Nieuw in Frankrijk: krottenwijken met duizenden migranten als inwoners

Geen categoriejul 29 2017, 18:00
De politiek van de Europese Unie begint vruchten af te werpen.
Het is voor ons nog een kilometertje of 300 verwijderd. Maar in Parijs kom je toestanden tegen die doen denken aan beelden van hulporganisaties voor ontwikkelingslanden. Dat scheelt een hoop reiskosten voor fotoreportages in Afrika. Hoewel, als het zo doorgaat blijven in Afrika niet veel hulpbehoevenden over om te helpen. Cijfers van de Franse overheid over vluchtelingenkampen zijn in handen van de VRT in België gekomen.
https://twitter.com/JoostNiemoller/status/891250308910903297
120 krottenwijken in Parijs en omstreken. Dat zijn me er nogal wat! In de verschillende krottenwijken en kampen wonen zo'n 7000 tot 9000 immigranten. Dat aantal fluctueert nogal vanwege de sterk wisselende asielinstroom. Buiten het feit dat dit natuurlijk niet kan in een modern land, kost het ook nog een klauwen vol met geld. In 5 jaar tijd zijn de kampen al 62 keer ontruimd. Ik vind dat knap. Het helpt blijkbaar geen zier, want voor 1 verwijderd tentenkamp worden er weer 2 nieuwe opgeslagen. En ze ontstaan overal. Volgens De Redactie zijn de bewoners voornamelijk Roma uit Oost-Europa en migranten uit Ethiopië en Afghanistan.

De cijfers

120 = aantal krottenwijken en tentenkampen in en rond Parijs
7.000 - 9.000 = aantal bewoners van die krottenwijken in en rond Parijs
16 = aantal krottenwijken dat vorig jaar door de politie werd afgebroken
17.000 = aantal migranten dat bij die evacuaties uit hun kamp werd gezet
85 miljoen = is geschatte kosten (in euro’s) van die ontruimingen in één jaar

Emmanuel Macron heeft gezegd dat voor het einde van het jaar niemand meer op straat of in bossen slaapt. Overal in Frankrijk komt noodopvang. En dan begint het riedeltje weer van voor af aan. Klagen over internet, homo's op de kamer en slecht eten. Europa kan deze toestroom niet aan. Dit moet stoppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten