NOS is weer niet neutraal over Donald Trump en het begint lachwekkend te worden

Geen categoriejul 27 2017, 21:00
Vandaag is er al een aantal artikelen weer geschreven over de Verenigde Staten en Donald Trump en het blijft elke keer weer verbazingwekkend hoe niet neutraal de NOS de berichtgeving opzet. Vandaag werd bekend via de NOS dat de keuzes met betrekking tot transgenders in het leger van Donald Trump het 'knuffelen van de rechterflank' zou zijn.
De rechtse kiezers van Donald Trump zijn zo blijf met deze beslissing en het is ook alleen voor hen. Tenminste, als we de NOS moeten geloven. Begrijp mij niet verkeerd hoor, zo grote fan van Trump ben ik niet, maar dit wordt echt lachwekkend en frustrerend. Men vraagt zich af of de NOS daadwerkelijk objectief en kritisch kijkt naar de eigen berichtgeving. In de laatste episode van dit wanstaltig proces is de berichtgeving over de befaamde 'Muur van Trump'.
Het kolos van een project is nog niet gerealiseerd, maar de NOS vond het wel al nodig om alvast meningen te verzamelen over mensen die het helemaal niet eens zijn met het beleid van Donald Trump. Waar is de andere kant? Wat zijn de voordelen van zo een muur? Welke mensen zijn het er wel mee eens en waarom? Juist. Ook de berichtgeving over de zogenaamde link tussen Rusland en Trump wordt niet tweezijdig gegeven. Die link kan er zijn of die link bestaat niet in die mate dat de linkse Democraten graag zouden willen zien. Misschien zit de waarheid ergens in het midden, de D66 positie.
Nee als het gaat om Donald Trump dan is er verre van een neutrale en objectieve berichtgeving. Het is lachwekkend, maar ook vooral frustrerend om te zien. Al die stagiaires en werknemers bij de NOS die denken dat ze echt neutraal bezig zijn is gewoon bizar. Dan te bedenken dat nog steeds ontzettend veel mensen het NOS Journaal bekijken en dit meekrijgen.
Een van de weinige journalisten, Wierd Duk en Roderick Veelo, lijken het overzicht niet te verliezen en beide kanten te overwegen. Al in al de politieke correctheid, waarvan je zou denken dat die nu toch echt wel weg zou zijn, is nog steeds alom aanwezig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten