NOS is weer niet neutraal over Donald Trump en het begint lachwekkend te worden

Vandaag is er al een aantal artikelen weer geschreven over de Verenigde Staten en Donald Trump en het blijft elke keer weer verbazingwekkend hoe niet neutraal de NOS de berichtgeving opzet. Vandaag werd bekend via de NOS dat de keuzes met betrekking tot transgenders in het leger van Donald Trump het ‘knuffelen van de rechterflank‘ zou zijn.

De rechtse kiezers van Donald Trump zijn zo blijf met deze beslissing en het is ook alleen voor hen. Tenminste, als we de NOS moeten geloven. Begrijp mij niet verkeerd hoor, zo grote fan van Trump ben ik niet, maar dit wordt echt lachwekkend en frustrerend. Men vraagt zich af of de NOS daadwerkelijk objectief en kritisch kijkt naar de eigen berichtgeving. In de laatste episode van dit wanstaltig proces is de berichtgeving over de befaamde ‘Muur van Trump’.

Het kolos van een project is nog niet gerealiseerd, maar de NOS vond het wel al nodig om alvast meningen te verzamelen over mensen die het helemaal niet eens zijn met het beleid van Donald Trump. Waar is de andere kant? Wat zijn de voordelen van zo een muur? Welke mensen zijn het er wel mee eens en waarom? Juist. Ook de berichtgeving over de zogenaamde link tussen Rusland en Trump wordt niet tweezijdig gegeven. Die link kan er zijn of die link bestaat niet in die mate dat de linkse Democraten graag zouden willen zien. Misschien zit de waarheid ergens in het midden, de D66 positie.

Nee als het gaat om Donald Trump dan is er verre van een neutrale en objectieve berichtgeving. Het is lachwekkend, maar ook vooral frustrerend om te zien. Al die stagiaires en werknemers bij de NOS die denken dat ze echt neutraal bezig zijn is gewoon bizar. Dan te bedenken dat nog steeds ontzettend veel mensen het NOS Journaal bekijken en dit meekrijgen.

Een van de weinige journalisten, Wierd Duk en Roderick Veelo, lijken het overzicht niet te verliezen en beide kanten te overwegen. Al in al de politieke correctheid, waarvan je zou denken dat die nu toch echt wel weg zou zijn, is nog steeds alom aanwezig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ritter

  De gevestigde media haten Trump en zullen er alles aan doen om hem te ondermijnen en de mensen tegen hem op te stoken.

  Veel nieuws in de Nederlandse media word (vaak letterlijk) overgenomen van zenders als CNN en kranten als NYT en Wapo. Deze (anti-Trump) nieuwsbronnen zijn berucht om het verspreidden van “nep nieuws” over Trump en hun pogingen Trump te ondermijnen.

  Overigens word de beslissing van Trump over transgenders ook onder Democraten gedragen; dus niet alleen door z.g “rechtse” kiezers.

  En over de vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen is er na maandenlang onderzoek door de media en allerlei commissies geen enkel bewijs gevonden. En de “gewone” Amerikaan begint er langzaam aan genoeg van te krijgen dat veel media iedere dag over deze vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen bericht.

  Het laatste nieuws is dat de firma van het (roddel) anti-Trump dossier (Trump zou plasseks gehad hebben in Rusland) ook voor de Russen heeft gewerkt. De firma bracht dit (roddel) dossier uit om Trump zwart te maken.

  Firm behind anti-Trump dossier also worked for Russia, Senate witness says
  http://www.foxnews.com/politics/2017/07/27/firm-behind-anti-trump-dossier-also-worked-for-russia-senate-witness-says.html

 2. Zwarte band

  Zijn ze nou nog steeds niet van hun trauma bekomen daar bij de NPO? Ik zou haast gaan hopen dat Donald Trump gewoon de volle acht jaar uit gaat zitten.

 3. van Urk

  “De schrandere ziet het onheil en bergt zich, maar de onverstandigen gaan hun gang en moeten boeten” Spreuken 22:3 http://www.franklinterhorst.nl/Er%20bestaat%20niet%20zoiets%20als%20een%20vrije%20pers.htm

  1. Nasrani

   Mee eens. Dat zou onze GG toch ook moeten aanspreken.

  1. Zwarte band

   Deze aanrader kan ik een ieder warm aanbevelen.

 4. Bes Tolen

  De GPD, vroeger Grote Provinciale Dagbladen geheten en tegenwoordig Gemeenschappelijke Pers Dienst, heeft een flink aantal van die bashers journalisten.
  Soms wel een stuk of zeven grote artikelen in één editie.
  De initiator was indertijd M.L. Snijders, eerste man van de GPD en het Utrechts Nieuwsblad (oprichter De Liefde zou zich in zijn graf omdraaien). Zulke dubieuze lieden bereikten alles in het Nederland van na 1980. Werd ook als eerste hoogleraar journalistiek in Groningen, een universiteit en meer, ja een provincie met veel zwakzinnige doorgeslagen multicult opvattingen en dito idioot gedrag. [Wordt als provincie nog even overtroffen door Friesland]. [Het oosten van de provincie Groningen deugt onder de burgers meer maar ook daar deugt de meerderheid niet. De laatste dagen weer allerlei afgewezen asielzoekers met horden schoolkinderen en vrijwilligers om te demonstreren. Walgelijk. Onder leiding van fascistoïde vals linkse burgemeesters had je massabijeenkomsten om te vieren dat die asielzoekers mochten blijven. Oplichting loont helaas, zie VVD. Typisch ook de VVD die dat allemaal akkoord vindt. De falende staatssecretaris Dijksoff is weer bezig geweest. “Henry Keizer is een integere man”. Rutte staat achter hem. Dat dacht ik al. Wat moet je nu van die VVD kiezers denken? Klootzakken? Treurig Nederland!!]. Ondertussen zitten we nog met de ellende, die de bashers journalisten systematisch aanrichten. Ondertussen wordt het land steeds onsympathieker. Tijd voor iedereen met verstand zich zo veel mogelijk in te dekken. Laten we ons verenigen tegen het onheil dat voortdurend over ons komt.

 5. buitenbeentje

  Een van de journalisten, Wierd Duk en Roderick Velo. Is dat een Siamese tweeling dan?

  1. Mart

   Clever boy !

 6. Dj78

  Vanuit welke bronnen zou NOS en RTLnieuws dan moeten putten voor eigen onderzoek is geen tijd en geld voor.
  Wat zijn de betrouwbare dan……..?
  Zenders als FOX en RT America (russia today) wel betrouwbare bronnen.
  Over dit standpunt weet niemand de tegenpunten? Zelfs rechtse republikeinen hebben steekhoudend argument!

 7. Dj78

  De berichtgeving over de brief die een 9 jarig schreef aan Trump hoe zie je die dan?

 8. Roughwood

  24/7 Trump bashing is de core business van de MSM…

 9. Anna

  Gisteravond bij Jinek een zgn. topmodel (dat er niet uitzag). Ze mocht haar persoonlijke grieven over Trump komen uitleggen. In feite had ze niks te zeggen. Alleen maar afgeven op Trump. Ze zaten synisch te lachen. Minderwaardige uitzending.Jinek glunderde tot achter haar oren.

 10. Verlazques

  Wat de meeste mensen niet zien is dat Donald Trump het stadium van homo sapiens niet heeft gehaald maar bij homo erectus is blijven steken. Verder duidt alles er op dat hij van NAZI Duitsers afstamt, het is niet eens een Amerikaan. Degene die huilie-huilie doet is DDS.

 11. Babaji538

  Vroeger, zei men weleens dat,
  “Onze Lieve Heer” vreemde kostgangers, had.
  Heel lang geleden, stond het lachen me nader
  dan het huilen.
  Ik mag stellig zeggen, dat een meesterlijk inzicht
  zich niet laat begrenzen, door grenzen die niet ter zake doen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.