nep-berichten waarin de eindgebruiker om de tuin wordt geleid. In het geval van Bol.com gaat het om e-mails waarin de lezer wordt aangeraden een PDF-bijlage te openen, omdat er iets mis zou zijn met een aankoop. Bij het openen van de PDF wordt er echter malware geopend waarmee je computer vervolgens geïnfecteerd wordt. Geen prettig idee dus!

bolcomnepmail

Dus om met kameraad Tunahan Kuzu te spreken:

trap-er-niet-in-1

En ditmaal heeft de man groot gelijk!

Lees meer over:
WhatsApp Lidl waarschuwing Hoax

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties